5 τρόποι να διασκεδάσεις με τα παιδιά αν θέλεις να αποφύγεις την… φρενίτιδα του Black Friday

Διανύουμε την εβδομάδα του Black Friday και σήμερα είναι η ημέρα που όλη αυτή η φρενίτιδα στην αγορά θα φτάσει στο κρεσέντο της! Αυτό σημαίνει πως όλοι τα εμπορικά κέντρα και καταστήματα της πόλης θα είναι γεμάτα κόσμο που σε μια κρίση υπερκαταναλωτισμού (ποιος τους αδικεί, άλλωστε, με αυτές τις εκπτώσεις;) θα πηγαινοέρχονται από το πρωί έως το βράδυ στα καταστήματα προσπαθώντας να πετύχουν το super deal που τους παρέχουν οι προσφορές του Black Friday. Εάν, λοιπόν, ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία, που έχεις μέρες τώρα βάλει “στο μάτι” διάφορα προϊόντα που περιμένεις πώς και πώς να αποκτήσεις σήμερα στην μισή τιμή, τότε be my guest. Αν, όμως, αποφάσισες πως φέτος θέλεις να γλιτώσεις όλη την ταλαιπωρία και αντ’ αυτού προτιμάς να περάσεις ευχάριστο χρόνο με τα μικρά σου, τότε σου έχω μερικές ιδέες!

Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω για να δεις με ποιο τρόπο θα αποφύγεις τον συνωστισμό των εμπορικών δρόμων και θα διασκεδάσεις με τα παιδιά το φετινό Black Friday!

 

Δώστε μια ευκαιρία στην γειτονιά σας
Εκτός κι αν μένεις στην Ερμού, τότε η γειτονιά σου μάλλον θα είναι… ασφαλής σήμερα για να κάνετε μια ωραία βόλτα με τα παιδιά! Φορέστε τα “χοντρά” ρούχα σας, πάρ’ τε και κανένα σκουφάκι μαζί και πηγαίνετε έναν περίπατο κοντά στο σπίτι. Είτε περπατήσετε για μερικά τετράγωνα εκεί γύρω, είτε επισκεφτείτε το κοντινότερο πάρκο ή την παιδική χαρά, πάντως θα περάσετε αξιόλογο χρόνο παρέα, παίρνοντας και… τον αέρα σας. Μπορείτε να σταματήσετε σε μερικά από τα καταστήματα της γειτονιάς, όπως στο μανάβικο και να διαλέξετε παρέα μερικά ζουμερά μήλα ή στο μικρό cafe στην γωνία για μια ζεστή σοκολάτα ή ακόμη και να καθίσετε για ένα γλυκό σε εκείνο το cute μαγαζάκι που τόσο καιρό θέλεις να επισκεφτείς, αλλά δεν το έχεις καταφέρει!

 

Περάστε χρόνο στην κουζίνα
Επειδή είναι Black Friday δεν σημαίνει πως πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεστε στους δρόμους, μαζί με όλους τους άλλους κατοίκους της πόλης. Αντιθέτως, μπορείτε να μείνετε στο σπίτι το απόγευμα και να διασκεδάσετε με μια άλλη δραστηριότητα που ξετρελαίνει τα παιδιά σχεδόν όσο και το κατάστημα παιχνιδιών: φτιάξτε μπισκότα! Ξέρεις πόσο λατρεύουν τα μικρά σου να τρυπώνουν στην κουζίνα και να χώνονται ανάμεσα στις κατσαρόλες και τα μπολ σου ενώ μαγειρεύεις! Γιατί, λοιπόν, να μην αφιερώσετε χρόνο σε αυτό, φτιάχνοντας μαζί τα αγαπημένα τους μπισκότα; Εφοδιαστείτε με χρωματιστές τρούφες σε διάφορα σχέδια για τα… ειδικά εφέ και ξεκινήστε το πλάσιμο! Τα παιδιά τρελαίνονται να βυθίζουν τα χεράκια τους στο μαλακό ζυμάρι, αλλά και να πλάθουν σχεδιάκια. Περάστε, επομένως, ευχάριστα την ώρα σας στην μυρωδάτη κουζίνα!

 

Πηγαίνετε σε ένα θεματικό πάρκο
Με τους περισσότερους γονείς να βρίσκονται για ψώνια στα mall και τα μαγαζιά, οι περισσότεροι χώροι ψυχαγωγίας για παιδιά θα είναι ελαφρώς… άδειοι σήμερα! Εκμεταλλευτείτε, λοιπόν, την ευκαιρία και το γεγονός πως δεν θα χρειαστεί να περιμένετε σε ατελείωτες ουρές για να βγάλετε εισιτήριο και να έρθει η σειρά σας και κατευθυνθείτε στο πιο διασκεδαστικό θεματικό πάρκο παιχνιδιού ή λούνα παρκ, για να περάσετε ένα συναρπαστικό απόγευμα!

 

Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια
Στο ίδιο κλίμα με τα κουλουράκια, έτσι και σε αυτή την κατηγορία μιλάμε για ευχάριστες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε παρέα στο σπίτι για να αποφύγετε την εκτεταμένη κίνηση στους δρόμους. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να βγάλετε τα επιτραπέζια από τα ντουλάπια και τα συρτάρια και να ξεκινήσει… το ματς! Άλλωστε, ποιο παιδί δεν λατρεύει να παίζει τα παιχνίδια του με τους γονείς του;

 

Πηγαίνετε σινεμά ή… home cinema
Είτε θέλετε να περάσετε το απόγευμα εκτός σπιτιού, είτε εντός, πάντως οι παιδικές ταινίες μπορούν να είναι το go to πλάνο για την βραδιά του Black Friday! Άφησε τα παιδιά να διαλέξουν αν προτιμούν ένα κύπελλο με ποπ κορν σε μια μεγάλη αίθουσα του multiplex της γειτονιάς ή αν θέλουν να τυλιχτείτε όλοι με το κουβερτάκι του καναπέ, να φάτε σαντουιτσάκια που θα φτιάξετε παρέα και να δείτε ένα αγαπημένο τους DVD! Σε κάθε περίπτωση, θα αφιερώσετε χρόνο σε μια αγαπημένη τους ασχολία, χωρίς να συνωστίζεστε με άπειρο κόσμο!

And More