8 τρόποι να “δεθείς” ακόμα πιο πολύ με το μωρό σου

Αλήθεια, εσύ που έγινες σύντομα μανούλα, πόσες φορές την ημέρα χαζεύεις το μοναδικά όμορφο και αγαπησιάρικο πρόσωπο του μωρού σου; Τις πατούσες του, που έχουν αυτή την μαγική ικανότητα να γαληνεύουν την ψυχή σου. Χωρίς να το καταλαβαίνεις, ασυναίσθητα σχεδόν, οι δυο σας απολαμβάνετε τη συντροφιά του άλλου και αισθάνεστε ένα. Μέρα με τη μέρα, η σχέση σας θα γίνεται ακόμα πιο δυνατή. Αρκεί να ακολουθήσεις – και να υιοθετήσεις- μερικές από τις παρακάτω συνήθειες…

Θηλασμός
Αν είσαι από τις μανούλες που συνειδητά επιλέγουν να ακολουθήσουν το δρόμο του θηλασμού, τότε το δέσιμο που θα αναπτύξεις με το μωρό σου θα είναι μοναδικό. Το σώμα του ακουμπάει το δικό σου και εσύ του παρέχεις το πιο σημαντικό εφόδιο για την ανάπτυξη του: το γάλα του, το οποίο παράγει ο δικός σου οργανισμός. Υπέροχο; 

Αγκαλιά με το μωρό και το… μπιμπερό
Αν, πάλι, προτιμήσεις το γάλα σε μορφή φόρμουλας, τότε η στιγμή εκείνη που το μωρό σου απολαμβάνει το ζεστό γάλα από το μπιμπερό του είναι μία από τις πιο σημαντικές, όσον αφορά το δέσιμο που αναπτύσσεται μεταξύ σας. Εσύ το κρατάς στην αγκαλιά σου, του χτυπάς απαλά την πλάτη, του χαϊδεύεις το στήθος, του σκουπίζεις το χειλάκι και είστε ένα.

Άκουσε την καρδούλα του
Λίγο μετά το τάισμα με μπιμπερό ή πριν τον βραδινό ύπνο, μία από τις πιο τρυφερές κινήσεις που μπορείς να κάνεις είναι να ακούσεις την καρδούλα του να χτυπά. Κάθε χτύπος σού θυμίζει ότι αυτό το μικρό πλασματάκι μεγάλωνε για εννέα μήνες μαζί σου, μέχρι να βγει από το σώμα σου, για να έρθει στον κόσμο αυτό.

Κάν’του μερικές αστείες γκριμάτσες
Στην αρχή, θα σε κοιτάξει λίγο περίεργα, γιατί δεν θα καταλάβει, αν το μαλώνεις ή απλά του γελάς. Μετά τις πρώτες, όμως, φορές, το μικρό σου θα περιμένει την αστεία αντίδραση του σε κάθε του μικρό λαθάκι. Υπέροχο δέσιμο.

Σημείωσε τις μικρές του επιτυχίες
Ένα ημερολόγιο είναι σίγουρα αυτό που χρειάζεσαι τώρα. Για να καταγράψεις, την πρώτη του αντίδραση, μόλις δει τον εαυτό του στον καθρέφτη, το πρώτο του χαμογελάκι σε κάτι που πραγματικά είναι αστείο. Σημειώνοντας τα επιτεύγματα του, θα έρθεις ακόμα πιο κοντά του. Δεδομένο.

Παίξε με τα αρκουδάκια του
Τα μικρά εκείνα λούτρινα που είναι οι καλύτεροι του φίλοι. Που αγαπάει να αγκαλιάζει με τις ώρες. Τώρα, λοιπόν, που θα έχεις περισσότερο χρόνο, μην παραλείψεις το παιχνίδι με το μωρό και τα λούτρινα του.

Τράβηξε το μερικές φωτογραφίες,
τις οποίες, σίγουρα, θα χαζεύεις μετά όλη μέρα. Κάθε μέρα. Πρόσεξε, όμως, να είναι στις πρωινές ώρες, για να μην χρησιμοποιήσεις φλας που θα θαμπώσει για λίγο τα ματάκια του.

Φιλί, φιλί, φιλί
Όχι μόνο ένα, αλλά πολλά. Άλλωστε, η αγάπη δεν θέλει μέτρο.

 

Read More

And More