Better mom life: Τέσσερις επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι που θα σε κάνουν καλύτερη μαμά!

Αν βάλεις κάτω το πρόγραμμα που ακολουθείς ως μητέρα σε ένα τυπικό 24ωρο από την ζωή σου, κατά πάσα πιθανότητα θα τρομάξεις με όλες τις ευθύνες, τις απαιτήσεις και τις δουλειές που γεμίζουν την ημέρα σου. Παρ’ όλα αυτά -και παρά το γεγονός πως συνεχώς ανακαλύπτεις πως τελικά οι 24 ώρες είναι λίγες για να χωρέσουν όσα έχεις να κάνεις!-, έρχεσαι αντιμέτωπη με όλες τις ενοχές που σε κατακυριεύουν, επειδή δεν πρόλαβες να πας σε εκείνη την συνάντηση γονέων και κηδεμόνων ή για το τοστ που επέλεξες να ταΐσεις το μικρό σου για μεσημεριανό, αλλά και για εκείνη την σοκολάτα που του επέτρεψες να καταβροχθίσει αντί βραδινού πριν τρεις μήνες. Και να μην μιλήσω για το tablet σου που έχει πάρει “φωτιά” στα χέρια του μικρού σου! Έλα, όμως, που με τους ρυθμούς με τους οποίους κινείσαι και τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες εντός και εκτός οικογένειας, ο μόνος τίτλος που μπορεί να σου δοθεί είναι Super Mom κι ας μην το παραδέχεσαι! Δεν πρέπει, λοιπόν, ποτέ να ξεχνάς πως μια καλή μαμά είναι εκείνη που καταρχάς είναι καλά ως άνθρωπος!

Γι’ αυτό και παρακάτω σου έχω τέσσερις επιστημονικά αποδεδειγμένους τρόπους που θα σε κάνουν καλύτερη μαμά -αφού πρώτα σε φέρουν στα συγκαλά σου!

Πήγαινε για δουλειά -για να είσαι παραγωγική!
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Harvard, τα οφέλη στα παιδιά που μεγαλώνουν με μια εργαζόμενη μητέρα είναι ανεκτίμητα! Μελετώντας 50.000 ενήλικες σε 25 χώρες, το αποτέλεσμα έδειξε πως οι κόρες που γυναικών που έχουν συμπληρώσει περισσότερα χρόνια εκπαίδευσης είναι πιο πιθανό να γίνουν και εκείνες εργαζόμενες γυναίκες και μάλιστα στα διοικητικές θέσεις με υψηλούς μισθούς! Οι μητέρες καριέρας είναι επίσης ωφέλιμες για τις μελλοντικές… νύφες τους, καθώς τα αγόρια εργαζόμενων μαμάδων τείνουν να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στα παιδιά τους, όταν μεγαλώνουν, ενώ επιπλέον αναζητούν μια σύντροφο που εργάζεται. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Κοινωνικών Επιστημών του Βερολίνου, οι εργαζόμενες μητέρες οκτάωρης απασχόλησης τείνουν να βελτιώνουν το σωματικό βάρος των παιδιών τους, καταπολεμώντας την παχυσαρκία και βοηθώντας έτσι την υγεία τους, σε σύγκριση με τις εργαζόμενες μερικής απασχόλησης ή με εξαντλητικά ωράρια εργασίας.

Βάλε τα παιδιά νωρίς για ύπνο -για να έχεις ελεύθερο χρόνο!
Οι γονείς που βάζουν τα μικρά τους νωρίτερα για ύπνο φαίνεται πως μεγαλώνουν πιο επιτυχημένα παιδιά! Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Saint Joseph’s στην Φιλαδέλφεια, οι μητέρες που στέλνουν τα παιδιά τους για ύπνο εγκαίρως, τα βοηθούν να αναπτυχθούν υγιέστερα σε σωματικό, συναισθηματικό και γνωστικό επίπεδο, αφού όταν τα παιδιά κοιμούνται αργά και με την παρουσία ενός γονέα τείνουν να έχουν κακή ποιότητα ύπνου, με δυσκολίες να αποκοιμηθούν και διακοπτόμενο ύπνο. Επιπλέον, τα παιδιά από τριών ετών και άνω, που δεν έχουν υιοθετήσει μια σταθερή ρουτίνα ύπνου, έχουν μικρότερο κύκλο ύπνο στην διάρκεια της βραδιάς!

Κλείσε το κινητό σου -για να “συνδεθείς” με τους γύρω σου!
Όπως υποστηρίζει έρευνα του State University στο Ιλινόις, οι γονείς που είναι παθιασμένοι με την τεχνολογία και τις “έξυπνες” συσκευές τους τείνουν να μεγαλώνουν παιδιά με συμπεριφορικά προβλήματα. Μάλιστα, αυτό το φαινόμενο αποκαλείται “Technoference”! Μελετώντας 170 γονείς στις Η.Π.Α., η μελέτη έδειξε πως οι γονείς με προβληματική ή εθιστική σχέση με την τεχνολογία, που ελέγχουν μονίμως το κινητό τους, νιώθουν χαμένοι χωρίς αυτό και αισθάνονται μοναξιά χωρίς την συσκευή τους, παραδέχτηκαν πως η σχέση τους με τα παιδιά τους ήταν συνεχώς διακοπτόμενη. Αυτό οδηγούσε τα παιδιά σε ανυπακοή, αντιδραστικές συμπεριφορές, εσωστρέφεια ή έντονη συναισθηματικότητα.

Κάνε δραστηριότητες με το παιδί σου -για να είσαι δραστήρια!
Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Cambridge έδειξε πως οι ενεργητικές μαμάδες μεγαλώνουν και πιο δραστήρια παιδιά και άρα πιο υγιή παιδιά σε σχέση με τους λιγότερο δραστήριους συμμαθητές τους. Η μελέτη βασίζεται στην υπόθεση πως τα παιδιά εκ φύσεως έχουν περισσότερη ενέργεια και την διοχετεύουν σε κίνηση και φυσική άσκηση, όταν και οι μητέρες τους ακολουθούν αυτό τον τρόπο ζωής.

Read More

And More