Celebrity breastfeeding: Διάσημες μητέρες της showbiz μιλούν για τον θηλασμό

Celebrity breastfeeding: Διάσημες μητέρες της showbiz μιλούν για τον θηλασμό | tlife.gr

Κατά καιρούς έχει “ξεσπάσει” πόλεμος για αυτόν και συχνά οι διαστάσεις της διαμάχης αυτής έχουν πάρει ασύλληπτο μέγεθος. Το debate επικεντρώνεται στον δημόσιο θηλασμό, αλλά ορισμένες φορές στρέφεται και προς το mom shaming των γυναικών που επιλέγουν να μην θηλάσουν τα παιδιά τους ή εναντίον εκείνων που επιθυμούν να θηλάσουν τα μικρά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το συνηθισμένο. Η επιστημονική κοινότητα θα τάσσεται πάντοτε υπέρ του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως καταδικάζονται οι μητέρες που δεν το κάνουν. Σε κάθε περίπτωση, ο μητρικός θηλασμός είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, με άπειρες προεκτάσεις και το μόνο σίγουρο είναι πως κάθε μητέρα είναι υπεύθυνη για το μωρό και το σώμα της και γι’ αυτό η τελική επιλογή θα είναι πάντοτε δική της και απαραίτητα σεβαστή από τους γύρω της. Κατά πάσα πιθανότητα, κανείς δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για όσα περιλαμβάνει ο θηλασμός και για τον τρόπο που εσύ θα τον αντιμετωπίσεις και θα τον βιώσεις. Ίσως, όμως, μερικές από τις πιο διάσημες μαμάδες να σε εμπνεύσουν και να σου δώσουν μια μικρή γεύση για αυτό το μικρό “θαύμα” που συντελείται ανάμεσα στο παιδί και την μητέρα!

Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω για να δεις τις δηλώσεις που έχουν κάνει μερικές από τις μεγαλύτερες celebrities μητέρες γύρω από την εμπειρία τους στον θηλασμό!

Halle Berry

“Όταν άρχισα να θηλάζω την κόρη μου, Nahla, και να την τοποθετώ στο στήθος μου, το κράτημά της ήταν απαλό και χωρίς πόνο. Τα πράγματα, όμως, με τον γιο μου ήταν εντελώς διαφορετικά. Ο θηλασμός του ήταν σαν να ρουφάει… την ζωή μου και όχι το γάλα μου” ανέφερε σε συνέντευξή της η ταλαντούχα ηθοποιός σχετικά με την εμπειρία της από τον θηλασμό.

Penélope Cruz

“Θήλαζα τον γιο μου για 13 μήνες και έχω σκοπό να κάνω το ίδιο πράγμα και με την κόρη μου. Ο θηλασμός είναι εθιστικός. Είναι δύσκολο όταν φτάνει η μέρα που πρέπει να σταματήσεις να το κάνεις” απάντησε η Ισπανίδα ηθοποιός σε ερώτηση γύρω από τον μητρικό θηλασμό και την προσωπική εμπειρία της.

Adele

“Όλος αυτός ο κόσμος που μας πιέζει (να θηλάσουμε) μπορεί να πάει στον διάολο. Είναι δύσκολο και κάποιες από εμάς δεν μπορούν να το κάνουν. Εγώ κατάφερα να θηλάσω μόνο για εννέα εβδομάδες. Θηλάστε αν μπορείτε, αλλά και η φόρμουλα είναι το ίδιο καλή. Φυσικά και λάτρεψα την διαδικασία και το μόνο που ήθελα ήταν να θηλάσω το μωρό μου. Αλλά όταν πια δεν μπορούσα, άρχισα να νιώθω πως αν ήμουν στην ζούγκλα, το παιδί μου θα πέθαινε επειδή δεν είχα γάλα” φώναξε από το stage της συναυλίας της η Adele, απαντώντας σε χαρακτηρισμό του διάσημου chef, Jamie Oliver, για τον θηλασμό ως “εύκολης” και “βολικής” διαδικασίας.

Selma Blair

“Όλες έχουμε θηλές και δεν με νοιάζει ποιον μπορεί να προσβάλω. Το μωρό μου θέλει να φάει. Αν δεν μπορώ να βρω ένα κάλυμμα αρκετά γρήγορα για να ρίξω πάνω μου, ας είναι. Εγώ θα θηλάσω το μωρό μου” είπε η διάσημη ηθοποιός απαντώντας στο on-going debate για το θέμα του δημόσιου θηλασμού.

Molly Sims

“Χρησιμοποίησα θηλές σιλικόνης και κάθε είδος βοηθήματος για τον θηλασμό, αλλά η εμπειρία ήταν απαίσια. Το μωρό μου γεννήθηκε με ένα δόντι και έμοιαζε σαν ένα μικρό βαμπίρ στο στήθος μου για τρεις μήνες. Ήταν απίστευτο. Με λίγα λόγια: δεν θηλάζω και είμαι υπερήφανη για αυτό” είχε να διηγηθεί το μοντέλο για την επίπονη εμπειρία της από τον θηλασμό.

America Ferrera

“Είναι το στήθος μου και θα θηλάσω όπου θέλω, θα θηλάσω όπου θέλω, θα θηλάσω όοοπου θέλω” ή όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο Instagram της η ηθοποιός για να τιμήσει την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: “They’re my boobies and I’ll feed where I want to- feed where I want to – feeeeed where I want to”.

READ more