Διασκεδάζω και μαθαίνω στο διαδίκτυο!

Το TLIFE σας προτείνει πέντε ιστοσελίδες για παιδιά που συνδυάζουν τη μάθηση με τη διασκέδαση!

1. Μέσα από την ιστοσελίδα της Δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου υπό την αιγίδα της Ε.Ε. τα παιδιά εξερευνούν το νησί με τους πειρατές, ανακαλύπτουν χρήσιμες πληροφορίες, απαντούν σε κουίζ και μαθαίνουν να σερφάρουν με ασφάλεια στο διαδίκτυο.

2. Τα παιδιά καλούνται να διασχίσουν το Άγριο Δάσος του Ιστού προκειμένου να φτάσουν στην υπέροχη Ηλεκτρονική Πόλη, ένα μέρος χαράς, ειρήνης και ελευθερίας.
Ένα παιχνίδι του Συμβουλίου της Ευρώπης στα πλαίσια του προγράμματος “Χτίζοντας μια Ευρώπη για τα παιδιά και μαζί με τα παιδιά”. Το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών και της προστασίας τους από κάθε είδους βία.
3. Το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) και το Media Awareness Network παρουσιάζουν τις «Περιπέτειες του Τραγανούλη στο Μαγικό Κόσμο των Διαφημίσεων στο Διαδίκτυο», ένα συναρπαστικό και συνάμα εκπαιδευτικό παιχνίδι για τη διαφήμιση στο διαδίκτυο που απευθύνεται σε παιδιά – χρήστες του διαδικτύου από 6 έως 12 ετών.


Ο Τραγανούλης είναι ένα διάσημο δημητριακό που μιλάει στα παιδιά για τις διαφημίσεις τροφίμων και τα μαθαίνει πώς να αναγνωρίζουν τις τεχνικές προώθησης που χρησιμοποιούν οι εταιρίες στο διαδίκτυο. Μέσα από 5 απλά βήματα, τα παιδιά καλούνται να φτιάξουν μια ιστοσελίδα για τον Τραγανούλη, η οποία θα βοηθήσει στην προβολή και την προώθησή του στο διαδίκτυο. Παράλληλα, τα παιδιά μαθαίνουν για τα διαφημιστικά τρικ που χρησιμοποιούν οι εταιρίες όταν θέλουν να πουλήσουν ένα προϊόν έτσι να εξοπλιστούν και να προστατευθούν από τα παραπλανητικά μηνύματα των διαφημίσεων στο διαδίκτυο.

4. Το γνωστό και αγαπημένο National Geographic σε μια fun εκδοχή για τους μικρούς μας φίλους. Η γνώση συναντά τη διασκέδαση! Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο των άγριων ζώων μέσα από φωτογραφίες και βίντεο, παίζουν παιχνίδια, απαντούν σε κουίζ και πολλά πολλά άλλα.
(η ιστοσελίδα είναι στα αγγλικά)
5. Τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας μέσα από ένα ολοκληρωμένο διαδραστικό σύστημα εκπαιδευτικών /ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων με βάση την ύλη του Δημοτικού σχολείου.
Όλες οι δραστηριότητες είναι εμπλουτισμένες με κίνηση, ήχους, χαρούμενα χρώματα και έξυπνους διαλόγους έτσι ώστε τα παιδιά μέσα από την εξερεύνηση να νοιώθουν ότι ζουν μια περιπέτεια παρέα με τους ήρωες του jele, οι οποίοι τα καθοδηγούν, τα βοηθάνε όταν κάνουν λάθος και τα επιβραβεύουν όταν πετυχαίνουν το σωστό αποτέλεσμα!

And More