Είναι φορητό, αθόρυβο και “έξυπνο”: Αυτό το θήλαστρο θα αλλάξει την καθημερινότητά σου

Είναι φορητό, αθόρυβο και “έξυπνο”: Αυτό το θήλαστρο θα αλλάξει την καθημερινότητά σου | tlife.gr

Φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να δίνεται λιγάκι παραπάνω σημασία στις μητέρες που θηλάζουν τα μωρά τους και τις ανάγκες που αναδύονται από αυτή την ευχάριστη, αλλά ορισμένες φορές απαιτητική διαδικασία. Βλέπεις, ένα από τα πιο σημαντικά “εμπόδια” που προκύπτουν σε αυτή την περίοδο είναι η χρήση του μηχανικού θηλάστρου για την άντληση μητρικού γάλακτος, που πολλές φορές αποδεικνύεται πως είναι ένα αξεσουάρ δύσχρηστο, χρονοβόρο και άβολο. Γι’ αυτό και πλέον βλέπουμε πολύ συχνά πως καινοτόμες εταιρίες λανσάρουν προϊόντα που στοχεύουν στην βελτίωση της εμπειρίας της νέας μητέρας. Πρόσφατα είχαμε δει το παράδειγμα του φορητού θηλάστρου Willow, ενώ τώρα έρχεται μία ακόμη προσθήκη στον τομέα να… ταράξει τα νερά! Το όνομα του είναι Elvie Pump και περιγράφεται ως το “αθόρυβο και φορητό” θήλαστρο που υπόσχεται να φέρει επανάσταση στην καθημερινότητα των μαμάδων που θηλάζουν!

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρία Elvie στον περασμένο Αύγουστο, μόνο το 29,5% των γυναικών στις Η.Π.Α. κατέγραψαν πως “πιστεύουν ότι τα προϊόντα που σχεδιάζονται για τον μητρικό θηλασμό είναι τόσο ανεπτυγμένα τεχνολογικά, όσο και τα υπόλοιπα προϊόντα της αγοράς”. Όπως επισημαίνει η CEO και συνιδρύτρια της Elvie: “Είναι ένα προϊόν (το θήλαστρο Elvie) απαραίτητο για τις νέες μητέρες. Δίνει στις γυναίκες την ελευθερία να είναι οι γυναίκες που θέλουν να είναι, να επιστρέψουν στην εργασία τους, να είναι οι μητέρες που επιθυμούν να είναι. Και παρ’ όλα αυτά, εάν έχεις εμπειρία από τα συμβατικά θήλαστρα, είναι όλα ‘δεμένα’ στον τοίχο, θορυβώδη, επίπονα και μοιάζουν σαν ένα κατάλοιπο της δεκαετίας του ’80”.

Το Elvie Pump είναι σχεδιασμένο για να χρησιμοποιείται μόνο με το ένα χέρι (για προφανείς λόγους, αφού μιλάμε για μητέρες με μωρά), φοριέται μέσα από το κλασικό σουτιέν θηλασμού και το γάλα συλλέγεται αθόρυβα στις ειδικές θήκες. Επιπλέον, μέσω του ομώνυμου application για iPhone και Android, η μητέρα μπορεί να παρακολουθεί την διαδικασία χωρίς να χρειαστεί να τσεκάρει συνεχώς το δοχείο συλλογής, ενώ κρατά αρχείο άντλησης για το κάθε στήθος.

Ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά επιτέλους… το μέλλον είναι εδώ!

READ more