Fight club: Οι 4 πιο συχνοί λόγοι που τσακώνονται οι νέοι γονείς μετά την γέννηση του μωρού

Όταν το μικροσκοπικό πλασματάκι, που από εδώ και πέρα θα αποκαλούμε μωρό, έρχεται στον κόσμο και μετά από μια σύντομη παραμονή στο μαιευτήριο επιστρέφετε στο σπίτι ως μια νέα “ολοκληρωμένη” οικογένεια, όλη η ζωή σας φαίνεται να αλλάζει εντελώς! Αυτή είναι μία από τις πιο ευτυχισμένες και ταυτόχρονα στρεσαρισμένες περιόδους στην ζωή κάθε ζευγαριού που αποκτά το πρώτο παιδί του. Νέες ευθύνες, πρωτόγνωρες εμπειρίες, αναπάντεχες εκπλήξεις (συνήθως σε πάνες) και ολοκαίνουρια συναισθήματα έρχονται στο προσκήνιο, αλλάζοντας εκτενώς τους ρυθμούς της καθημερινότητας, αλλά και προκαλώντας μπόλικες εναλλαγές στην συναισθηματική σταθερότητα των νέων γονιών! Και κάπως έτσι, κάνουν την εμφάνισή τους λίγα νευράκια, μερικές φωνές και κάμποσα καβγαδάκια! Για να σε καθησυχάσω, όμως, να σου επισημάνω πως δεν ήρθε το τέλος του κόσμου και να σε διαβεβαιώσω πως όλα τα ζευγάρια περνούν από αυτή την φάση, μετά τον ερχομό ενός παιδιού!

Και για να σου το αποδείξω, παρακάτω μπορείς να δεις του τέσσερις πιο συχνούς λόγους για τους οποίους τσακώνονται όλοι οι νέοι γονείς μετά την γέννηση του μωρού τους!

Ο ύπνος
Προφανώς και με ένα νεογέννητο στο σπίτι, που ξυπνάει ανά δύο με τρεις ώρες για να πιει το γάλα του, να πλυθεί και να αλλάξει πάνα (=δεν κοιμάται σχεδόν ποτέ), ο ύπνος μοιάζει με μια εκκεντρική πολυτέλεια! Και ενώ αυτό επηρεάζει άμεσα την μητέρα και το δικό της μοτίβο ύπνου, ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να εμποδίσει και τον πατέρα να κοιμηθεί. Και κάπου εκεί ξεκινούν όλοι οι τσακωμοί, αφού και οι δύο πλευρές δηλώνουν εξουθενωμένες και διατυμπανίζουν την έλλειψη ύπνου, με την μία όμως να κρατάει τα ηνία σε αυτό… τον διαγωνισμό κούρασης (ναι μανούλα, εσένα εννοώ προφανώς!). Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτή η διαμάχη καλό είναι να μειωθεί σε ένα… μετριοπαθές επίπεδο, χωρίς πολλές εξάρσεις, αφού όπως και να το κάνουμε και οι δύο γονείς είναι κουρασμένοι.

Οι δουλειές του σπιτιού
Ναι, ανάμεσα στον θηλασμό, το ρέψιμο, το πλύσιμο του μωρού, την αλλαγή της πάνας, το νανούρισμα και τους εκάστοτε κολικούς που ενδέχεται να προκύψουν, >>>έχεις όλη την ημέρα<<< έχεις ελάχιστα λεπτά στην διάθεσή σου πριν χρειαστεί να τα ξανακάνεις όλα από την αρχή. Η No1 επιλογή σου θα είναι να κάνεις επιτέλους ένα μπάνιο, αλλά κοιτάζοντας γύρω σου θα νιώσεις συχνά την ανάγκη να κάνεις… γενικό καθαρισμό. Και σε αυτό το σημείο έρχονται τα πρώτα νευράκια με τον σύντροφό σου, που δεν καθάρισε την κουζίνα και δεν μάζεψε τα ρούχα από την απλώστρα. Ας είμαστε, όμως, ρεαλιστές: αν μοιράζατε μεταξύ σας τις δουλειές του σπιτιού και δεν ήσουν control freak, δεν θα χρειαζόταν να βάζετε ο ένας τις φωνές στον άλλο κάθε λίγο και λιγάκι! Επίσης, για αυτές τις δουλειές έχουμε τις μαμάδες και τις πεθερές!

Οι επισκέπτες
Με την γέννηση ενός μωρού έρχεται και… η παρέλαση όλων των φίλων και συγγενών. Και ενώ μπορεί η μαμά και η πεθερά να μοιάζουν σαν όαση, όταν αισθάνεσαι πως τα έχεις χαμένα τις πρώτες ημέρες στο σπίτι, ωστόσο πολύ σύντομα θα αντιληφθείς ότι η συνεχής παρουσία ανθρώπων στον χώρο σού προκαλεί εκνευρισμό που καταλήγουν σε… προστριβές με τον σύντροφό σου! Για να αποφύγετε, λοιπόν, αυτούς τους τσακωμούς, καλό είναι να έχετε θέσει εκ των προτέρων κάποιο όριο στο “επισκεπτήριο”, για να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Το σεξ
Πέρα από την πιθανότητα να έχεις επιλέξει τον φυσιολογικό τοκετό και άρα να έχεις υποβάλει το σώμα σου σε εξαιρετικά έντονο στρες, η περίοδος μετά την γέννηση ενός μωρού είναι αρκετά περίεργη για μια νέα μητέρα. Το κορμί έχει αλλάξει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και τώρα περνάει ένα δεύτερο σοκ, μετά την γέννα και την προσπάθεια επαναφοράς στην κανονικότητά του. Αν σε αυτό προσθέσουμε και όλη την κόπωση που έρχεται μαζί με το μωρό, τότε είναι μαθηματικώς αδύνατο για μια νέα μητέρα να αισθάνεται σούπερ σέξι στην τοποθεσία σαλόνι και να έχει διάθεση για σεξ με τον σύντροφό της. Ωστόσο, επειδή εκείνος δεν συμμερίζεται ακριβώς τα ίδια άγχη, καλό είναι να του εξηγήσεις τι ακριβώς συμβαίνει στο μυαλό και τον οργανισμό σου, ώστε να αποφύγετε τις προστριβές για αυτό τον λόγο.

Read More

And More