Γιορτή της Μητέρας: Έξι διάσημες μητέρες μιλούν για την εμπειρία του τοκετού

Η μεγάλη μέρα έφτασε και είναι όλη δική σου! Είσαι η μαμά της οικογένειας, το πιο σημαντικό μέλος της κοινωνίας και σίγουρα το πιο πολύτιμο πρόσωπο στη ζωή των μικρών σου! Γι’ αυτό και δικαιωματικά αυτή η επέτειος σου ανήκει! Άλλωστε, η Γιορτή της Μητέρας καθιερώθηκε για να τιμήσει ο κόσμος τη μητρότητα και τον κοινωνικό ρόλο της μητέρας. Πώς, λοιπόν, να αντισταθείς σε μια Παγκόσμια Ημέρα που έχει ως στόχο να εξυμνήσει τους κόπους, τους αγώνες και την αυτοθυσία των γυναικών που προσπαθούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους; Όλα, όμως, ξεκινούν από μια στιγμή, έτσι δεν είναι; Αυτή τη στιγμή που σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας ζωής, τόσο κυριολεκτικά, όσο και μεταφορικά! Και δεν είναι άλλη από τον τοκετό!

Η εμπειρία της γέννας είναι οικουμενική και μία. Όλες οι γυναίκες τη βιώνουν με τον ίδιο τρόπο, ανεξάρτητα από τις ευκολίες ή τις δυσκολίες του τοκετού. Γιατί η ώρα που φέρνεις ένα μωρό στον κόσμο είναι τουλάχιστον ιερή. Αυτό τουλάχιστον δηλώνουν και οι διάσημες μητέρες που φιλοξενεί η στήλη σήμερα! Γιατί, μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες, ταλαντούχες και επιτυχημένες γυναίκες της showbiz αποφάσισαν να μοιραστούν με τον κόσμο την εμπειρία τους και εμείς είμαστε όλοι αυτιά!

Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω, καθώς οι αγαπημένες μας celebrities περιγράφουν την εμπειρία τους και δες πόσο μπορεί να ταιριάζεις μαζί τους!

Kate Winslet

“Δεν έχω μιλήσει ποτέ πριν για αυτό. Για την ακρίβεια, έχω λάβει απίθανα μέτρα για να το κρύψω, αλλά η Mia (η μεγάλη κόρη της) γεννήθηκε με καισαρική τομή. Δήλωσα πως γέννησα με φυσιολογικό τοκετό, διότι ήταν τεράστιο πλήγμα για εμένα το γεγονός πως δεν το έκανα. Σε όλη μου τη ζωή μου έλεγαν πως έχω την κατάλληλη σωματοδομή για να φέρω στον κόσμο παιδιά. Υπάρχει αυτή η αίσθηση ανάμεσα στις γυναίκες όλου του κόσμου, πως αν αντέξεις το φυσιολογικό τοκετό, τότε μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Εγώ δεν είχα βιώσει ποτέ τον τοκετό και κατά κάποιο τρόπο ένιωθα πως δεν μπορώ να γίνω μέλος αυτού του ‘κλαμπ δυναμικών γυναικών’”.
-περιοδικό Gotham, η ηθοποιός μίλησε για το shaming που έχει υποστεί εξαιτίας της γέννας με καισαρική τομή

 

Megan Fox

“Νόμιζα πως θα είμαι ‘σκληρή’ και οι νοσοκόμες θα έλεγαν για μένα ‘Είναι μια πριγκίπισσα πολεμίστρια! Δεν χρειάζεται επισκληρίδιο αναισθησία! Είναι φανταστική! Είμαστε τόσο μεγάλες θαυμάστριες!’. Με το που βγήκα, όμως, από το αυτοκίνητο (στο μαιευτήριο) έκλαιγα ήδη και ζητούσα να μου κάνουν επισκληρίδιο. Ζητούσα στον σεκιουριτά του νοσοκομείου να μου κάνουν επισκληρίδιο!”.
-τηλεοπτική εκπομοή Access Hollywood, η ηθοποιός μίλησε για την προσπάθεια να αντισταθεί στην αναισθησία κατά τον τοκετό

 

Beyoncé

“Ένιωσα πως όταν είχα συσπάσεις, μπορούσα να δω με κάποιο τρόπο το μωρό να σπρώχνει μια πολύ βαριά πόρτα. Φανταζόμουν αυτό το μικροσκοπικό βρέφος να κάνει όλη τη δουλειά, επομένως δεν μπορούσα να σκεφτώ τον δικό μου πόνο. Μιλούσαμε. Το ξέρω ότι ακούγεται τρελό, αλλά ένιωσα μια επικοινωνία”.
-περιοδικό Vogue, η τραγουδίστρια μίλησε για την πνευματική “ένωση” που ένιωσε με την Blue Ivy στη διάρκεια του τοκετού

 

Zoe Saldana

“Στις περισσότερες περιπτώσεις, το σώμα σου βιώνει ένα είδος τραύματος κατά τον τοκετό, το οποίο είναι δύσκολο να εξηγηθεί αν δεν έχεις ζήσει την εμπειρία. Η δική μου περίπτωση ήταν έτσι, τα πάντα από τον θυρεοειδή αδένα, μέχρι τα αιμοπετάλια ισοπεδώθηκαν”.
-Facebook, η ηθοποιός περιέγραψε την προσωπική εμπειρία του τοκετού της

 

 

Miranda Kerr

“Στην πραγματικότητα νόμιζα ότι θα πεθάνω σε κάποιο σημείο και ήταν σαν να άφησα το σώμα μου. Σαν να αιωρούμουν πάνω από τον εαυτό μου και να τον κοίταζα. Τόσο έντονος ήταν ο πόνος μου”
-περιοδικό InStyle Australia, το supermodel εκμυστηρεύτηκε την εμπειρία από τον επίπονο τοκετό της

Pink

“Το μωρό ήταν σε θέση ισχιακής προβολής, που σημαίνει πως το κεφάλι του ήταν προς τα πάνω και τα πόδια του λυγισμένα μπροστά του. Δοκιμάσαμε τα πάντα για να την γυρίσουμε. Απ’ ό,τι φάνηκε, όμως, αυτό το κοριτσάκι είχε άλλα σχέδια -είναι δική μου κόρη εδώ που τα λέμε. Τα πάντα εξελίχθηκαν καλά τελικά, παρ’ ό,τι δεν πήγαν όπως τα προγραμματίσαμε, γιατί είναι υγιής και ευτυχισμένη και το ίδιο κι εγώ”.
-περιοδικό People, η τραγουδίστρια μίλησε για την τρομακτική κατάσταση που αντιμετώπισε στη γέννηση της πρώτης κόρη της

And More