Γκρινιάζεις στην κόρη σου; Μια μέρα θα δικαιωθείς και η επιστήμη είναι με το μέρος σου!

Γκρινιάζεις στην κόρη σου; Μια μέρα θα δικαιωθείς και η επιστήμη είναι με το μέρος σου! | tlife.gr

Είσαι κι εσύ μία από τις μαμάδες που ολημερίς γκρινιάζουν, διορθώνουν και υποδεικνύουν στις κόρες τους πώς να κάνουν αυτό και πώς να μην κάνουν το άλλο; Κάνεις παρατηρήσεις και κατά καιρούς γίνεσαι λιγάκι παραπάνω φορτική στην μικρή σου για να παρατήσει τα smartphone και να πιάσει το βιβλίο ή να μαζέψει επιτέλους τα εκατομμύρια ρούχα της από το πάτωμα του δωματίου; Δεν ξέρω αν κάνω καλά που στο λέω, αλλά μάλλον κάποια μέρα θα δικαιωθείς και σίγουρα έχεις την επιστήμη με το μέρος σου! Τι εννοώ; Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Essex, οι νεαρές γυναίκες των οποίων οι μητέρες τους ήταν λιγάκι πιο φορτικές κατά την διάρκεια της εφηβείας τους, τείνουν να γνωρίζουν μεγαλύτερη επιτυχία στην μετέπειτα ζωή τους!

Για τις ανάγκες της μελέτης, η επιστημονική ομάδα παρατήρησε την ζωή και την καθημερινότητα 15.500 κοριτσιών με ηλικία από 13 έως 14 ετών, σε συνολικό διάστημα έξι ετών. Τα ευρήματα αυτής της παρακολούθησης έδειξαν πως τα κορίτσια, των οποίων οι μαμάδες γκρίνιαζαν περισσότερο για το διάβασμα, τις δουλειές του σπιτιού, τις εξωσχολικές δραστηριότητες και όποια άλλη ευθύνη είχαν, εξελίχθηκαν σε πιο επιτυχημένες γυναίκες αργότερα.

Συγκεκριμένα, οι νεαρές γυναίκες με μητέρες που στα εφηβικά χρόνια τους έδιναν συνεχώς… ώθηση, είναι πιο πιθανό να φτάσουν υψηλότερες βαθμίδες ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, να περάσουν μικρότερα διαστήματα ανεργίας, αλλά και να εργάζονται σε κλάδους με μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές!

Μήπως, λοιπόν, όλες οι επιτυχημένες ανάμεσά μας πρέπει να ευχαριστήσουν την μανούλα που γκρίνιαξε ελαφρώς παραπάνω; Γιορτές έρχονται, βρε κορίτσια!

READ more