Site icon TLIFE

Happy Moms: Οι συνήθειες που έχει κάθε ευτυχισμένη μαμά!

Από τη στιγμή, που μία γυναίκα γίνεται μαμά, η ζωή της αλλάζει. Ένας νέος ρόλος προστίθεται και ξαφνικά μετατρέπεται σε άνθρωπο – ορχήστρα. Καλείται να ανταπεξέλθει σε υποχρεώσεις, οι οποίες αυξάνονται και πληθύνονται. Αυτά από την μία πλευρά. Από την άλλη, η ευτυχία έρχεται να αναπληρώσει την όποια κούραση, γιατί το συναίσθημα του να γίνεσαι μαμά (ειδικά την πρώτη φορά) είναι ανεκτίμητο. Αν βρίσκεσαι σε αυτή τη φάση ζωής, με καταλαβαίνεις εκατό τις εκατό.

Ίσως, έχεις δει, και εσύ στο super – market, μία μαμά να προσπαθεί να κάνει τις αγορές της, σέρνοντας το καρότσι, κρατώντας το άλλο της παιδί από το χέρι. Ίσως, να είσαι εσύ. Και αναρωτιέσαι πώς τα καταφέρνει. Γιατί το να ισορροπήσεις και να βγάλεις εις πέρας τις υποχρεώσεις όλων αυτών των ρόλων, μόνο εύκολο δεν είναι…

 

Σήμερα, λοιπόν, μερικές μαμάδες μοιράζονται τις συνήθεις, που τις κάνουν ευτυχισμένες!

 

– Ζητούν βοήθεια. Δεν ντρέπονται. Δεν έχουν αναστολές να ρωτήσουν τη μαμά, τη γιαγιά ή φίλες τους, οι οποίες έχουν, ήδη, γίνει μαμάδες. Αντιθέτως, έχουν το θάρρος να ζητήσουν συμβουλές, τις οποίες δεν ακυρώνουν στο λεπτό, αλλά επεξεργάζονται, εντάσσουν στη ρουτίνα τους και εφαρμόζουν.

– Μία φορά την εβδομάδα κάνουν τη βόλτα τους. Μόνες τους ή με το σύζυγο. Ο φρέσκος αέρας, ο ήλιος και η επαφή με το “πράσινο” σου δίνουν οξυγόνο. Αποσυμφορίζει το μυαλό σου. Παίρνεις την ανάσα που χρειάζεσαι τόσο πολύ.

– Έχουν στην agenda τους… στιγμές διασκέδασης. Προσπαθούν να αφήνουν λίγα χρήματα στην άκρη, για τις διακοπές τους. Για μονοήμερες εκδρομές οικογενειακού χαρακτήρα. Για αυτό, κάνε και εσύ τα κουμάντα σου, επειδή η στιγμή που θα αφήσεις πίσω το ξυπνητήρι και τα διαβάσματα είναι μοναδική.

– Βοηθούν τις φίλες τους. Δεν τις ξεχνούν. Αντιθέτως, προσπαθούν να είναι παρούσες, όποτε εκείνες τις χρειάζονται. Οργανώνουν κοινά δείπνα και εξόδους με τα παιδιά ή χωρίς στον κινηματογράφο, σε εκπαιδευτικά πάρκα και σε λούνα – παρκ.

– Θέτουν κανόνες, αλλά τους σπάνε πού και πού. Έχουν το μαχαίρι, έχουν και το καρπούζι. Αλλά, πόσο να αντέξεις τον κλοιό των κανόνων; Άλλωστε, και οι ατασθαλίες έχουν την απόλαυση τους.

– Γυμνάζονται. Και έχουν τις ενδορφίνες… κορώνα στο κεφάλι τους. Δεν είναι ανάγκη να γίνεις Fitness – Freak. Λίγο περπάτημα στους δρόμους και μερικές ασκήσεις, είτε μέσα στο σπίτι, είτε στο γυμναστήριο, αρκούν.

– Δεν τους ενδιαφέρει και πολύ η γνώμη των άλλων. Τι λέει ο ένας και ο άλλος. Τι σχολιάζει, πόσο συχνά ασχολείται με τη ζωή τους. Εξάλλου, εσύ γέννησες το παιδί και η εσωτερική σου φωνή γνωρίζει πολύ καλά τι είναι σωστό και τι λάθος.

– Γελάνε δυνατά. Γάργαρα. Απολαυστικά. Τα παιδιά λατρεύουν να βλέπουν τις μαμάδες τους ευτυχισμένες. Ποιο είναι το καλύτερο μέσο έκφρασης; Μα, φυσικά, το χαμόγελο τους. Γι’ αυτό, Smile!

– Αγκαλιάζουν και φιλούν παιδιά τους. Τα ακουμπούν. Τα αισθάνονται κοντά τους. Κάθε άγγιγμα τους ακουμπάει τη ψυχή του παιδιού και τη γεμίζει με τρυφεράδα.

– Συγχωρούν τις αταξίες. Όχι όλες. Στο πίσω μέρος του μυαλού τους, γνωρίζουν, όμως, ότι κανένα παιδάκι δεν είναι τέλειο. Και αν με ρωτάς, νομίζω ότι αυτό είναι το μυστικό της ευτυχίας τους!

 

© 2024 tlife.gr