High Tech Moms: 4 ηλεκτρονικές συσκευές που θα αλλάξουν την καθημερινότητα κάθε μαμάς

High Tech Moms: 4 ηλεκτρονικές συσκευές που θα αλλάξουν την καθημερινότητα κάθε μαμάς | tlife.gr

Στις αρχές κάθε χρόνου, το Las Vegas φιλοξενεί το CES (Consumer Electronics Show), μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του κόσμου, η οποία επικεντρώνεται στον τομέα της τεχνολογικής ανάπτυξης. Στην ετήσια διεθνή έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά τα ηλεκτρονικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης που αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στην χρονιά, ενώ ανακοινώνονται και τα προσεχή σχέδια των τεχνολογικών “κολοσσών”. Και γιατί σου μιλάω εγώ γι’ αυτή; Διότι, φτάνοντας στο τέλος της, η φετινή έκθεση άφησε πίσω της φοβερές εντυπώσεις για ορισμένα από τα πιο πρωτοποριακά προϊόντα για το σπίτι, την μαμά και την οικογένεια! Και πίστεψέ με, όσο κι αν σε φοβίζει η στενή επαφή του μικρού σου με τα νέα ηλεκτρονικά μέσα, οι συσκευές που θα δεις παρακάτω θα σου δείξουν πώς θα είναι το μέλλον σου ως μητέρα: λιγότερο χρονοβόρο, με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και αυτοματισμούς που θα ζήλευε ακόμη και το cast του Back to the Future!

Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά στις μεγαλύτερες τεχνολογικές καινοτομίες που υπόσχονται να σου “λύσουν” τα χέρια στο προσεχές μέλλον!

Tyto -ο “virtual” γιατρός σου

Με ένα μικρό παιδί στο σπίτι, τα κρυολογήματα, οι ιώσεις, οι πόνοι και οι ενοχλήσεις είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Όταν, όμως, κουραστείς να τρέχεις κάθε λίγο και λιγάκι στον παιδίατρο ή στα επείγοντα (ναι, ακόμη και για μια καταρροή), τότε ο Tyto θα γίνει ο αγαπημένος φίλος σου! Πρόκειται για μια πρωτοποριακή συσκευή εξέτασης με πολλαπλούς αισθητήρες για την καρδιά, τους πνεύμονες, τα αυτιά, τον λαιμό, την επιδερμίδα και την θερμοκρασία σώματος, η οποία συνδέεται με τις “έξυπνες” συσκευές σου. Πραγματοποιώντας, λοιπόν, την ειδική βιντεοκλήση μέσω της εφαρμογής του Tyto με τον παιδίατρο, εκείνος θα έχει την ευκαιρία να εξετάσει από απόσταση του παιδί, βλέποντας την απεικόνιση και την ηχογράφηση από το ηλεκτρονικό “εξεταστήριο”. Όπου κι αν βρίσκεσαι, ό,τι ώρα κι αν είναι -αρκεί να συμφωνεί και ο γιατρός! Φοβερό;

Elvie -η “επιστήθια” φίλη σου

Πόσο ακόμα πιστεύεις ότι μπορείς να αντέξεις την άβολη θέση στην οποία σε φέρνει κάθε φορά το θήλαστρό σου; Από την μία καλώδια, από την άλλη σωληνάκια. Την ίδια στιγμή αυτός ο εκνευριστικός σταθερός ήχος και ταυτόχρονα κάτι μπουκαλάκια ή φακελάκια που πρέπει συνεχώς να τσεκάρεις αν γέμισαν. Τόσος κόπος χωρίς λόγο! Και κάπου εδώ έρχεται η Elvie, το φορητό, φορέσιμο και αθόρυβο θήλαστρο που είναι σχεδιασμένο για να χρησιμοποιείται μόνο με το ένα χέρι (για προφανείς λόγους, αφού μιλάμε για μητέρες με μωρά)! Φοριέται μέσα από το κλασικό σουτιέν θηλασμού και το γάλα συλλέγεται αθόρυβα στις ειδικές θήκες. Επιπλέον, μέσω του ομώνυμου application για iOS και Android, η μητέρα μπορεί να παρακολουθεί την διαδικασία χωρίς να χρειαστεί να τσεκάρει συνεχώς το δοχείο συλλογής, ενώ κρατά αρχείο άντλησης για το κάθε στήθος. Αλληλούια!

Monit -η “έξυπνη” πάνα

Είναι η κίνηση που φοβούνται όλοι οι μπαμπάδες (και οι άνδρες εν γένει) και πηγαίνει κάπως έτσι: σηκώνεις το μωρό ψηλά ώστε να φτάσει ο κορμός του στο ύψος του προσώπου σου, γυρίζεις ελαφρώς τα χέρια σου ώστε να περιστραφεί το σώμα του μωρού και πλησιάζεις την μύτη σου στην πάνα του. Μυρίζεις και αναλόγως προχωράς. Αυτή είναι μία πολύ τυπική διαδικασία για όλους τους γονείς, σε όλο τον κόσμο, όταν θέλουν να ελέγξουν εάν το μωρό έχει κάνει τα τσίσα και τα κακά του. Τουλάχιστον έως τώρα, αφού το Monit είναι το πρώτο wearable για μωρά που ενημερώνει τους γονείς μέσω application αν η πάνα έχει λερωθεί! Και κάπως έτσι, εκεί που κάθεσαι θα χτυπάει η ειδοποίηση για να αλλάξεις την πάνα εγκαίρως, χωρίς ατυχήματα και χωρίς συγκάματα!

Baby-Scan -ο προσωπικός “υπερηχογράφος” σου

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, όλες οι γυναίκες ανυπομονούν για την επόμενη επίσκεψη στον μαιευτήρα-γυναικολόγο τους, ώστε να καταφέρουν να δουν για άλλη μια φορά την πορεία της ανάπτυξης του μωρού τους! Άλλωστε, το υπερηχογράφημα είναι μια από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες αυτούς τους εννέα μήνες και πάντοτε γίνεται στο εξεταστήριο του γιατρού. Όχι πια, αφού το Baby-Scan θα γίνει ο προσωπικός υπερηχογράφος κάθε μαμάς to-be! Έτσι, δεν θα χρειάζεται πλέον να περιμένεις το επόμενο ραντεβού στον γυναικολόγο, αφού με την οικιακή συσκευή υπερηχογραφήματος θα μπορείς ανά πάσα στιγμή να ελέγχεις την κατάσταση του μωρού με ασφάλεια από τον καναπέ σου! Επιπλέον, το Baby-Scan θα συνδέεται με τις “έξυπνες” συσκευές σου για να μπορείς να κατεβάζεις φωτογραφίες και βίντεο από το υπερηχογράφημά σου!

READ more