Καλά νέα για τους μπαμπάδες: Τα παιδιά τους θα είναι πιο υγιή αν μοιάζουν σε εκείνους!

Κακά νέα για μας, καλά για τα μωρά μας -και σίγουρα καλύτερα για τους μπαμπάδες τους! Ξέρεις, αυτός ο μικρός ανταγωνισμός που μπορεί να αναπτύσσεται σε κάθε σπίτι ανάμεσα στη μαμά και τον μπαμπά, για το κατά πόσο το παιδί μοιάζει σε εκείνον ή σε εκείνη; Ναι, μέχρι τώρα καμία μητέρα δεν άντεχε την ιδέα πως το μικρό θυμίζει περισσότερο τον μπαμπά, απ’ ό,τι τον εαυτό της, αλλά μια νέα έρευνα έρχεται να μας αλλάξει γνώμη! Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Binghamton στη Νέα Υόρκη, όταν το μωρό παρουσιάζει μεγαλύτερη ομοιότητα με τον πατέρα, τότε θα έχει και πιο υγιή ανάπτυξη! Η έρευνα επικεντρώθηκε σε ζευγάρια που έχουν αποκτήσει παιδιά, αλλά ζουν χωριστά, μετρώντας το χρόνο που περνούν τα μωρά με τους μπαμπάδες τους και τα εποικοδομητικά ευρήματα τα οποία συγκέντρωσαν και αφορούν τους μικρούς μπόμπιρες είναι πολλά!

Ο αναγνωρισμένος ερευνητής και καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Binghamton, Solomon Polachek, εξήγησε πως ο περισσότερος χρόνος που περνούν οι πατεράδες με τα παιδιά τους έχουν θετικά αποτελέσματα στην υγεία των μικρών: “Οι μπαμπάδες είναι πολύ σημαντικοί στην ανατροφή των παιδιών και αυτό παρουσιάζεται στην υγεία τους. Εκείνοι οι μπαμπάδες που εντοπίζουν την ομοιότητά τους με τα παιδιά, νιώθουν ασφαλείς πως τα παιδιά είναι δικά τους και κατ’ επέκταση περνούν περισσότερο χρόνο μαζί τους”.

Για τις ανάγκες της έρευνας, αναλύθηκαν 715 οικογένειες, στις οποίες τα μωρά ζουν με τις μητέρες τους και οι μελετητές ανακάλυψαν πως τα βρέφη που έμοιαζαν στους μπαμπάδες τους είχαν καλύτερα αποτελέσματα στις εξετάσεις τους όταν συμπλήρωναν το πρώτο έτος ζωή τους. Οι ερευνητές βρήκαν επίσης πως οι πατεράδες που πίστευαν ότι τα παιδιά τους έμοιαζαν, περνούσαν μαζί τους κατά μέσο όρο 2,5 ημέρες την εβδομάδα περισσότερο σε σχέση με εκείνους που δεν έβλεπαν ομοιότητα με τα παιδιά τους.

Όπως διευκρινίζει ο Dr. Polachek: “Ανακαλύπτουμε πως η υγεία του παιδιού βελτιώνεται όταν μοιάζει με τον πατέρα του και η βασική εξήγηση είναι πως οι συχνές επισκέψεις από τον πατέρα επιτρέπουν περισσότερο χρόνο που φροντίζει το παιδί του και αντιλαμβάνεται την πορεία της υγείας του.”

Μήπως τώρα δεν μοιάζει και τόσο κακή ιδέα η ομοιότητα του μικρού σου με τον μπαμπά του;

Read More

And More