Κάνει το παιδί σου bullying; Αν ζούσες στη Νέα Υόρκη θα φυλακιζόσουν!

Τα πρώτα “σκληρά” μέτρα απέναντι στο σχολικό εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία φαίνεται πως θα έχουν ως αποδέκτη τις… νεοϋορκέζες μαμάδες από εδώ και πέρα! Σύμφωνα με νέο νόμο που θεσπίστηκε στην πόλη North Tonawanda της πολιτείας της Νέας Υόρκης, σε κάθε κρούσμα bullying που θα σημειώνεται, οι γονείς του παιδιού-θύτη θα κινδυνεύουν με φυλάκιση έως και 15 ημερών, ενώ θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 250 δολαρίων!

Αφορμή για την επιβολή του νόμου αποτέλεσε ένα πρόσφατο κρούσμα ενδοσχολικής βίας που είχε ως θύμα το γιο της Victoria Crago. Η μητέρα κατήγγειλε πως μπροστά στα μάτια της, ένας συμμαθητής του 13χρονου παιδιού της επιτέθηκε σε εκείνο, χτυπώντας το με δύναμη στο πρόσωπο τον περασμένο Μάιο. Έπειτα, η ίδια προχώρησε στη δημιουργία ειδικής σελίδας στο Facebook μέσω της οποίας ζητούσε να αναλάβουν οι γονείς των… bullies τις ευθύνες τους και μάλιστα συνάντησε μεγάλη υποστήριξη από άλλους γονείς και κηδεμόνες!

Σύμφωνα με εκπροσώπους του δικηγορικού συλλόγου της Νέας Υόρκης, στόχος του νέου νόμου είναι να εντάξει τους γονείς στη διαδικασία αναγνώρισης του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού, οι οποίοι θα πρέπει οπωσδήποτε να αποτελέσουν μέρος της επίλυσής του, μέσω των πράξεων, αλλά και του τρόπου διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους. Επιπλέον, ο σχολικός επόπτης της περιοχής, Greg Woytila, τόνισε: “Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ποτέ αυτό το νόμο, αλλά υπάρχει για να καλύπτει ακραίες περιπτώσεις. Πρέπει, όμως, να κάνουμε καλύτερη δουλειά με τα παιδιά και αυτός είναι ο στόχος για τον οποίο εργαζόμαστε”.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Shutterstock

Read More

And More