Laundry room: 6 παιδικά αντικείμενα που μπορείς να πλύνεις στο πλυντήριο ρούχων!

Πλυντήριο. Να, μία ηλεκτρική συσκευή που μοιάζει σαν να μην σταματάει ποτέ να δουλεύει σε ένα σπίτι με παιδιά! Άλλωστε, όταν ως μητέρα ξέρεις πως μέσα στην ημέρα τα μικρά σου μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν έως και τρεις φορές τα ρούχα τους, μετά το σχολείο, μετά το παιχνίδι, αλλά φυσικά και το βράδυ που όλως τυχαίως το ποτήρι με το γάλα τους θα χυθεί όλο πάνω στα πυτζαμάκια τους! Και κάπως έτσι, καταλήγεις να βάζεις τα πλυντήρια με τη… σέσουλα, μην μπορώντας να σταματήσεις αυτό το στρογγυλό κάδο να κάνει βόλτες! Άλλωστε, ακόμη και όταν τα ρούχα των παιδιών δεν είναι απαραίτητα βρώμικα, είναι αναγκαίο να πλυθούν επαρκώς, ώστε να καταπολεμηθούν μικροοργανισμού και σκόνη που συσσωρεύονται επάνω τους!

Ανάμεσα, όμως, σε όλα αυτά τα ρουχαλάκια, τα καλτσάκια και τα λερωμένα από λάσπη μπουφάν, το ήξερες ότι μπορείς να βάλεις στο πλυντήριο και άλλα παιδικά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα παιχνίδια; Επειδή, οι περισσότεροι γονείς αντιμετωπίζουν το δίλημμα… to wash or not to wash, φυσικά και πρέπει πρώτα να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος στα ταμπελάκια με τις οδηγίες πλυσίματος, ώστε να διαπιστωθεί αν κάποιο αντικείμενο μπορεί να μπει στο πλυντήριο ρούχων και σε ποια θερμοκρασία! Ωστόσο, πέρα από ορισμένες εξαιρέσεις, ο παρακάτω κατάλογος μπορεί να θεωρηθεί αρκετά ασφαλής για τα περισσότερα παιδικά αντικείμενα!

Ρίξε μια ματιά για να μάθεις ποια από τα πράγματα των μικρών σου μπορείς να πλύνεις στο πλυντήριο και να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη!

♦ Λούτρινα κουκλάκια


Τα λούτρινα ζωάκια αγκαλιάς, που τόσο πολύ αγαπούν τα παιδιά και συνήθως δεν μπορούν να αποχωριστούν ούτε και στον ύπνο τους τείνουν να συγκεντρώνουν αρκετά μικρόβια με την εκτεταμένη χρήση. Αν το καλοσκεφτείς, όμως, πρόκειται για υφασμάτινα κουκλάκια με γέμισμα που συνήθως είναι από υαλοβάμβακα. Γι’ αυτό και μπορείς να τα τοποθετήσεις στο πλυντήριο και να τα πλύνεις σε ένα ελαφρύ ή για ευαίσθητα ρούχα πρόγραμμα!

♦ Υφασμάτινα lunch boxes


Οι περισσότερες τσάντες φαγητού που βρίσκεις πλέον στο εμπόριο είναι φτιαγμένες από μερικώς αδιαβροχοποιημένο ύφασμα. Αυτό σημαίνει πως το βούτυρο από τα σαντουιτσάκια ή το λάδι από τον αρακά που ετοίμασες για το κολατσιό του μικρού σου στο σχολείο, καταφέρνουν να λεκιάσουν με εκθαμβωτική ευκολία τα lunch boxes και μάλιστα να μην μπορείς με τίποτα να τα καθαρίσεις επαρκώς! Από την άλλη, όμως, μπορείς να τα γυρίσεις ανάποδα (το μέσα-έξω) και να τα πλύνεις σε ένα πρόγραμμα των 30ºC ή 40ºC για να ξεγνοιάσεις μια για πάντα!

♦ Αθλητικά παπούτσια


Είτε είναι πάνινα, είτε sneakers, είτε τα κλασικά αθλητικά της γυμναστικής, η αλήθεια είναι μία: όλα βρομίζουν στο… δευτερόλεπτο και χρειάζονται τακτικό και εκτεταμένο καθάρισμα! Μπορούν, όμως, να πλυθούν στο πλυντήριο ρούχων και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία! Αρχικά, βγάλε τα κορδόνια και τποθέτησέ τα σε μια μικρή τσάντα πλυντηρίου. Έπειτα, αν τα παπούτσια έχουν πολλή λάσπη και χώμα, ξέπλυνέ τα στο νιπτήρα και μετά τοποθέτησέ τα σε μια μεγάλη τσάντα πλυντηρίου ή σε μια παλιά μαξιλαροθήκη, φροντίζοντας όμως να την κλείσεις με ένα κομμάτι σπάγκο, ώστε να μην βγουν τα παπούτσια κατά τη διάρκεια του πλυσίματος! Για ακόμη καλύτερη απόδοση, βάλε και μερικές παλιές πετσέτες, ώστε να ισορροπήσουν τα πράγματα στον κάδο και να μην κάνουν θόρυβο.

♦ Τσάντες και backpacks

Άλλη μία περίπτωση που συγκαταλέγεται στα πιο βρώμικα αντικείμενα που χρησιμοποιούν τα παιδιά! Από σκόνη, χώμα και λεκέδες από παγωτό έως αποφάγια και μουχλιασμένες ντομάτες που έπεσαν από το κολατσιό, η σχολική τσάντα ή εκείνη για τις δραστηριότητες μπορεί να είναι γεμάτη μικρόβια! Γύρισέ τη, λοιπόν, ανάποδα (το μέσα-έξω), τοποθέτησέ τη σε μια ειδική τσάντα πλυντηρίου ή σε μια μαξιλαροθήκη (για να μην μπερδευτούν τα λουριά) και πλύν’ την άφοβα!

♦ Πάνινα καπέλα


Ναι, η ηλιοπροστασία τόσο το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι είναι απαραίτητη για τα παιδιά που παίζουν αρκετή ώρα έξω από το σπίτι! Αυτό, όμως, σημαίνει πως τα καπελάκια τους γεμίζουν με σκόνη από το παιχνίδια, αλλά κυρίως με ιδρώτα! Γι’ αυτό και ο σωστός και τακτικός καθαρισμός τους είναι απαραίτητος! Φυσικά και μπορείς να πλύνεις τα καπελάκια στο πλυντήριο μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα, ωστόσο καλό είναι να τσεκάρεις στο ταμπελάκι του αν χρειάζεται πλύσιμο στο χέρι.

♦ Μικρά παιχνίδια


Τα LEGO και τα τουβλάκια είναι τα αγαπημένα παιχνίδια των μικρών! Αυτό κατ’ επέκταση σημαίνει πως η χρήση τους είναι πολύ συχνή και επομένως ιδρώτας, βρωμιά και σκόνη συσσωρεύονται στις μικρές πτυχές και τις “δύσκολες” γωνίες τους! Βάλε, λοιπόν, όλα τα τουβλάκια σε μια τσάντα πλυντηρίου και ασφάλισέ τα μέσα, αφού λόγω του μεγέθους τους μπορούν να… ξεφύγουν, και πλύν’ τα με τα υπόλοιπα πράγματα στο πλυντήριο!

Read More

And More