Μαμά για… δεύτερη φορά: 6 πράγματα που σίγουρα θα κάνεις διαφορετικά

Η πρώτη σου φορά ως μαμά, εκτός από χαρά, ήταν γεμάτη από άγχος και απορίες. Γιατί όσες συμβουλές και αν είχες δεχτεί από τη δική σου μητέρα, η πραγματικότητα ήταν ανατρεπτική και λίγο διαφορετική. Τώρα, όμως, που ετοιμάζεσαι να φέρεις στον κόσμο αυτό το δεύτερο μωρό σου όλα είναι αλλιώς: αισθάνεσαι πιο σίγουρη για τον εαυτό σου και έτοιμη να φροντίσεις το μωρό σου ακόμα καλύτερα. Σύμφωνα με μελέτες, υπάρχουν μερικά πράγματα που κάθε μαμά θα κάνει διαφορετικά, όταν βιώσει το θαύμα της μητρότητας για δεύτερη φορά. Για να τα δούμε…

– Θα κοιμάσαι περισσότερο. Μπορεί η πιο συχνή συμβουλή που άκουγες, μετά την πρώτη γέννα σου, να ήταν πως κάθε φορά που το μωρό σου κοιμάσαι, καλό είναι να ξεκουράζεσαι και εσύ, όμως, η πραγματικότητα ήταν λίγο έως πολύ διαφορετική. Και αυτό, γιατί εκείνη τη στιγμή, έβρισκες το χρόνο, όχι για να κάνεις ένα διάλειμμα, αλλά για να προλάβεις όλες τις υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού, πριν το μικρό σου ανοίξει ξανά τα μάτια του και θέλει την παρέα και την φροντίδα σου.

– Θα τρως σωστά και ισορροπημένα. Ναι, μόλις έφερες το υγιέστατο μωράκι σου στον κόσμο αυτό, η πρώτη σου σκέψη ήταν να ακολουθήσεις μία γρήγορα δίαιτα, προκειμένου να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης γρηγορότερα. Μήπως, τελικά, αυτό δεν ήταν και πολύ σωστό; Γιατί, αν επέλεξες να ακολουθήσεις τη μέθοδο του θηλασμού, συνειδητοποιήσεις ότι αποτελεί μία απαιτητική διαδικασία και το μωρό σου έχει ανάγκη από μία δυνατή και υγιή μητέρα. Η ισορροπημένη διατροφή μπορεί να σου το προσφέρει στο μέγιστο.

– Θα φοβάσαι λιγότερο τα μικρόβια. Δεν είναι λίγες οι μαμάδες, που μόλις φέρουν στον κόσμο το παιδάκι τους, αρχίζουν να αντιμετωπίζουν τα μικρόβια ως μικρούς εχθρούς, που μόνη τους δουλειά είναι να επιτίθενται στο μικρό τους. Έτσι, διπλοκαθαρίζουν τις πιπίλες, τα μπιμπερό και σφουγγαρίζουν τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα το δωμάτιο του. Όμως, και η υπερβολή δεν κάνει και τόσο καλό…

– Θα τραβάς ακόμα περισσότερες φωτογραφίες. Μπορεί κάθε στιγμή να έχει χαραχτεί στη μνήμη σου, μήπως, όμως, θα ήταν ακόμα καλύτερο να την αποτυπώσεις και σε μία, δύο, τρεις φωτογραφίες; Για αυτό, επειδή έπαθες και έμαθες, πλέον, σε κάθε του κατόρθωμα, πιάσε το κινητό και άρχισε τα.. κλικ. Pose!

– Θα “κινηθείς” σε πιο minimal γραμμές. Τόσο στα ρούχα, όσο και στον σχεδιασμό του δωματίου του. Αρκετές μαμάδες παραδέχονται ότι την πρώτη φορά που πήγαν να αγοράσουν ρουχαλάκια, δεν ήξεραν τι ακριβώς να διαλέξουν. Αποτέλεσμα; Να παίρνουν αρκετά ρούχα, τα οποία, μετά δεν άρεσαν ούτε στις ίδιες, ούτε στα μικρά τους. Κάτι ανάλογο φαίνεται να ισχύει και στην επιλογή των χρημάτων που διακοσμούν το πρώτο του δωμάτιο. Στο δεύτερο μωράκι τους, οι μαμάδες, αντιθέτως, κινούνται σε πιο απλές αποχρώσεις, με minimal στοιχεία και (φυσικά) το κλασσικό γαλάζιο, σε περίπτωση που περιμένουν αγοράκι και το ροζ, αν ένα κοριτσάκι έρχεται στη ζωή τους. 

– Θα μυήσεις το παιδί σου συντομότερα στην υγιεινή διατροφή. Λίγα λαχανικά στην πίτσα, στη σάλτσα για τα μακαρόνια και όλα τα συναφή που θα σου εξασφαλίσουν ότι, στη συνέχεια, το παιδί θα ακολουθήσει διατροφή θρεπτική. Για να μην προσπαθείς, προσπαθείς, προσπαθείς και κάνεις μία τρύπα στο νερό.

And More