Μαμά σε διακοπές: 5 τρόποι για να ξεκουραστείς και να “γεμίσεις” τις μπαταρίες σου

Η στιγμή που περίμενες επιτέλους έφτασε. ΔΙΑΚΟΠΕΣ! Ναι, με κεφαλαία, όπως και η ένταση των συναισθημάτων σου. Μπορεί, φέτος, να έχεις μαζί και το μικρό σου, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να ξεκουραστείς και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου για τη νέα χρονιά. Λίγες μέρες αρκούν. Αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές…

Προετοίμασε τα γεύματα της εβδομάδας
Μπορεί εσύ το καλοκαίρι να περιμένεις πως και πως να απολαύσεις τα θαλασσινά σου στην αγαπημένη σου ταβέρνα, όμως, κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο, όταν το μικρό σου ξεκίνησε μόλις να απολαμβάνει τις στερεές τροφές του. Σαφώς, καμία γυναίκα δεν θέλει να περνάει όλο τον ελεύθερο χρόνο της στην κουζίνα πάνω από τις κατσαρόλες, αλλά ένα βασικό πλάνο των γευμάτων θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρόνο από την καθημερινότητά σου. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις το έξτρα βάρος τις υπόλοιπες ημέρες και θα μειώσεις τα επίπεδα στρες και κούρασης.

Κοιμήσου καλά και σωστά
Αυτό είναι αυτονόητο. Χωρίς την απαραίτητη ξεκούραση κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει επαρκώς. Προσπάθησε, λοιπόν, να βάλεις και στον ύπνο σου ένα πρόγραμμα, ώστε να καταφέρεις να αποσυμπιεστείς και να ρυθμίσεις τα επίπεδα άγχους, στρες, κούρασης και το ρυθμό του μεταβολισμού σου, ώστε να έχεις ένα καλύτερο επίπεδο ζωής.

Κέρδισε χρόνο με τον εαυτό σου
Τα μικρά διαλείμματα από τις υποχρεώσεις είναι απαραίτητα για να αποσυμπιεστείς και να επαναπροσδιορίσεις τις ανάγκες και τις ευθύνες σου. Ακόμη και αν πρόκειται για ένα χαλαρωτικό μπάνιο το βράδυ (αφού έχουν κοιμηθεί τα μικρά) ή για μερικές σελίδες ενός μυθιστορήματος, αυτός ο προσωπικός χρόνος θα σε ανανεώνει πάντα!

Μην παραλείπεις το πρωινό σου
Αποδεδειγμένα, το πρωινό είναι ίσως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μάλιστα, αν καταναλώνεις το πρωινό σου μέσα σε μισή ώρα από τη στιγμή που ξυπνάς τότε οι ευεργετικές δράσεις του είναι ακόμη πιο έντονες. “Στρίμωξε”, λοιπόν, λίγο πριν κάνεις τη βόλτα ή τη βουτιά σου κάτι εύκολο και “πλούσιο”, όπως ένα βραστό αυγό, granola, βρώμη ή πρωτεϊνούχα smoothie που θα σε κρατήσουν πιο δυνατή.

Βάλε την άσκηση στις διακοπές σου
Δεν έχει να κάνει μόνο με τη φυσική κατάστασή σου, αλλά βάσει ερευνών, η τακτική άσκηση βοηθάει πολύ στη μείωση του στρες! Επομένως, βρες λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα σου για να καθιερώσεις εύκολες τακτικές, ακόμη κι αν είναι ένας μικρός περίπατος στη γειτονιά ή φυσικά ένα δροσιστικό κολύμπι στα καταγάλανα νερά. 

 

And More