Μαμά σε διακοπές: 5 τρόποι να ξεκουραστείς και εσύ όσο τα παιδιά είναι σπίτι

Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές ξεκινούν! Για σένα και το μικρό σου που μετρά αντίστροφα για το πιο γιορτινό διάλειμμα της χρονιάς. Θα πάτε τις γιορτινές σας βόλτες, θα γευματίσετε (με ασφάλεια) γύρω από το ίδιο τραπέζι με φίλους και συγγενείς και – φυσικά – θα δείτε όλες τις αγαπημένες σας χριστουγεννιάτικες ταινίες. Μην ξεχάσεις, όμως, αυτές τις γιορτές να βρεις χρόνο και για τον εαυτό σου. Δεν ήταν εύκολη η χρονιά που φθάνει στο τέλος της. Από πολλές απόψεις και για αρκετούς λόγους. Σήμερα, λοιπόν, μοιραζόμαστε μαζί σου 5 τρόπους για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τις επόμενες ημέρες στο έπακρον!

Μην βάλεις ξυπνητήρι και άφησε το παιδί σου ελεύθερο
Ξυπνάς. Από τις 7. Για να ανοίξεις τα μάτια στο παιδί σου, που καθόλου δεν έχει όρεξη να πάει σχολείο, να ετοιμάσεις το κολατσιό του, να το παρακινήσεις να πλύνει τα δόντια του και να το χαιρετήσεις για την πρώτη ώρα του μαθήματος. Οι επόμενες μέρες είναι ιδανικές για να απομακρύνεις το μικρό σου από το καθημερινό πρόγραμμα και να απολαύσεις τον ύπνο σου λίγο πιο πολύ. Και να σε πλακώσει μία μέρα το πάπλωμα δεν έγινε κάτι…

Κέρδισε χρόνο με τον εαυτό σου
Τα μικρά διαλείμματα από τις υποχρεώσεις είναι απαραίτητα για να αποσυμπιεστείς και να επαναπροσδιορίσεις τις ανάγκες και τις ευθύνες σου. Ακόμη και αν πρόκειται για ένα χαλαρωτικό μπάνιο το βράδυ (αφού έχουν κοιμηθεί τα μικρά) ή για μερικές σελίδες ενός μυθιστορήματος, αυτός ο προσωπικός χρόνος θα σε ανανεώνει πάντα!

Βάλε τους γονείς σου στο παιχνίδι
Η γιαγιά και ο παππούς θέλουν να περάσουν χρόνο με το εγγόνι τους και το εγγόνι θέλει να ευχηθεί στη γιαγιά και τον παππού. Αφού κάνουν το απαραίτητο τεστ, για να διακόψουν την διασπορά του ιού, μπορείς να αφήσεις τα παιδιά ένα ή δύο απογεύματα στη γιαγιά και τον παππού και εσύ να απολαύσεις λίγο χρόνο με το σύντροφο σου. Άλλωστε, τα Χριστούγεννα είναι οικογενειακή γιορτή!

Βάλε την άσκηση στις διακοπές σου
Δεν έχει να κάνει μόνο με τη φυσική κατάστασή σου, αλλά βάσει ερευνών, η τακτική άσκηση βοηθάει πολύ στη μείωση του στρες! Επομένως, βρες λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα σου για να καθιερώσεις εύκολες τακτικές, ακόμη κι αν είναι ένας μικρός περίπατος στη γειτονιά, αφού ντυθείς βέβαια καλά.

Μην μαγειρεύεις κάθε μέρα
Όσο ευχάριστη και αν είναι η μυρωδιά του οικογενειακού φαγητού, οι ετοιμασίες για τα τραπέζια των γιορτών είναι αρκετά χρονοβόρες και απαιτητικές. Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Πάντα περισσεύει φαγητό. Αυτό που έχεις να κάνεις, για να ξεκουραστείς και να μην περάσεις τις μέρες σου στην κουζίνα, είναι να ανακυκλώσεις τα leftovers σε εύκολες συνταγές, όπως παραδείγματος χάρη λαχταριστά σάντουιτς. 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

And More