Μήπως η μητρότητα είναι το ελιξίριο της νιότης; Και όμως, έρευνα το επιβεβαιώνει

Αντιγηραντικές, συσφικτικές, ενυδατικές και κρέμες ultra θρέψης. Μπότοξ, μεσοθεραπείες, υαλουρονικά και νήματα. Μόνο λίγες από τις προσπάθειες κάθε γυναίκας να διατηρηθεί νέα και να καταπολεμήσει την φυσική φθορά που φέρνει ο χρόνος. Και όλα αυτά δεν είναι τελικά τίποτα μπροστά στην “μαγική” ικανότητα της μητρότητας να μας κρατάει νέες και ακμαίες. Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει έρευνα που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Simon Fraser του Καναδά!

Η επιστημονική ομάδα που ανέλυσε τις περιπτώσεις 75 γυναικών στην Γουατεμάλα, ερεύνησε και μέτρησε το μήκος των τελομερών, δηλαδή τις προστατευτικές άκρες στα χρωμοσώματα του DNA. Έπειτα, επανέλαβε την διαδικασία 13 χρόνια αργότερα, παρατηρώντας πως η μείωση του μήκους τους δεν ήταν μεγάλη, αλλά είχε επιβραδυνθεί. Επειδή, λοιπόν, η ελάττωση του μήκους των τελομερών είναι συνδεδεμένη με το γήρας, οι ερευνητές κατέληξαν πως όσα περισσότερα παιδιά αποκτά μια γυναίκα, τόσο πιο μακριά παραμένουν τα τελομερή και τόσο νεότερη διατηρείται η ίδια! Με λίγα λόγια, η μητρότητα είναι… το ελιξίριο της νιότης!

“Ο βραδύτερος ρυθμός μείωσης του μήκους των τελομερών που ανακαλύφθηκε στις συμμετέχουσες της έρευνας, ενδέχεται να συνδέεται με την δραματική αύξηση των οιστρογίνων, της ορμόνης που παράγεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης” επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας, Pablo Nepomnaschy.

 

 

Read More

And More