Μπαμπάδες εν δράσει: 10 ταινίες αφιερωμένες στη Γιορτή του Πατέρα

Σήμερα, είναι μία μεγάλη ημέρα για όλες τις γυναίκες! Είναι η ημέρα που οι κόρες γιορτάζουν τους μπαμπάδες τους και οι μπαμπάδες τις κόρες τους! Γι’ αυτό και αξίζει να σχεδιάσετε κάτι παρέα, έτσι δεν είναι; Μια βόλτα στην πόλη, ένα γεύμα στη λιακάδα, μερικές βουτιές στη θάλασσα ή μια ταινία το βράδυ! Με λίγα λόγια, μερικές ώρες αφιερωμένες αποκλειστικά στον μπαμπά! Αν είσαι πατέρας, απόλαυσε την ημέρα με τη μικρή κόρη σου και επιλέξτε να δείτε παρέα μια αγαπημένη ταινία! Ξέρεις, από εκείνες που θα της δείξουν πόση δύναμη κρύβει μέσα της και θα την εμπνεύσουν! Αν είσαι η μαμά της οικογένειας, τότε πάτα το play στο DVD player και άφησε τη μικρή σου με τον μπαμπά της να μοιραστούν μία νοσταλγική εμπειρία! Αν είσαι η κόρη της υπόθεσης, τώρα είναι η ευκαιρία σου να κάνεις μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν και να παρακολουθήσεις με τον μπαμπά σου μια από τις ταινίες που βλέπατε μαζί, όταν ήσουν μικρή, ή να ανακαλύψετε μια καινούρια που θα γίνει η αγαπημένη σας!

Παρακάτω, λοιπόν, σου συγκέντρωσα 10 ταινίες αφιερωμένες στη γλυκιά σχέση ανάμεσα σε κάθε μπαμπά με την κόρη του! Ρίξε μια ματιά στα νέα και παλιότερα φιλμ και αποφάσισε με ποιο θα “περάσεις” φέτος τη Γιορτή του Πατέρα!

 

Moana (2016)

Στην αρχαία Πολυνησία, όταν μία φοβερή κατάρα από τον ημίθεο Μάουι “χτυπάει” στο νησί της Μοάνα, η ίδια αποφασίζει να ακολουθήσει την παρότρυνση του Ωκεανού και να αναζητήσει τον Μάουι για να λύσει την κατάσταση.

The Parent Trap (1998)

Οι δύο πανομοιότυπες δίδυμες, Annie και Hallie, χωρίστηκαν μετά τη γέννησή τους και η καθεμία μεγάλωσε με τον ένα από τους δύο γονείς, μετά το διαζύγιό τους. Σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση θα ανακαλύψουν η μία την άλλη και παρέα θα καταστρώσουν ένα πανέξυπνο σχέδιο για να ξανασμίξουν οι γονείς τους!

The Descendants (2011)

Ένας πατέρας προσπαθεί να επανασυνδεθεί με τις δύο κόρες του, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της γυναίκας του σε ένα ναυτικό ατύχημα.

Brave (2012)

Αποφασισμένη να ακολουθήσει τη δική της πορεία, η Πριγκίπισσα Merida αψηφά ένα έθιμο που διαταράσσει τις ισορροπίες στο βασίλειό της. Τώρα η Merida πρέπει να στηριχθεί στο θάρρος της και τις ικανότητές της για να εξαλείψει μια τερατώδη κατάρα.

Definitely, Maybe (2008)

Ένας νεαρός πατέρας προσπαθεί να εξηγήσει στην 11χρονη κόρη του για ποιο λόγο χωρίζει με τη μητέρα της, μέσα από μια ιστορία που περιγράφει τη ζωή του, καθώς και τις προηγούμενες ρομαντικές σχέσεις του.

I Am Sam (2001)

Ένας πατέρας με νοητική υστέρηση παλεύει για να κερδίσει την κηδεμονία της επτάχρονης κόρης του με τη βοήθεια μια “σκληρής” αλλά δυναμικής δικηγόρου.

Father of the Bride (1991)

Όταν η Annie, η μεγάλη κόρη του George, ετοιμάζεται να παντρευτεί, εκείνος βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση, αφού φαίνεται πως δεν μπορεί να “χωνέψει” πως το κοριτσάκι του είναι πλέον μια ώριμη γυναίκα.

Fathers & Daughters (2015)

Ένας βραβευμένος με Pulitzer συγγραφέας προσπαθεί να αντεπεξέλθει στα πατρικά καθήκοντά του, αφού χάνει τη σύζυγό του, ενώ ο ίδιος καταρρέει. 27 χρόνια αργότερα, η κόρη του προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή της, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας.

My Girl (1991)

Η μικρή Vada μεγαλώνει με τον γλυκό και χαριτωμένο πατέρα της, μετά τον θάνατο της μητέρας της. Μαζί θα ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες, ακόμη και τις αδικίες που φέρνει η ζωή, αλλά και τις παγίδες… της προεφηβείας!

3 Men and a Baby (1987)

Τρεις περιζήτητοι εργένηδες συγκάτοικοι βρίσκουν στην πόρτα τους ένα μωρό! Από πού ήρθε το κοριτσάκι και ποιοι είναι οι γονείς του; Τώρα οι άνδρες θα χρειαστεί να φροντίσουν το μωρό και να ανακαλύψουν ποιος από τους τρεις είναι ο πατέρας του.

Read More

And More