Νέα μαμά: 5 αντικείμενα που χρειάζεσαι αλλά δεν το ξέρεις

Ετοιμάζεσαι. Γράφεις και ξεγράφεις τις λίστες. Ρωτάς τη μαμά σου και όλες τις φίλες σου που πρόσφατα βίωσαν το θαύμα της μητρότητας για να μάθεις. Τι χρειάζεσαι για εσένα και το μωρό από τη στιγμή που θα επιστρέψεις από το μαιευτήριο. Πιστεύεις πως είσαι έτοιμη και τα έχεις όλα τακτοποιημένα. Λογικό, αφού τη λίστα σου δεν τη λες και μικρή, ούτε άδεια. Και, όμως, κάτι θα λείπει. Γιατί, όσο καλά προετοιμασμένη και να είσαι, υπάρχουν πάντα μερικά αντικείμενα που χρειάζεσαι στη νέα σου ζωή με το μωρό, αλλά κανένας δεν θα σου τα πει. Για τσέκαρε…

Θήκες πλυσίματος ρούχων
Μπορεί να έχεις πάρει απόφαση ότι το πλυντήριο θα γίνει αναγκαστικά ο καλύτερος σου φίλος, όμως, υπάρχει ένα βασικό αντικείμενο που έχει τη δική του θέση δίπλα από τα απορρυπαντικά και τις χρωμοπαγίδες. Οι θήκες πλυσίματος ρούχων, οι οποίες είναι κάτι παραπάνω από πρακτικές. Αν δεν θες να χάνεις διαρκώς τα μικροσκοπικά καλτσάκια, σκουφάκια και γαντάκια του μωρού, μία θήκη πλυσίματος θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμη. Θα σου λύσει τα χέρια και θα σε γλιτώσει από έναν επιπλέον παράγοντα άγχους. Έχεις ήδη αρκετούς.

Πολύ μικρά κατσαβίδια
Σου φαίνεται ότι δεν έχει θέση στη λίστα αυτή; Και, όμως, είναι άκρως απαραίτητα. Σκέψου απλά ότι η πλειονότητα των δώρων που θα σου φέρουν οι συγγενείς και οι φίλοι θα είναι παιχνίδια για το μωράκι σου. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι τα πολύ μικρά κατσαβίδια θα “ανοίξουν” εύκολα τα βρεφικά παιχνίδια και αξεσουάρ, τα οποία με τη σειρά τους έχουν αρκετά μικρές βιδούλες και χρήζουν συναρμολόγησης.

Μπαταρίες
Και μιας που πιάσαμε τα παιχνίδια, μην ξεχάσεις να προμηθευτείς αρκετές μπαταρίες και σε διάφορα μεγέθη. Τελειώνουν γρήγορα και εσύ δεν θα έχεις τόσο χρόνο να τρέχεις στο σούπερ μάρκετ απροειδοποίητα. 

Σπρέι για τις πόρτες
Η σχέση του μωρού σου με τον ύπνο είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Όταν, λοιπόν, καταφέρει να κοιμηθεί, δεν θες σε καμία περίπτωση να το ξυπνήσει σε λίγα λεπτά ο ήχος της πόρτας που τρίζει. Προμηθεύσου εγκαίρως ένα ειδικό σπρέι, ψέκασε τις πόρτες του σπιτιού και απόλαυσε τη νέα σου καθημερινότητα με το μωρό.

Ντίμερ για το φως
Τις μέρες – ή μάλλον καλύτερα τις νύχτες – που θες να θηλάσεις, το δυνατό φως δεν πρέπει να αποσπάσει την προσοχή του μικρού σου και να το εξιτάρει. Το ντίμερ μπλοκάρει το έντονο φως και κάπως έτσι όλοι είστε ευχαριστημένοι. 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

 

And More