Νέα μαμά: 6 πράγματα που μπορείς να κάνεις όσο το μωρό σου κοιμάται

Αν μόλις έγινες μαμά, τότε το πρώτο πράγμα που έχω να σου πω είναι “συγχαρητήρια”. Ένας νέος κύκλος ζωής ξεδιπλώνεται μπροστά σου, γεμάτος από χαρούμενες στιγμές με το μωράκι σου. Η αλήθεια είναι ότι πλέον η μέρα σου θα αποτελείται κυρίως από δραστηριότητες που στόχο έχουν να φροντίσουν το μωρό σου. Βέβαια, όσο και να μην το πιστεύεις, θα υπάρχουν και μερικές στιγμές προσωπικού ελεύθερου χρόνου. Ναι, καλά διάβασες. Εκείνες που το μωρό σου θα κλείνει τα ματάκια του και θα ξεκουράζεται. Τι μπορείς να κάνεις στο διάστημα αυτό;

Περιποιήσου τον εαυτό σου
Αρκετές γυναίκες τείνουν μόλις γίνουν μαμάδες να αφήνουν τον εαυτό τους σε δεύτερη μοίρα. Να μην φροντίζουν το δέρμα τους, να μην προσέχουν τη διατροφή τους, να μην ενδιαφέρονται και τόσο για το τι ρούχα θα φορέσουν. Pause. Επειδή, όπως πολύ καλά ξέρεις, η περιποίηση είναι βασικό στοιχείο της καθημερινότητας μίας γυναίκας, εκμεταλλεύσου τον χρόνο που το μωράκι σου ξεκουράζεται και απόλαυσε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, μερικές αναζωογονητικές μάσκες ομορφιάς και επέστρεψε στην καθημερινότητα σου πιο φρέσκια από ποτέ.

Ξεκουράσου και εσύ
Είναι η συμβουλή που σίγουρα σού έχει δώσει η μαμά σου. Όταν το μωρό κοιμάται, κοιμήσου και εσύ. Ακόμα κι αν δεν μπορείς να κοιμηθείς, αξιοποίησε εκείνες τις ώρες για να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς. Δες την αγαπημένη σου σειρά στην τηλεόραση, διάβασε εκείνο το βιβλίο που δεν προλαβαίνεις με τίποτα να τελειώσεις ή απλά άκου μερικά τραγούδια που σε χαλαρώνουν.

Βγες για μία βόλτα
Αν ο μπαμπάς είναι στο σπίτι και εσύ έχεις ξεπεράσει το φόβο του να μείνει το μωρό σου για λίγα λεπτά χωρίς την επίβλεψη σου, τότε φόρεσε τα αθλητικά σου και απόλαυσε έναν σύντομο περίπατο περιμετρικά του σπιτιού. Θα αποφορτίσεις το μυαλό σου και θα επιστρέψεις στις μαμαδίστικες υποχρεώσεις δριμύτερη. 

Μίλησε με τις φίλες σου
Στο τηλέφωνο ή σε κάποιο από τα group chats που έχετε. Η συχνή επικοινωνία με τις φίλες σου, την ιδιαίτερη αυτή περίοδο, θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να κερδίσεις και καμία συμβουλή που ποτέ δεν ξέρεις πόσο χρήσιμη θα σου φανεί.

Βγάλε φωτογραφία το μωρό σου
Υπάρχει καλύτερη εικόνα από εκείνη που το μωρό σου κοιμάται σαν πουλάκι; Επειδή, λοιπόν, το άλμπουμ των αναμνήσεων θες να ξεκινήσει, κάνε την αρχή με την φωτογραφία ενός γλυκού και ήρεμου μωρού που απολαμβάνει τον υπνάκο του. 

Πέρασε λίγο χρόνο με τον σύντροφο σου
Τι θα έλεγες να του ετοιμάσεις το αγαπημένο του φαγητό και να το απολαύσετε μαζί; Άλλη μία ευχάριστη στιγμή στο ντουλάπι των αναμνήσεων και της χαράς.

 

 

Read More

And More