Νέα μαμά: 5 μύθοι που θα καταρριφθούν από τις πρώτες ημέρες

Αν τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές κρατάς στην αγκαλιά το μωράκι σου, τότε συγχαρητήρια. Το πρώτο ταξίδι εννέα μηνών που το βρέφος ήταν στην κοιλιά σου ολοκληρώθηκε με επιτυχία και εσύ ετοιμάζεσαι να γεμίσεις τις σελίδες του νέου σας βιβλίου που δεν είναι άλλο από την κοινή σας ζωή. Προετοιμαζόσουν καιρό για τη στιγμή που θα ήσουν και επισήμως νέα μαμά. Έχεις ακούσει πολλά. Αλήθειες και μύθους. Σε σημείο που δύσκολα ξεχωρίζεις τι είναι τι. Για αυτό, εμείς σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου 5 μύθους που φυσικά δεν ισχύουν καθόλου όσον αφορά τη ζωή σου ως νέα μαμά!

“Θα χρειαστείς πάρα πολλά αξεσουάρ για το μωρό”
Ακόμα και αν δεν είσαι υπερκαταναλωτική, η πρώτη συμβουλή που θα ακούσεις από τη μαμά σου είναι ότι το νεογέννητο χρειάζεται πολλά αντικείμενα. Ναι, η πιπίλα και το μπιμπερό δεν αρκούν. Μύθος. Όπως θα διαπιστώσεις και στην πράξη, αυτά που πραγματικά θα χρειαστεί το νεογέννητο σου είναι πολύ λιγότερα από αυτά που θα αγοράσεις. Κάνε, λοιπόν, μία λίστα με όλα τα απαραίτητα και σώσε το χρόνο, αλλά και την τσέπη σου.

“Δεν θα προλαβαίνεις να κοιμηθείς”
Υποτίθεται πως οι νέες μαμάδες δεν κοιμούνται ποτέ. Μπορεί να είναι δύσκολος ο ύπνος με το μωρό στο σπίτι, αλλά ακόμη και τα μωρά κάποια στιγμή κοιμούνται. Και όπως θα έχεις καταλάβει, η νούμερο ένα συμβουλή που φτάνει στα αυτιά σου είναι να κοιμάσαι, όταν κοιμάται και εκείνο. Εμπιστεύσου με! Θα σου προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια που τόσο πολύ χρειάζεσαι για να βγάλεις την όχι και τόσο άδεια μέρα.

“Θα ξεχάσεις για ένα χρόνο τις φίλες και τους φίλος σου”
Άλλος ένα μύθος που θέλει τις νέες μητέρες να είναι κλεισμένες στο σπίτι με το μωρό τους και να μην έχουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο. Φυσικά και θα μπορέσεις να κρατήσεις επαφή με τους φίλους και τους δικούς σου ανθρώπους! Για να είμαστε ειλικρινείς, όχι με την ίδια ευκολία, αλλά σίγουρα με το ίδιο κέφι και ενθουσιασμό. 

“Ο σύντροφος σου θα μπει σε τρίτη ή τέταρτη μοίρα”
Λένε ότι μετά τη γέννηση του μωρού, η σχέση “κρυώνει”. Λάθος. Σαφώς και τον πρώτο καιρό το μυαλό σου και η ενέργειά σου θα είναι αφιερωμένη στο μωρό σου. Το ίδιο θα συμβεί και στο σύντροφό σου άλλωστε. Αλλά σύντομα θα δεις πως το πρόγραμμα του μικρού σου θα φτιάξει, θα… μονιμοποιηθεί κατά κάποιο τρόπο και τότε θα μπορείς να απολαύσεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο με το σύντροφό σου. 

 

 

 

Read More

And More