Νέα μαμά: Οι 5 πιο συχνές δυσκολίες που σίγουρα θα βρεις μπροστά σου

Αν τις τελευταίες μέρες έγινες μαμά ή απλά ετοιμάζεσαι για να γίνεις τις επόμενες, τότε συγχαρητήρια. Το μωράκι σου που τόσο ήθελες να αποκτήσεις βρίσκεται στην αγκαλιά σου και εσύ είσαι πιο χαρούμενη από ποτέ. Οι πρώτες δυσκολίες, όμως, δεν θα αργήσουν να κάνουν την εμφάνιση τους. Για αυτό, σήμερα, σου παρουσιάζουμε τις πιο συχνές για να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένη. 

Οι πρώτες ημέρες
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι μαμάδες αισθάνονται κάπως περίεργα, μετά τη γέννηση του παιδιού της. Η χαρά της στιγμής μετατρέπεται σε μικρή στεναχώρια. Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η ζωή σου τώρα αρχίζει να γίνεται καλύτερη, ο σύζυγος σου είναι στο πλευρό σου και όποιος χρειαστείς θα είναι εκεί για εσένα. Τα ωραία τώρα ξεκινούν!

Το κεφάλαιο “Θηλασμός”
Το να θηλάζεις το μικρό σου είναι υπέροχο. Δένεσαι μαζί του και το αισθάνεσαι κοντά. Πολύ κοντά σου. Και είναι. Όμως, δεν είναι μία συνήθεια που θα αναδειχθεί σε μόνιμη. Και αυτό το ξέρεις. Για αυτό, καλό είναι μόλις αισθανθείς ότι από παιχνίδι ο θηλασμός μετατρέπεται σε… αγγαρεία, προσπάθησε να τον περιορίσεις, μέχρι να τον σταματήσεις εντελώς. Φυσικά, σε μία τέτοια απόφαση, ακούς αποκλειστικά τον προσωπικό σου γιατρό.

Οι πρώτες εντάσεις με το παιδί
Θα έρθει πιο γρήγορα από ό,τι περιμένεις. Και πιο σύντομα από ό,τι ελπίζεις. Μπορεί να μην του αρέσει το φαγητό που έφτιαξες, τα παιχνίδια του να έχουν χαθεί, η υπερβολική ζέστη να του δημιουργεί δάκρυα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να διατηρήσεις τη ψυχραιμία σου και να προσπαθήσεις με το δικό σου μοναδικό αγαπησιάρικο τρόπο να ηρεμήσεις το μικρό σου αγγελούδι.

Δουλειά και παιδί πάνε μαζί;
Γραφείο, καθάρισμα του σπιτιού, παιχνίδι με το παιδί, διάβασμα, ετοιμασίες για το σχολείο και το κουβάρι τώρα αρχίζει να ξετυλίγεται. Αν τα παιδιά είναι δύο ή τρία ή τέσσερα, οι δουλειές πολλαπλασιάζονται και ακόμη και ο καλύτερος μπαμπάς σπάνια καταφέρνει να την απαλλάξει από αυτές. Προσπάθησε να θέσεις τις προτεραιότητες σου, τα όρια σου και να αποβάλλεις από το μυαλό σου ότι πρέπει να είσαι κορυφαία σε όλα.

Οι τσακωμοί μεταξύ των παιδιών
Και ξαφνικά, χωρίς να μπορείς να συνειδητοποιήσεις το “γιατί”, τα μικρά σου αρχίζουν να μαλώνουν. Ακόμα, και για κάτι που τόσο αστείο φαντάζει. Τι μπορείς να κάνεις; Αρχικά, μην πάρεις το μέρος κανενός. Μετά, να τα ηρεμήσεις έξυπνα. 

 

 

And More