Νέο νομοθετικό πλαίσιο στην Καλιφόρνια επιτρέπει τα μωρά στους εργασιακούς χώρους

Και εκεί που ο περισσότερος κόσμος παίρνει ακόμα μέρος στο debate γύρω από τον δημόσιο θηλασμό, ενώ οι νέες μητέρες παλεύουν να αποκτήσουν καλύτερα εργασιακά δικαιώματα σε σχέση με την μητρότητα (βλ. άδεια εγκυμοσύνης, απολαβές, επιδόματα κλπ), σε κάποιες πολιτείες των Η.Π.Α. γίνονται όλο και πιο ραγδαίες αλλαγές σε αυτό τον τομέα! Πιο πρόσφατο παράδειγμα, εκείνο της Καλιφόρνια, όπου επιχειρείται πλέον νομοθετικά το πρόγραμμα “Infants at Work”, που θα επιτρέπει στις εργαζόμενες μητέρες να παίρνουν τα μωρά τους στον χώρο εργασίας! Το πρόγραμμα αναμένεται να λειτουργήσει αρχικά σε πιλοτικό στάδιο και αφορά παιδιά ηλικίας από έξι εβδομάδων έως έξι μηνών -συγκεκριμένα, το ανώτατο όριο τίθεται στην φάση που το μωρό αρχίζει να μπουσουλάει!

Μάλιστα, το εν λόγω project δεν αποτελεί το πρώτο στην Αμερική, αφού ακολουθεί το παράδειγμα της Ουάσινγκτον, όπου οι μητέρες σε ορισμένες υπηρεσίες μπορούν να έχουν τα παιδιά στον εργασιακό χώρο τους βάσει του προγράμματος που ισχύει στην πολιτεία τον τελευταίο χρόνο!

Πάντως, για όσους σπεύσουν να κατακεραυνώσουν αυτό το πλάνο, έρευνες πάνω στην εν λόγω θεματική έχουν καταλήξει πως ακόμη και η θέα ενός παιδιού στους εργασιακούς χώρους, προάγει την ομαδικότητα, την απόδοση και την εργασιακή ηθική στους υπόλοιπους εργαζόμενους της εκάστοτε εταιρίας, ενώ προσελκύει περισσότερο προσωπικό και βοηθά τους νέους γονείς να επιστρέψουν νωρίτερα στα εργασιακά καθήκοντά τους!

Read More

And More