Νέοι γονείς: Πώς θα απολαύσετε τους πρώτους μήνες με το μωρό χωρίς να κουραστείτε πολύ

Το μαιευτήριο αποτελεί πλέον μία γλυκιά ανάμνηση του παρελθόντος. Πλέον, είστε όλοι μαζί στο σπίτι. Εσύ, ο σύντροφος σου, το νεογέννητο σας και το πελώριο πέπλο χαράς που έχει καλύψει όλη την ατμόσφαιρα του σπιτιού. Εκτός, όμως, από τις όμορφες στιγμές, οι πρώτοι μήνες στο σπίτι με το μωρό “κρύβουν” δυσκολίες, μικρές ή μεγαλύτερες, οι οποίες είναι πιθανόν να σε κουράσουν υπερβολικά. Pause. Σου έχουμε τα σωτήρια tips!

Εκμεταλλεύσου το χρόνο που το μωρό κοιμάται
Μπορεί ο ύπνος του να μην είναι συνεχής όπως ο δικός σου, όμως, αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για να κλείσεις και εσύ τα ματάκια σου, να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο και να ρίξεις τους ρυθμούς σου. Με τον τρόπο αυτό, θα γεμίσεις τις μπαταρίες σου και θα έχεις την απαραίτητη ενέργεια όσο το νεογέννητο σου είναι ξύπνιο. 

Μοιράστε τις δουλειές
Ναι, ήρθε η στιγμή και ο μπαμπάς να μπει στο παιχνίδι και να συμμετάσχει ενεργά στην ανατροφή του νεογέννητου. Δοκίμασε να μοιράσετε τις δουλειές του σπιτιού και τις υποχρεώσεις. Εσένα θα σε απασχολεί το τάισμα του μωρού και τον σύζυγο σου να αγοράσει όσα χρειάζεστε από το σούπερ μάρκετ, να διορθώσει τις ζημιές του σπιτιού και φυσικά να προστατέψει το νεογέννητο από τραυματισμούς και ατυχήματα. 

Βάλε και τους γονείς στο παιχνίδι
Ο παππούς και η γιαγιά θέλουν να βλέπουν το εγγονάκι τους και το παιδί σου περνάει καλά μαζί τους. Επειδή, λοιπόν, το πότε και το ποσό συχνά το καθορίζεις εσύ, άδραξε την ευκαιρία και εκείνη τη μέρα που θέλεις να πάρεις μία ανάσα, άφησε το νεογέννητο για λίγες ώρες στο σπίτι με τον παππού και τη γιαγιά και απόλαυσε μία βόλτα στην εξοχή. 

Πρόσθεσε το μωρό στη δική σου καθημερινότητα από την αρχή
Μετά τον ερχομό του νεογέννητου σου, η καθημερινότητα σου αλλάζει. Αυτό που πρέπει να κάνεις ή έστω να προσπαθήσεις είναι να διατηρήσεις μερικές συνήθειες που σε κάνουν χαρούμενη ακόμα και τώρα που όλα είναι διαφορετικά. Για παράδειγμα, μπορείς να εντάξεις το μωρό σου στις βόλτες σου γύρω από το σπίτι. Θα είστε και οι δύο χαρούμενοι. Εγγυημένα.

And More