Πώς ο μάρσιπος αγκαλιάς γίνεται fashion item για τη μαμά

Ξεκινάτε για βόλτα με το μωρό και αποφασίζεις πως είναι προτιμότερο να μην πάρεις καρότσι σήμερα. Άλλωστε ο μάρσιπος σε βολεύει περισσότερο στις μετακινήσεις, ειδικά αν πρέπει να πάρεις αυτοκίνητο και δεν χρειάζεται να ανοιγοκλείνεις συνεχώς το πορτ μπαγκάζ! Αντίθετα, με το μάρσιπο απλά απελευθερώνεις το μωρό από την αγκαλιά σου και το τοποθετείς με ασφάλεια στο ειδικό καρεκλάκι του.

Και έπειτα έρχεται το ερώτημα: Τι μάρσιπο αγκαλιάς να χρησιμοποιήσω; Ευτυχώς οι επιλογές πλέον είναι πολλές. Για όλες τις χρήσεις και τις ηλικίες. Και κυρίως για όλα τα στυλ! Οι υφασμάτινοι μάρσιποι έχουν γίνει βασικό αξεσουάρ τόσο για τη μητέρα, όσο και τον πατέρα! Γιατί πέρα από την αποδεδειγμένη αξία τους, σχετικά με την κοντινότητα που αναπτύσσεται με το μωρό, αλλά και τα ανατομικά και χρηστικά οφέλη για το παιδί και τον… κουβαλητή του, οι μάρσιποι έχουν εκσυγχρονιστεί σε τέτοιο σημείο που μπορούν να αποτελέσουν ένα μοναδικό fashion accessory!

Μπορείς να δημιουργήσεις υφασμάτινους μάρσιπους όπως ακριβώς τους θέλεις και με βάση τις ανάγκες σου. Για το σπίτι, για ένα παιδικό πάρτι, για τη βόλτα, την επίσκεψη, το γάμο και τη
βάφτιση! Άλλωστε, δεν αποκαλείται άδικα «babywear»! Διαλέγεις το ύφασμα που σου αρέσει, το χρώμα που προτιμάς και το είδος μάρσιπου που σε βολεύει και είσαι πανέτοιμη για κάθε περίσταση!

Και για να είσαι πλήρως ενημερωμένη, τα βασικά είδη του μάρσιπου είναι τέσσερα, ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής και εφαρμογής τους. Χωρίζονται σε ring slings, mei tai, wrap και pouch.

Διάβασε μερικές πληροφορίες για τον κάθε τύπο και κάνε τη ζωή σου πιο εύκολη!

 

⇒ Ring Sling

Τα ring slings παίρνουν το όνομά τους από τον χαρακτηριστικό κρίκο που φέρουν στη μια άκρη τους. Ιδανικά για το θηλασμό και τη σωστή τοποθέτηση του βρέφους, ειδικά όταν χρειάζεται συχνές αλλαγές στάσης. Προσαρμόζεται σε όλους τους σωματότυπους και είναι σχεδιασμένο ώστε το βάρος του παιδιού να κατανέμεται ισορροπημένα στους ώμους του γονέα.

 

⇒ Mei Tai

Τα mei tai προορίζονται κυρίως για όρθια στάση του μωρού. Διαθέτουν ειδικές τιράντες που «δένουν» πάνω στο σώμα της μητέρας και μπορούν να φορεθούν πολύ εύκολα. Ιδανικά και για τους μπαμπάδες, εξαιτίας της απλής προσαρμογής τους, αλλά και της εύκολης μεταφοράς στην πλάτη.

 

⇒ Wrap

Τα wrap αποτελούνται ουσιαστικά από ένα ενιαίο κομμάτι ύφασμα, το οποίο δένεις με όποιο τρόπο θέλεις πάνω στο σώμα σου. Είναι από τους πιο απλούς μάρσιπους που υπάρχουν, αλλά χρειάζεται μια μικρή… δεξιοτεχνία στον τρόπο δεσίματος. Προτιμάται για τους χειμερινούς μήνες, αφού τα υφάσματά του είναι πιο σταθερά και άρα χοντρά σε σχέση με τους υπόλοιπους μάρσιπους.

 

⇒ Pouch

Το pouch είναι ίσως η πιο απλή εκδοχή. Φοριέται πολύ εύκολα, είναι κατάλληλο για θηλασμό, ενώ είναι ιδανικό και για τα νήπια που μόλις έκαναν τα πρώτα τους βήματα. Ενδείκνυται για μικρές διαδρομές, αλλά και για δουλειές στο σπίτι. Το pouch ράβεται στα μέτρα σου και μπορεί να σε διευκολύνει στην καθημερινότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Read More

And More