Πόσες φορές πλένεις την σχολική τσάντα; Καμία; Η παρακάτω μέθοδος θα σου αλλάξει γνώμη

Πόσες φορές πλένεις την σχολική τσάντα; Καμία; Η παρακάτω μέθοδος θα σου αλλάξει γνώμη | tlife.gr

Πλένεις γύρω στα 180 παντελόνια, 340 μπλουζάκια και 3.758 ζευγάρια κάλτσες στο πλυντήριό σου κάθε εβδομάδα. Αυτός είναι ένας πρόχειρος υπολογισμός του… κόστους που έχει η ζωή με τα παιδιά! Άλλωστε, τα μικρά σου έχουν αποδειχθεί αυθεντίες στην εύρεση νέων, πρωτοποριακών και εξεζητημένων τρόπων να λερώσουν τα ρούχα τους κι εσύ έχεις πλέον συμφιλιωθείς με την ιδέα ότι δεν θα υπάρξει ποτέ μέρα που θα γυρίσουν από το σχολείο χωρίς έναν πρωτότυπο καινούριο λεκέ να φιγουράρει στα ρουχαλάκια τους! Υπάρχει, όμως, και ένα αξεσουάρ που ενώ συγκεντρώνει επάνω του την περισσότερη βρωμιά, ωστόσο σχεδόν ποτέ δεν σκέφτεσαι ότι μπορεί να είναι το πιο βρώμικο πράγμα που υπάρχει στο σπίτι. Ποιο είναι αυτό; Η σχολική τσάντα!

Σκέψου μόνο, πόσες φορές την ημέρα τα παιδιά σου έχουν πετάξει το backpack από τον ώμο και αυτό έχει προσγειωθεί στην σχολική αίθουσα/το προαύλιο του σχολείου/τις λάσπες/την τουαλέτα/τα χώματα/τα πεζοδρόμια. Γι’ αυτό και από εδώ και πέρα έχεις κάτι ακόμη να προσθέσεις στην λίστα με τα 180 παντελόνια, 340 μπλουζάκια και 3.758 ζευγάρια κάλτσες!

Πώς θα πλύνεις, λοιπόν, το σχολικό backpack με ασφάλεια και χωρίς να καταστραφεί εντελώς;

Βήμα 1ο: Χρησιμοποίησε έναν σάκο πλυντηρίου
Ενώ η σχολική τσάντα δεν ανήκει παραδοσιακά στην κατηγορία των “ευαίσθητων” υφασμάτων που πρέπει να πλυθούν με προσοχή, ωστόσο τα διάφορα εξαρτήματά της μπορούν να φθείρουν, να μπλοκάρουν ή να καταστρέψουν τον κάδο του πλυντηρίου. Γι’ αυτό και ο πιο safe τρόπος είναι να την διπλώσεις, να την χωρέσεις σε έναν σάκο πλυντηρίου ή ακόμη και μια μαξιλαροθήκη και προχώρησε στο δεύτερο βήμα.

Βήμα 2ο: Χρησιμοποίησε ένα απλό πρόγραμμα του πλυντηρίου
Το στοιχείο που μπορεί να σου προκαλέσει ανασφάλεια είναι το απορρυπαντικό που θα χρησιμοποιήσεις και το πρόγραμμα του πλυντηρίου που θα ρυθμίσεις. Γι’ αυτό και πρέπει να μάθεις ότι δεν χρειάζεσαι τίποτα εξεζητημένο! Το απορρυπαντικό ρούχων που ήδη έχεις στο σπίτι και ένα κανονικό πρόγραμμα χαμηλής θερμοκρασίας (30 βαθμών) είναι ιδανικό ακόμη και για το backpack του μικρού σου.

Βήμα 3ο: Στεγνωτήριο… καπούτ
Αν στο σπίτι σου διαθέτεις στεγνωτήριο και συνηθίζεις να περνάς από εκεί τα ρούχα, ξέχασέ το στην περίπτωση του backpack. Η καλύτερη μέθοδος είναι να το κρεμάσεις στην απλώστρα και να στεγνώσει φυσικά από τον ήλιο και τον αέρα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, αν πλύνεις την τσάντα το μεσημέρι μετά το σχολείο, μέχρι το επόμενο πρωί θα έχει στεγνώσει πλήρως!

READ more