Reese Witherspoon: Γιατί προτιμά να είναι ειλικρινής παρά προστατευτική απέναντι στα παιδιά της

Όπως πολλές φορές έχεις διαβάσει εδώ στο TLife, είναι αμέτρητες πλέον οι διάσημες μητέρες που παίρνουν το θάρρος να μιλήσουν για την οικογενειακή ζωή, τα παιδιά τους και πιο συγκεκριμένα για την μητρότητα. Μία από αυτές τις θαρραλέες διάσημες μαμάδες, λοιπόν, είναι και η Reese Witherspoon, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αποφασίσει να έρθει πιο κοντά στο κοινό και τους θαυμαστές της και να κινείται με πιο ειλικρινή τρόπο απέναντι στον Τύπο. Άλλωστε, η ηθοποιός έχει πολύ καλή σχέση και με τα social media, όπου δεν διστάζει να μοιραστεί διάφορα στιγμιότυπα από την καθημερινότητά της. Σε τόσο ελεύθερο και ειλικρινές πνεύμα, λοιπόν, η πρωταγωνίστρια του Big Little Lies αποφάσισε να μιλήσει και για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα παιδιά της σε πρόσφατη συνέντευξη με το περιοδικό Fast Company.

Και επειδή έχω ήδη χρησιμοποιήσει δύο φορές τις λέξεις “ειλικρινή” και “ειλικρινές”, μάλλον έχεις καταλάβει πως κάπου εκεί κρύβεται ένα… hint. Και δεν έχεις άδικο, αφού η Reese Witherspoon παραδέχτηκε πως δεν υπήρξε ποτέ helicopter mom, ούτε είναι fan του lawnmower parenting, εννοώντας πως ποτέ δεν ένιωσε την ανάγκη να… προστατεύει ασφυκτικά τα παιδιά της με τον φόβο πως θα πληγωθούν ανεπανόρθωτα, αλλά αντιθέτως επέλεξε τον δρόμο της αλήθειας! “Αισθάνομαι ότι πρέπει διαρκώς να αντικρούω τις πιέσεις των γονιών που θέλουν να κάνουν τις ζωές των παιδιών τους μαγικές και παραμυθένιες! Ξέρετε, όμως, κάτι παιδιά; Μια φορά στο τόσο θα νιώσετε απογοήτευση και τα πράγματα θα είναι άβολα” είπε η ίδια σχετικά με τους παραπάνω τύπους γονέων και συνέχισε: “Θυμάμαι την Ava (την μεγαλύτερη κόρη της, που απέκτησε με τον πρώην σύζυγό της και επίσης ηθοποιό, Ryan Phillippe) να κλαίει απαρηγόρητη στην τρίτη δημοτικού. Έπαιξε μπάσκετ και ήταν το μόνο παιδί της ομάδας που δεν είχε βάλει καλάθι. Της είπα ‘Aves, μπορεί να είσαι κακή στο μπάσκετ’. Νόμιζε πως αυτό που της είπα είχε κακία, αλλά της απάντησα ‘Είναι κακό ή αληθινό; Γιατί ξέρεις κάτι; Και η μαμά σου είναι κακή στο μπάσκετ’”.

Μήπως, λοιπόν, το παράδειγμα της ειλικρίνειας, όπως το δίνει η μαμά Reese είναι μια ενδιαφέρουσα προοπτική αντιμετώπισης των παιδιών;

And More