Santa isn’t real: Γιατί η Kristen Bell είπε την αλήθεια στις κόρες της για τον Άγιο Βασίλη;

Μεγαλώνοντας, όλοι μας λίγο ή πολύ, μάθαμε την ιστορία του Άγιου Βασίλη. Είναι ο τροφαντός παππούλης με την κόκκινη μύτη και την αστραφτερά λευκή πλούσια γενειάδα, που φοράει την κόκκινη στολή του, ανεβαίνει στο φαντασμαγορικό έλκηθρο που σέρνουν οι αρχοντικοί τάρανδοι και κάθε Χριστούγεννα μπαίνει στα σπίτια μας από την καμινάδα για να γεμίσει τις κάλτσες που κρεμάμε στο τζάκι και το χριστουγεννιάτικο δέντρο με δώρα για τα παιδιά! Και κάποια στιγμή, ήρθαμε αντιμέτωποι με την αλήθεια: ο Άι Βασίλης είναι ένα μυθικό πρόσωπο και όλα αυτά τα δώρα μας τα αγόραζαν οι γονείς μας. Υπάρχουν, όμως, και πολλές περιπτώσεις οικογενειών, στις οποίες τα παιδιά δεν μεγαλώνουν με τον μύθο του Άγιου Βασίλη. Ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα είναι το αγαπημένο μας ζευγάρι κωμικών ηθοποιών, Kristen Bell και Dax Shepard, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να μην λένε ψέματα στα παιδιά τους και κατ’ επέκταση να μην τους μιλούν για τον καλοκάγαθο παππού με τα κόκκινα!

Όπως γράφτηκε στο περιοδικό Us Weekly, οι δύο ηθοποιοί και γονείς της πεντάχρονης Lincoln και της τριών ετών Delta, έχουν ως κανόνα στο σπίτι τους να μην λένε ψέματα στις κόρες τους. Γι’ αυτό και τους αποκάλυψαν πως ο Άγιος Βασίλης είναι “ψεύτικος”. Ο λόγος; Είναι πιο λογικό για εκείνους να ειλικρινείς απέναντι στα παιδιά τους, όταν εκείνα άρχισαν να κάνουν εύστοχα ερωτήματα για… την μαγική σφαίρα που περικλείει τον Άγιο των Χριστουγέννων.

Όπως είπε ο Dax Shepard σε τελευταία συνέντευξή του: “Αυτό που θα πως θα φανεί αμφιλεγόμενο, αλλά έχω έναν θεμελιώδη κανόνα κι αυτός είναι πως δεν θα πω ποτέ ψέματα στα παιδιά μου. Μερικές φορές, αυτή η τακτική αποδεικνύεται αρκετά μεγάλη πρόκληση. Το πεντάχρονο παιδί μας άρχισε να λέει πράγματα, όπως ‘Αυτό δεν βγάζει νόημα και το άλλο δεν βγάζει νόημα’. Κι εγώ της απάντησα πως ‘Ξέρεις κάτι; Αυτό είναι απλά μια διασκεδαστική ιστορία που υποκρινόμαστε πως είναι αληθινή κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων’. Έτσι, λατρεύουν να βλέπουν ταινίες με τον Άγιο Βασίλη και να μιλούν για αυτόν, αλλά δεν πιστεύουν ότι είναι υπαρκτό πρόσωπο. Παρ’ όλα αυτά είναι πολύ χαρούμενα παιδιά και όλα είναι φυσιολογικά”.

And More