Shine Bright: Το νέο trend που θέλει το μητρικό γάλα να μετατρέπεται σε… κόσμημα

Ο μητρικός θηλασμός είναι ένα από τα μεγαλύτερα topics τα τελευταία χρόνια, μιας και όλο και περισσότερες μητέρες από κάθε γωνιά του πλανήτη παίρνουν θέση στα αμέτρητα debate που αφορούν την θεματική. Από το δικαίωμα της κάθε γυναίκας να επιλέξει αυτό που ταιριάζει στο σώμα της και τα εργασιακά δικαιώματα των μαμάδων που θηλάζουν τα μωρά τους, έως τον δημόσιο θηλασμό και τις δημόσιες υποδομές που θα έπρεπε υποχρεωτικά να υποστηρίζουν τις νέες μητέρες που θηλάζουν, η λίστα με τα αιτήματα των γυναικών πάνω στο θέμα είναι μεγάλη. Και ξέρεις κάτι; Στο τέλος της ημέρας, τους αξίζει ένα μετάλλιο για όλο το βάρος της κοινωνίας που σηκώνουν στις πλάτες τους! Σε αυτό, λοιπόν, το τελευταίο πεδίο, υπάρχει μια ανερχόμενη τάση που θα μπορούσε κατά κάποιο τρόπο να αποτελέσει και ένα είδος… επιβράβευσης! Διότι, το νέο trend θέλει τις μητέρες που θηλάζουν να δημιουργούν κοσμήματα από το μητρικό γάλα τους!

Πώς μετατρέπεται, λοιπόν, το μητρικό γάλα σε κοσμήματα; Η διαδικασία περιλαμβάνει μεθόδους βαθιάς ψύξης και θέρμανσης με την βοήθεια χημικών συστατικών που εξασφαλίζουν την αποστείρωση και συντήρησή του. Αυτά τα στάδια επεξεργασίας του γάλακτος αλλάζουν την σύστασή του και το στερεοποιούν, μετατρέποντάς το σε ένα είδος πετρώματος, που θυμίζει το ιριδίζον γαλακτερό οπάλιο. Έπειτα, ο τεχνίτης διαχειρίζεται αυτή την νέα μορφή του γάλακτος όπως θα έκανε και τους πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους, ενσωματώνοντας το τελικό προϊόν σε δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, κολιέ και βραχιόλια.

Ο λόγος για τον οποίο φαίνεται πως οι μητέρες επιλέγουν να δημιουργήσουν κοσμήματα από το γάλα τους και να ακολουθήσουν αυτή την τάση είναι είτε για να θυμούνται τις πιο συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές τους, είτε για να “γιορτάσουν” την δύναμη και τον αγώνα τους!

Read More

And More