Trending parents: Οι τέσσερις τάσεις γονεϊκότητας που θα δούμε μέσα στο 2019

Ξέρουμε για τάσεις στη διακόσμηση, για προτάσεις στη μόδα και για trends στην ομορφιά, αλλά πλέον πρέπει να μάθουμε και τα parenting trends, όπως φαίνεται! Βλέπεις, κάθε χρόνο οι γονείς εκεί έξω δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε συγκεκριμένες πρακτικές, από τα παιχνίδια που παίζουν με τα παιδιά τους και τον τρόπο που διακοσμούν τα μωρουδιακά και παιδικά υπνοδωμάτια, έως τους διαφορετικούς τρόπους διαπαιδαγώγησης που υιοθετούν και τα ονόματα που επιλέγουν για τα νεογέννητά τους! Μάλιστα, ορισμένες τακτικές και νέες ιδέες παίρνουν τόσο μαζικό χαρακτήρα, είτε λόγω αισθητικής, είτε βάσει νέων ερευνών και προτροπών των ειδικών, που φτάνουν να διαμορφωθούν σε ολοκληρωμένα κινήματα, δηλαδή… τάσεις! Τώρα, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να μάθεις ποια είναι τα μεγαλύτερα trends που αναδύονται διεθνώς στον τομέα της γονεϊκότητας και φαίνεται πως θα μας απασχολήσουν μέσα στην χρονιά!

Για ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω για να πάρεις ιδέες και να αποφασίσεις αν θα γίνεις κι εσύ μέρος τους ή όχι το 2019!

♦ Η δημοκρατική γονεϊκότητα
Αυτός ο τύπος γονεϊκότητας είναι του 50/50, δηλαδή η μητέρα και ο πατέρας δεν είναι πολύ αυστηροί και άκαμπτοι, αλλά ταυτόχρονα δεν παραμελούν τα παιδιά. Οι δημοκρατικοί γονείς είναι πιο ευέλικτοι και διαλλακτικοί, ακολουθώντας μια ισορροπημένη αντιμετώπιση απέναντι στα παιδιά. Μερικά βασικά χαρακτηριστικά αυτού του γονεϊκού στυλ είναι: να υπάρχουν προσδοκίες από τα παιδιά, αλλά να παρέχονται οι πόροι και η συναισθηματική υποστήριξη για να επιτευχθούν, να ακούν οι γονείς τα παιδιά τους και να τα κατευθύνουν βάσει της άποψής τους, να θέτουν όριο στην παιδική συμπεριφορά και να καθιστούν δίκαιους και συνεπείς κανόνες πειθαρχίας σε περίπτωση που ξεπερνούν αυτό το όριο.

♦ Το τέλος των μεγάλων ανακοινώσεων φύλου
Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι γονείς επιλέγουν να ανακοινώσουν το φύλο του μωρού που περιμένουν στους φίλους και συγγενείς τους ή και μεταξύ τους, με τεράστια θεματικά πάρτι, όπου η ανακοίνωση γίνεται με epic τρόπο. Το 2019, όμως, φαίνεται πως θα αφανίσει αυτό το (ελαφρώς kitsch) φαινόμενο, απελευθερώνοντας επιτέλους όλους αυτούς τους φίλους και τους συγγενείς που έπρεπε να εμφανίζονται στο πάρτι και να συγκινούνται με κάτι τόσο φυσιολογικό.

♦ Οι αυστηρότεροι κανόνες στις παιδικές φωτογραφίες
Δεν είναι λίγοι οι γονείς που αψηφώντας τους κινδύνους του internet επιλέγουν να “ανεβάζουν” φωτογραφίες των παιδιών τους στα social media ή και να δημιουργούν ολόκληρους λογαριασμούς στο όνομά τους. Από την ερχόμενη χρονιά, όμως, αυτή η (λανθασμένη) τάση ευτυχώς αποβάλλεται και οι γονείς θα αρχίσουν να είναι πιο προσεκτικοί και επιλεκτικοί στις φωτογραφίες των παιδιών τους που αποφασίζουν να μοιραστούν ή να προστατεύσουν από τον κόσμο.

Τα audio books (ακουστικά βιβλία)
Το debate των γονιών για τον χρόνο που περνούν τα παιδιά τους μπροστά σε φωτεινές οθόνες είναι μεγάλο και με πολλές προεκτάσεις. Σύμφωνα, όμως, με το trend report του Pinterest, τα ακουστικά βιβλία έχουν δει αύξηση της τάξεως του 126%, γεγονός που δείχνει πως οι γονείς προτιμούν να απομακρύνουν τα παιδιά τους από τις “έξυπνες” ηλεκτρονικές συσκευές και να τα στρέψουν στα βιβλία, έστω και σε ακουστική μορφή, δηλαδή να γίνεται αυτόματη ανάγνωση από μια ηλεκτρονική συσκευή.

Read More

And More