Τρία μεγάλα parenting trends που θα μας απασχολήσουν το 2018!

Ξέρουμε για τάσεις στη διακόσμηση, για προτάσεις στη μόδα και για trends στην ομορφιά, αλλά πλέον πρέπει να μάθουμε και τα parenting trends, όπως φαίνεται! Βλέπεις, κάθε χρόνο οι γονείς εκεί έξω φαίνεται πως δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε συγκεκριμένες πρακτικές, από τα παιχνίδια που παίζουν με τα παιδιά τους και τον τρόπο που διακοσμούν τα μωρουδιακά και παιδικά υπνοδωμάτια, έως τους διαφορετικούς τρόπους διαπαιδαγώγησης που υιοθετούν και τα ονόματα που επιλέγουν για τα νεογέννητά τους! Μάλιστα, ορισμένες τακτικές και νέες ιδέες παίρνουν τόσο μαζικό χαρακτήρα, είτε λόγω αισθητικής, είτε βάσει νέων ερευνών και προτροπών των ειδικών, που φτάνουν να διαμορφωθούν σε ολοκληρωμένα κινήματα, δηλαδή… τάσεις!

Τώρα, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να μάθεις ποια είναι τα μεγαλύτερα trends που αναδύονται διεθνώς στον τομέα της γονεϊκότητας και φαίνεται πως θα μας απασχολήσουν μέσα στην ερχόμενη χρονιά!

Για ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω για να πάρεις ιδέες και να αποφασίσεις αν θα γίνεις κι εσύ μέρος τους ή όχι το 2018!

 

Το body neutrality
Ναι, η έννοια του body positivity και του τρόπου που διδάσκουμε τα παιδιά μας να αγαπούν το σώμα και την εμφάνισή τους, ανεξάρτητα από τις εμπορευματοποιημένες στερεοτυπικές εικόνες, είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που δεν πρόκειται να… εκλείψει! Ωστόσο, το body neutrality έρχεται να συμπληρώσει τη νοοτροπία της θετικής εικόνας για τον εαυτό μας, δείχνοντας στα παιδιά πως μπορούν να ντύνονται με στόχο να νιώθουν άνετα, χωρίς να περιορίζονται στα ενδυματολογικά στερεότυπα που επιτάσσει το φύλο τους! Επιπλέον, αυτό το βήμα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους και όχι την εμφάνισή τους!

 

Η άδεια… πατρότητας
Τώρα, που και οι μπαμπάδες πλέον αναλαμβάνουν έναν περισσότερο ισάξιο ρόλο με τη μητέρα και συμμετέχουν ενεργά στο μεγάλωμα των παιδιών τους, αλλά και έπειτα από εκτεταμένες έρευνες που αποδεικνύουν πως το συναισθηματικό δέσιμο των γονιών με τα μωρά τους επιτυγχάνεται μέσα στους πρώτους έξι μήνες ζωής τους, αρκετές εταιρίες κάνουν το μεγάλο βήμα και καθιερώνουν τον όρο “άδεια πατρότητας” (κατά το άδεια μητρότητας μετ’ αποδοχών)! Και ενώ μπορεί στην Ελλάδα να βρισκόμαστε ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο, με μια τέτοια εξέλιξη να μοιάζει… φανταστική, ωστόσο αυτό το μεγαλειώδες παγκόσμιο κίνημα δεν θα αργήσει να φτάσει και στη χώρα μας!

 

Η δημιουργία λογαριασμών email και social media για τα αγέννητα μωρά
Ξέρω, μπορεί να σου φαίνεται από new age φανφάρα, έως εξοργιστικό, αλλά στην Αμερική είναι κάτι που κερδίζει συνεχώς έδαφος! Μάλιστα, ενώ οι περισσότεροι γονείς προβαίνουν σε αυτή την ενέργεια προκειμένου να καταγράφουν τις σημαντικές στιγμές της ζωής του παιδιού τους, ωστόσο σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο των New York Times, αυτό το βήμα επηρεάζει τους γονείς στην επιλογή του ονόματος για το μωρό τους! Ο λόγος είναι η… διαθεσιμότητα του ονόματος στις online πλατφόρμες, αλλά και η μοναδικότητά του!

Read More

And More