“Βόλιος Εμβόλιος”: Ένα αληθινό παραμύθι για τα εμβόλια και τη σημασία τους!

“Βόλιος Εμβόλιος”: Ένα αληθινό παραμύθι για τα εμβόλια και τη σημασία τους! | tlife.gr

Το πρώτο παραμύθι για τα εμβόλια είναι γεγονός και μάλιστα μας έρχεται από τον παιδίατρο του TLife, Δρ. Σπύρο Μαζάνη! Ο “Βόλιος Εμβόλιος” είναι ένα βιβλίο για μικρά και μεγάλα παιδιά που έχει ως στόχο να τονίσει την τεράστια σημασία του εμβολιασμού και να καταπολεμήσει τον φόβο των παιδιών απέναντι στα εμβόλια! Με κεντρική επιδίωξη να καλλιεργήσει στους γονείς τη νοοτροπία ότι ο εμβολιασμός είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος των ίδιων και των παιδιών τους σε θέματα υγείας, η ιστορία του μικροσκοπικού Βόλιου βρίσκει κατάλληλο “έδαφος” για να συμφιλιώσει τους μικρούς μπόμπιρες με το… άκακο “τσίμπημα” ενός εμβολίου!

Εμπνευστές και συγγραφείς του πρώτου παιδικού παραμυθιού για τα εμβόλια είναι ο παιδίατρος Δρ. Σπύρος Μαζάνης και η δημοσιογράφος Φλώρα Κασσαβέτη, ενώ η ευφάνταστη εικονογράφηση ανήκει στην εικαστικό Μαρία Κουτρουμπά. Το “ταξίδι” του Βόλιου Εμβόλιου εξελίσσεται σε ένα συναρπαστικό παραμύθι γραμμένο με απλό λόγο, ιδανικό για παιδιά, ενώ περιλαμβάνει και ένα Παράρτημα γεμάτο δραστηριότητες για τα παιδιά, καθώς και πληροφορίες για την ιστορία των εμβολίων, που έχει επιμεληθεί η Δρ. Νάντια Κουρμούση, υπεύθυνη Ψυχικής Υγείας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Αττικής. Ο “Βόλιος Εμβόλιος” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σοκόλη.

 

Λίγα λόγια για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα:

Αυτή τη στιγμή, στη χώρα μας υπάρχουν 350.000 ανεμβολίαστα παιδιά για ιλαρά. Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, το αντιεμβολιαστικό κίνημα που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα κινδυνεύει να αποτελέσει αιτία για την επανεμφάνιση παλιών λοιμώξεων, ακριβώς λόγω της άρνησης των γονιών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.


*Τα πνευματικά δικαιώματα συγγραφής και εικονογράφησης ανήκουν στο Κέντρο Διάγνωσης και παρακολούθησης ασθενών με Πρωτοπαθή Δυσκινησία Κροσσών, το μοναδικό στην Ελλάδα, που λειτουργεί στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “Αττικόν” από το 2012 (ΦΕΚ 1911/Β) και στο οποίο εξετάζονται και παρακολουθούνται ετησίως περί τα 1700 βρέφη, παιδιά και έφηβοι, που πάσχουν από αδιάγνωστα ή χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος.

READ more