Βόλτα στο πάρκο: Πώς να “σπάσεις τον πάγο” με τις άλλες μητέρες

Σου έχει τύχει να έχεις απεριόριστη ανάγκη να μιλήσεις με ένα άλλο ενήλικο άτομο, με αποτέλεσμα να… βουτάς το μικρό σου και να τρέχετε στο πάρκο; Και όταν φτάνετε εκεί να βιώνεις κάτι που μοιάζει με… έρωτα με την πρώτη ματιά: Μια μαμά μέσα στο πλήθος που σου θυμίζει τον εαυτό σου, από εκείνες τις περιπτώσεις που σκέφτεσαι: “πρέπει να γίνουμε οπωσδήποτε φίλες”! Το στυλ της μοιάζει με το δικό σου ή τουλάχιστον το βρίσκεις πολύ ενδιαφέρον, φαίνεται να είναι πάνω- κάτω στην ηλικία σου, το παιδάκι της “δένει” κατευθείαν με το μικρό σου! Αρχίζεις να σκέφτεσαι τα ωραία playdates που θα κάνετε για να παίζουν τα παιδιά σας και εσείς θα απολαμβάνετε η μία την παρέα της άλλης!

Και όπως σε όλες τις περιπτώσεις που σκέφτεσαι πόσο πολύ θα ήθελες κάτι, έτσι και εδώ αρχίζεις να αγχώνεσαι γιατί δεν ξέρεις πώς να την προσεγγίσεις! Άλλωστε, μιλάμε για τη νέα “κολλητή” φίλη σου, πρέπει να κάνεις την καλύτερη εντύπωση! Δεν χρειάζεται να σε καταβάλει το άγχος! Υπάρχουν τρόποι να πιάσεις την κουβέντα, χωρίς να… βγεις επιθετική, ούτε να φανείς “σαχλή” ή κοινότοπη!

Ορίστε τι μπορείς να κάνεις για να πλησιάσεις τη μελλοντική καλύτερη φίλη σου και να “σπάσεις τον πάγο” της πρώτης γνωριμίας!

Κάνε οπτική επαφή και χαμογέλα

Ξέρεις και εσύ πόσο σου αλλάζει η διάθεση όταν περπατώντας στο δρόμο σου χαμογελάσει και σε… καλησπερίσει ένας άγνωστος. Το χαμόγελο έχει τη μαγική δύναμη να φτιάχνει αμέσως την αρνητική ή αγχώδη αίσθηση της καθημερινότητας και κάνει θαύματα σε περιπτώσεις σαν αυτή! Αρκεί ένα χαμόγελο και ένα νεύμα για να γίνει το πρώτο βήμα…

Ρώτησε αν μένει στην περιοχή
Αν πηγαίνετε με το παιδί σου τακτικά στο πάρκο, τότε θα γνωρίζεις περίπου ποιοι είναι και οι υπόλοιποι τακτικοί επισκέπτες. Όταν, λοιπόν, βλέπεις ένα καινούριο πρόσωπο που θέλεις να προσεγγίσεις, τι πιο απλό από το να ρωτήσεις αν μένει στην περιοχή, αν είναι καινούριοι στη γειτονιά ή αν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στο πάρκο;

Κάνε κάποια φιλοφρόνηση για εκείνη και το παιδί της

Όλοι χαίρονται όταν κάποιος τους πει ένα κομπλιμέντο για την εμφάνιση ή τα ρούχα τους και οι μαμάδες ιδιαιτέρως ξετρελαίνονται όταν ακούν ένα θετικό σχόλιο για τα παιδιά τους! Επομένως, μπορείς να πεις στην έτερη μητέρα (και μέλλουσα παντοτινή φίλη σου) έναν.. καλό λόγο για τα μαλλιά της, να τη ρωτήσεις από πού αγόρασε την μπλούζα που φοράει ή απλά να της τονίσεις πόσο χαριτωμένο είναι το παιδί της, πόσο κοινωνικό και φιλικό!

Μοιραστείτε τα παιχνίδια των μικρών

Αν το παιδί σου θέλει να πάρει μαζί του παιχνίδια στο πάρκο, πρέπει να είναι προετοιμασμένο να τα μοιραστεί και με τα υπόλοιπα παιδιά! Άρα, να είσαι και εσύ προετοιμασμένη να δώσεις μαζί με το μικρό σου τα… κουβαδάκια και τα φτυάρια στα παιδιά των άλλων μαμάδων, ώστε να παίξουν αρμονικά μεταξύ τους και εσύ να έχεις το περιθώριο να πεις μια κουβέντα μαζί τους!

Σταμάτα να ασχολείσαι με το κινητό σου

Προφανώς και θα υπάρξουν περιπτώσεις που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις ένα μήνυμα ή κάποιο mail που μόλις έφτασε, αλλά η χρήση του κινητού ας μείνει εκεί καλύτερα! Το γνωρίζεις κι εσύ, πως όταν έχεις απέναντί σου έναν άνθρωπο “χωμένο” στην οθόνη του smartphone, δεν βρίσκεις κανέναν τρόπο να επικοινωνήσεις μαζί του. Επομένως, άσε το τηλέφωνο στην τσάντα και δείξε ότι είσαι σε διάθεση για… mingling!

Μοιράσου αληθινά βιώματα
Η “ψιλή” κουβέντα δεν είναι πάντα ό,τι καλύτερο για να συνεχιστεί μια συζήτηση, αφού πολύ σύντομα αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο να πεις! Οπότε, μίλησε για κάτι πιο ουσιαστικό και προσωπικό, ζήτα μια συμβουλή για τον ύπνο του παιδιού ή για τα πάρκα και τις βόλτες στην περιοχή και γενικά για πράγματα που… εμβαθύνουν ελαφρώς, χωρίς να μονοπωλείς τη συζήτηση μιλώντας για τον εαυτό σου και τα κατορθώματα του μικρού σου!

Read More

And More