Weekend Plans: Πέντε τρόποι που τα παιδιά θα αλλάξουν τα Σαββατοκύριακά σου

Ανυπομονείς για την στιγμή που θα γεννηθεί το μωρό σου και θα το κρατήσεις για πρώτη φορά στα χέρια σου. Ύστερα, έρχεται μια σειρά από στιγμές ορόσημα, όπως η πρώτη φορά που θα σου χαμογελάσει συνειδητά, οι πρώτοι ήχοι που θα κάνει και τελικά η πρώτη λέξη που θα καταφέρει να πει, το πρώτο μπουσούλημα πριν αρχίσει να… οργώνει το σπίτι και τα πρώτα δειλά βηματάκια που θα κάνει και η λίστα με τις “πρώτες φορές” μοιάζει ατελείωτη. Κι εσύ ανυπομονείς για καθεμία από αυτές τις μικρές “κατακτήσεις”! Ξέρεις, όμως, για ποιο πράγμα θα σταματήσεις να ανυπομονείς, καθώς το μικρό σου μεγαλώνει; Για τα Σαββατοκύριακα! Ναι, ναι, σίγουρα λατρεύεις το παιδί σου και οπωσδήποτε θα λατρεύεις να περνάς χρόνο μαζί του και να παίζεις μέχρι να δύσει ο ήλιος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα Σαββατοκύριακα θα είναι πια αυτό που ήξερες ως τώρα!

Γι’ αυτό, λοιπόν, παρακάτω θα δεις πέντε τρόπους με τους οποίους αλλάζει η έννοια του Σαββατοκύριακου μετά τον ερχομό των παιδιών -για να αρχίζεις να προετοιμάζεσαι!

Ο παραπανίσιος ύπνος ανήκει πια στο παρελθόν
Θυμάσαι που όλη την εβδομάδα δεν μπορούσες να περιμένεις το Σαββατοκύριακο, ώστε να καταφέρεις να κοιμηθείς λιγάκι παραπάνω; Ε, λοιπόν, τα παιδιά δεν έχουν πολύ συχνά την τάση να… παρακοιμούνται. Τουλάχιστον, όχι όσο θα ήθελες! Όπως μπορείς να δεις και εδώ, ο ύπνος των παιδιών είναι ένα πολυπαραγοντικό και πολύπλευρο ζήτημα, που τα οδηγεί να ξυπνούν με το πρώτο φως της ημέρας. Και ξέρεις κάτι, ακόμη κι αν δεν έχεις τίποτα να κάνεις εκείνο το νωχελικό κυριακάτικο πρωινό, το μικρό σου θα φροντίσει να βρεθεί στο προσκεφάλι σου πρωί-πρωί, γεμάτο ενθουσιασμό για την ημέρα που μόλις ξεκίνησε. No snooze for you, λοιπόν!

Η δουλειά δεν σταματάει την Παρασκευή…
Εννοείται πως λατρεύεις να περνάς χρόνο με το παιδί σου και να διασκεδάζετε παρέα. Και αφού το λατρεύεις τόσο πολύ, το σύμπαν συνωμότησε και έφτιαξε τα Σαββατοκύριακα για να μπορείτε να κάνετε ένα σωρό πράγματα μαζί! Έτσι, μετά από μια εβδομάδα στο γραφείο, έρχεται το Σάββατο και η Κυριακή που πρέπει να γίνεις ένας επιτυχημένος entertainer για τα παιδιά, να κάνετε βόλτες, να πάτε στο πάρκο, στο θέατρο, στο σινεμά, στο μουσείο, στο σούπερ μάρκετ, στην παιδική χαρά, στο σπίτι ενός φίλου του και ούτω καθεξής. Διότι, αν δεν θέλεις το παιδί να ξεσπάσει όλη την ενέργειά του στο σπίτι και… στο κεφάλι σου, αλλά ούτε να γίνει νωχελικό, τότε θα πρέπει να γεμίσεις και το Σ/Κ με δραστηριότητες!

Ξέχνα τα χρήματα που διοχέτευες στην ψυχαγωγία σου
Μέχρι τώρα, μπορεί να είχες συνηθίσει πως τα Σαββατοκύριακα ήταν αφιερωμένα στην διασκέδασή σου! Εκδρομές, ταξιδάκια, φαγητό έξω, ψώνια στα μαγαζιά, θέατρο και σινεμά, όλα ήταν μέσα στο πρόγραμμα! Και για όλα αυτά εργαζόσουν όλη την εβδομάδα, ώστε να έχεις την οικονομική ευχέρεια να κάνεις αυτό το κάτι παραπάνω για τον εαυτό σου. Εχμ, για ξανασκέψου πόσο αναγκαία είναι αυτά τα χρήματα για τις καθημερινές ανάγκες του μικρού σου! Τα οκτώ εκατομμύρια πάνες των πρώτων ετών, τα φαγώσιμα για μια… ποδοσφαιρική ομάδα των επόμενων ετών και γενικά τον υπερθετικό βαθμό εξόδων που φέρνει ένα παιδί στην οικογένεια!

Η κοινωνική ζωή σου δεν θα είναι πια η ίδια
Σαββατιάτικη βόλτα στα μαγαζιά, casual ποτό το βράδυ με τις φίλες σου, κυριακάτικος καφές ή ουζάκι στην λιακάδα. Ωραία όλα αυτά, αλλά πώς το βλέπεις να γίνεται με ένα τρίχρονο γεμάτο ενέργεια, που κρέμεται από τα πόδια σου και σε παρακαλάει να πάτε στο ζωολογικό πάρκο; Ok, τα ραντεβού με τους φίλους σου θα αρχίσουν να γίνονται λιγάκι πιο δύσκολα και θα υπάρξουν μπόλικα σχέδια που θα μείνουν σε αυτό το στάδιο, δηλαδή… σχέδια. Αλλά μην το βάζεις κάτω, κάπου θα συναντηθείτε.

Ο κόσμος δεν θα περιστρέφεται πια γύρω από εσένα
Αυτή η διαπίστωση αφορά πλέον όλη την πραγματικότητά σου, αφού υπάρχει πια στην ζωή σου κάτι ανώτερο από τον εαυτό σου. Ειδικά, όμως, τα Σαββατοκύριακα που πάντα θεωρούσες πως είναι αφιερωμένα σε εσένα, την διασκέδαση και την ξεκούρασή σου, θα μεταλλαχθούν σε “ιερό” χρόνο με το μικρό σου! Και αυτό είναι κάτι που θα αλλάξει την ζωή σου και θα σε κάνει πιο ευτυχισμένη από ποτέ!

Read More

And More