Η Institute of Life – ΙΑΣΩ πρωτοπορεί στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης επενδύοντας στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Όταν η τεχνολογία συνεργάζεται επιτυχώς με την επιστήμη, τότε μπορούν πράγματι να συμβούν ακόμα και θαύματα. Οι έρευνες ετών περνούν στο στάδιο της πράξης και κάπως έτσι σπουδαίοι επιστήμονες παρουσιάζουν τις δικές τους καινοτομίες. Κινούμενη σε αυτό το μήκος κύματος, η Ιnstitute of Life – ΙΑΣΩ προχωρά σε μία νέα πραγματικά σπουδαία συνεργασία στον τομέα της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, με τον παγκοσμίου φήμης Κλινικό Εμβρυολόγο Dr. Jacques Cohen. Ας μάθουμε περισσότερα για αυτό!

Ποιος είναι ο Dr. Jacques Cohen;
Αν σκέφτεσαι να γίνεις μανούλα και ψάχνεις τρόπους να το κατορθώσεις, τότε ίσως να έχεις διαβάσει για αυτόν ήδη. Πρόκειται για έναν καινοτόμο επιστήμονα με σπουδαίες μελέτες και ακόμα σπουδαιότερες καινοτομίες στον κλάδο της εμβρυολογίας. Προέρχεται από την επιστημονική ομάδα του καθηγητή, Erdwards, ο οποίος έφερε στον κόσμο το πρώτο μωρό το 1978 στην Αγγλία, την Louise Brown, με την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένος για την ανάπτυξη και εξέλιξη μιας σειράς εμβρυολογικών καινοτομιών και πρωτοκόλλων, τα οποία σήμερα είναι γνωστά και χρησιμοποιούνται παγκοσμίως στο σύγχρονο εργαστήριο και τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα των καινοτομιών του αποτελούν τα καλλιεργητικά υλικά single step, η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση, μέθοδος αρκετά αποτελεσματική τόσο σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που προχωρούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση όσο και σε γυναίκες με επανειλημμένες αποβολές στο ιστορικό τους και η κρυοσυντήρηση των εμβρύων, καθώς είναι σύνηθες σε νέα ζευγάρια που προχωρούν στη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης να προκύπτει μεγάλος αριθμός εμβρύων.

Οι συνεργασίες – βήματα προς την επιτυχία
Και τώρα που γνώρισες καλύτερα τον Dr. Jacques Cohen, ήρθε στιγμή να μάθεις περισσότερα για την συνεργασία με την Institute Of Life – ΙΑΣΩ, η οποία, όπως καταλαβαίνεις, φέρνει πρώτη τις καινοτομίες αυτές στη χώρα μας. Πρώτον, και οι δύο εμπλεκόμενοι συμμετέχουν στην πιο σύγχρονη μορφή τεχνολογίας ανώτερη από κάθε άλλη, αυτή της Τεχνικής Νοημοσύνης, με το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ERICA “Embryo Ranking Intelligent Classification Algorithm”. Πρόκειται για ένα νέο προγνωστικό λογισμικό που ιεραρχεί τα έμβρυα με βάση την ικανότητα τους να εμφυτευθούν επιτυχώς στο ενδομήτριο της υποψήφιας μητέρας, τοποθετώντας πρώτα αυτά που εμφανίζουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να μεταφερθούν με επιτυχία στο ενδομήτριο της υποψήφιας μητέρας, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες χιλιάδων γυναικών να βιώσουν την περίοδο της εγκυμοσύνης και το θαύμα της μητρότητας με την μέθοδο αυτή. Το σύστημα Artificial Intelligence ERICA, θεωρείται ως το καλύτερο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης στον κόσμο εξασφαλίζοντας την επιλογή του καταλληλότερου εμβρύου για εμφύτευση, με ακρίβεια που φτάνει 92,5%.

Δεύτερον, επειδή οι καινοτομίες δεν περιορίζονται στις προαναφερθείσες, η επόμενη αφορά ένα πρωτοπόρο λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο για πρώτη φορά, αξιολογεί, διαλέγει και εν τέλει εμπλέκεται στην επιλογή του σωστού σπερματοζωαρίου προς γονιμοποίηση. Συνολικά, λοιπόν, οι πιθανότητες αυξάνονται καθοριστικά και τα χαμόγελα στο πρόσωπο πολλών γυναικών σημαντικά. 

Τέλος, κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι, η επιστημονική συνεργασία της Institute of Life – ΙΑΣΩ με τον παγκοσμίου φήμης Κλινικό Εμβρυολόγο Dr. Jacques Cohen είχε ξεκινήσει μέσω της πλατφόρμας International IVF Initiative i3, που έχει ο ίδιος δημιουργήσει, (μια παγκόσμια πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης για επαγγελματίες υγείας στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή).

Η Ιnstitute of Life – ΙΑΣΩ παρουσιάστηκε στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα από την πλατφόρμα i3 για το πρωτοποριακό επιστημονικό έργο της Κλινικής έρευνας «Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου», που διεξάγεται στο εργαστήριο της Institute of Life στο ΙΑΣΩ.

Μένοντας πιστή στο όραμα της, η Institute of Life – ΙΑΣΩ συνεχίζει τις προσπάθειες της, προκειμένου όλο και περισσότερα ζευγάρια να υλοποιήσουν το όνειρο τους και να γίνουν γονείς.