Η εγκυμοσύνη-φάντασμα

Υπάρχει περίπτωση να είναι μια γυναίκα έγκυος και να μην το έχει καταλάβει; Γίνεται;

Έρευνες σε Γερμανία και Ιρλανδία έδειξαν ότι ένα στα 600 μωρά γεννήθηκαν, ενώσω οι μητέρες τους αγνοούσαν την εγκυμοσύνη τους, ενίοτε και μέχρι κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Το φαινόμενο αυτό εξηγείται για πολλούς λόγους. Οι γυναίκες εκείνες που βρίσκονται σε σχετικά προχωρημένη ηλικία, αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης ως τα πρώτα σημάδια εμμηνόπαυσης. Έτσι το γεγονός ότι παύουν να έχουν προγραμματισμένη περίοδο, ερμηνεύεται ως η αρχή της διακοπής της έμμηνου ρήσης τους.
Από την άλλη, παρατηρούνται περιστατικά τοξικομανών, οι οποίες λόγω της χαοτικής τους ζωής έχουν συχνά ακανόνιστη περίοδο και έτσι αντιλαμβάνονται πολύ αργά ότι βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα. Η πιο ευτυχής ομάδα είναι σίγουρα εκείνη που περιλαμβάνει γυναίκες με ιστορικό υπογονιμότητας, οι οποίες και αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης.
Πιο κοινές ωστόσο είναι οι περιπτώσεις νεαρών κοριτσιών που απλώς δεν το συνειδητοποιούν!
Μια αιμορραγία κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μπορεί να αποπροσανατολίσει τις μέλλουσες μητέρες, αφού ενδέχεται να εκληφθεί ως περίοδος. Μια μια απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη είναι συχνά πηγή εξαιρετικού άγχους. Έτσι το μυαλό των γυναικών αυτών αμύνεται και ουσιαστικά αρνείται να αναγνωρίσει τα συμπτώματα μια ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.
Άλλη μια έρευνα που αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η αντισύλληψη για μια γυναίκα. Οι Ελληνίδες είναι από τις τελευταίες στην αντισύλληψη, ενώ όπως έχει αποδειχθεί αποφεύγουν επίμονα την χρήση του χαπιού.

Read More

And More