Η εταιρεία Βίκος συνεργάζεται με τη HOPEgenesis σε μια κοινή προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ήπειρο

Όταν μία συνεργασία μπορεί να φέρει αλλαγές σε σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας, τότε είναι σίγουρα επιτυχημένη. Όταν μάλιστα απαρτίζεται από μία εταιρεία που ξέρεις και εμπιστεύεσαι χρόνια και μία μη κερδοσκοπική που στόχο έχει το κοινό καλό, το αποτέλεσμα είναι ήδη σπουδαίο. Η Βίκος Α.Ε. συνεργάζεται με τη HOPEgenesis και μαζί προσπαθούν να δώσουν λύση στο ζήτημα της υπογεννητικότητας. 

Το πρόβλημα
Μία από τις περιοχές που εντοπίζεται το πρόβλημα είναι η Ήπειρος και πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Ζαγορίου. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά! Ο συγκεκριμένος Δήμος χωρίζεται γεωγραφικά σε τρεις ενότητες: το Κεντρικό, το Δυτικό και το Ανατολικό Ζαγόρι, που περιλαμβάνουν 46 τοπικές κοινότητες με συνολικό πληθυσμό 3.804 κατοίκους, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή η οποία πραγματοποιήθηκε το 2011.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον πληθυσμό αυτό, θα έπρεπε να σημειώνονται 38 γεννήσεις τον χρόνο. Ο πραγματικός, όμως, αριθμός είναι πολύ μικρότερος και η τάση τα τελευταία χρόνια πτωτική. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, το 2016 σημειώθηκαν μόλις 12 γεννήσεις έναντι 37 θανάτων και τις επόμενες χρονιές μειώθηκαν περαιτέρω με 8 το 2017, 7 το 2018 και 6 το 2019. Όπως καταλαβαίνεις, το πρόβλημα της υπογεννητικότητας είναι παρόν και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Η συνεργασία για να βρεθεί η λύση
Μένοντας πιστή στο βασικό προσανατολισμό της για την ευημερία του τόπου, η εταιρεία Βίκος κάνει ένα σπουδαίο βήμα μπροστά. Ξεκινώντας από την Ήπειρο, όπου, εκτός από το “σπίτι” της εταιρείας, παρατηρείται σε μεγάλο βαθμό το ζήτημα της υπογεννητικότητας, συνεργάζεται με την ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, HOPEgenesis και μαζί “υιοθετούν” τον Δήμο Ζαγορίου και τα ζευγάρια, τα οποία θέλουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους και δυσκολεύονται. Η σπουδαία αυτή συνεργασία εργάζεται και επικεντρώνεται στις λύσεις για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας τόσο σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων, προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες, όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό, με στόχο το να κάνει γνωστό το ζήτημα και να μας ευαισθητοποιήσει.

Ο Β-οίκος της ζωής μας
Το πρόγραμμα αυτό αγκαλιάζει τον οικογενειακό οίκο και τον φροντίζει. Μέσα από το πρόγραμμα δράσεων και πρωτοβουλιών, «ο Β-οίκος της ζωής μας», η εταιρεία Βίκος δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον για θέματα που σχετίζονται με το φυσικό περιβάλλον, την κοινωνία και τον πολιτισμό. Η αρχή γίνεται από το Δήμο Ζαγορίου και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας με τη συνέχεια να φαντάζει σπουδαία. Όπως τόσα χρόνια, μας έχει συνηθίσει η Βίκος Α.Ε