Η Ωραία… Κοιμισμένη: μια ιστορία για την χαμένη χαρά της δημιουργικότητας και της προσπάθειας!

Μετά την επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς η παράσταση ανεβαίνει ανανεωμένη στη σκηνή του θεάτρου Δια Δύο, επηρεασμένη αυτή τη φορά από τα cartoon του Tim Burton.

Η Ναυσικά είχε ένα μικρό ελάττωμα. Ήταν λίγο.. τεμπέλα. Μαθημένη να τα βρίσκει όλα έτοιμα, η μοναδική της έγνοια ήταν ο μεγάλος της έρωτας.. Ήταν ερωτευμένη με ένα λαπτοπ. Όλη τη νύχτα τον κοίταζε στα μάτια και η κακοκεφιά με τη νύστα ακολουθούσαν το πρωί. Μάταια χτυπούσε το ξυπνητήρι ξανά και ξανά. Η Ναυσικά άλλαζε πλευρό και κοιμόταν του καλού καιρού.
Ώσπου ένα πρωί, η φίλη μας ξυπνάει και ανακαλύπτει πως όλοι γύρω της έχουν πέσει σε ένα μυστήριο βαθύ ύπνο! Όλος ο πλανήτης κοιμάται! Η Ναυσικά θα μείνει ολομόναχη και θα αναγκαστεί να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις για πρώτη φορά, επιστρατεύοντας δυο παλιά γνώριμα όπλα, την δημιουργικότητα και την προσπάθεια.
Θα τα καταφέρει; Θα πάρει άραγε ένα καλό μάθημα η μικρή μας πριγκίπισσα; Σαν μια άλλη ηρωίδα σύγχρονου παραμυθιού, η Ναυσικά, παγιδευμένη ανάμεσα σε οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητών και άλλων συσκευών, ξυπνάει συνειδήσεις μικρών και μεγάλων καθώς προσπαθεί να ξεφύγει απ’ την εικονική πραγματικότητα που την κρατά αιχμάλωτη, και να φτιάξει έναν κόσμο αληθινό.

Η Όλγα Μωραΐτη εμπνεύστηκε και διευθύνει τον χώρο τέχνης Δια Δύο από το 2012 στον οποίο την είδαμε να παίζει και να σκηνοθετεί με την Σοφία Καψούρου την παράσταση «Ερωμένες στον καμβά». Η Ωραία Κοιμισμένη είναι το πρώτο της θεατρικό έργο σε σκηνοθεσία της ίδιας. Την άνοιξη αναμένεται η «Ψίχα για τάγκο» (χοροθέατρο) που είδαμε το καλοκαίρι στο Art in Art Festival σε σκηνοθεσία της Όλγας Μωραΐτη, η οποία λόγω μεγάλης προσέλευσης θα επαναληφθεί τον Μάιο.

Στην είσοδο του Δια Δύο μας υποδέχονται εξωτικά πουλιά της… Ελλάδας! Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία μοιράζεται μαζί μας το πολύτιμο φωτογραφικό υλικό της σε μια έκθεση που θα σας γεμίσει μοναδικά όμορφες εικόνες και γνώσεις. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Φλεβάρη.

Οι χειροποίητες κούκλες της Μερόπης Χατζηκωνσταντίνου, θα κοσμούν τον εκθεσιακό χώρο του Α’ ορόφου. Με βασικά υλικά όπως, μπογιές, βαμβάκι, ύφασμα όνειρα και αγάπη, αυτή η έκθεση θα προκαλέσει την φαντασία μικρών και μεγάλων θυμίζοντάς μας ότι «Τα παραμύθια δεν είναι αλήθεια, αλλά δεν είναι και ψέματα…»
Το φιλόξενο και φωτεινό Bar του χώρου, λειτουργεί ,όπως πάντα, με χορηγίες και προσφέρει τα προϊόντα του Δωρεάν. (καφές, χυμοί, μπισκοτάκια)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Όλγα Μωραΐτη
Μουσική: Νίκος Παπασπυρόπυλος
Στίχοι τραγουδιών: Γιώτα Νάτσιου
Σκηνικά-Κοστούμια: Διά-Δύο & Χρυσούλα Παπασταμούλη
Virtual guest star: Ράνια Παπαδάκου

ΠΑΙΖΟΥΝ
Κίττυ Μαργαρίτη, Γεωργία Σηκοπέτη, Μαρία Προϊστάκη Όλγα Μωραΐτη.

Η Ωραία Κοιμισμένη-Θέατρο Διά-Δύο
Σπ. Πάτση 99, μετρό Κεραμεικός Τηλ. 210-3466048 & 6938-013-002
Κάθε Κυριακή στις 12:00 π.μ
Διάρκεια παράστασης: 60’
Για παιδιά: 6-12 ετών
Τιμή εισιτηρίου: 10,00 & 5,00 ευρώ μειωμένο.

Read More

And More