Η υγεία περνάει από το στομάχι του..

Ποιες τροφές βοηθούν στην αντιμετώπιση της θλίψης και της αναιμίας; Τι πρέπει να τρώει αν αρρωσταίνει συχνά;

Ο Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Νίκος Κριαράς συστήνει:

Εάν το παιδί σας εμφανίζει διάφορα συμπτώματα , τα οποία δεν χρήζουν άμεση ιατρικής και φαρμακευτικής αντιμετώπισης αλλά είναι ανησυχητικά ως προς την υγεία του, τότε σίγουρα μπορείτε να συμβουλευθείτε τον εκάστοτε επιστήμονα της διατροφής, διαιτολόγο-διατροφολόγο, με σκοπό σας ενημερώσει πώς μέσω της διατροφής θα επιτύχετε την υγεία του παιδιού σας.

Εάν το παιδί σας, εμφανίζει συμπτώματα θλίψης, ντροπής, μειωμένης όρεξης ή διαταραχή στην όραση του και μειωμένη ενέργεια, τότε να εντάξετε στο διαιτολόγιο του, τα δημητριακά, το μαύρο ψωμί και τα όσπρια.

Εάν το παιδί σας, εμφανίσει συμπτώματα αναιμίας ή έντονες ζαλάδες, τότε η διατροφική παρέμβαση συστήνει την κατανάλωση συκωτιού ή μοσχαριού.

Εάν το παιδί σας, εμφανίσει γαστρεντερικά προβλήματα τότε συστήνεται η κατανάλωση αυγού-μοσχαριού και δημητριακών προϊόντων.

Εάν το παιδί σας, αρρωσταίνει συχνά τότε να του δίνετε να καταναλώνει ένα γεύμα -συνήθως το απογευματινό- πλούσιο σε φρούτα. Επίσης, τα κύρια γεύματα του, τα οποία είναι μεγάλα, μεσημεριανό-βραδινό να περιλαμβάνουν σίγουρα ένα πιάτο σαλάτας.

Εάν το παιδί σας, εμφανίσει οδοντικά προβλήματα, τότε να καταναλώνει γαλακτοκομικά προϊόντα.

Τέλος, εάν το παιδί σας χτυπήσει, για γρήγορη επούλωση των πληγών να εντάξει στο διαιτολόγιο του, τα δημητριακά-τα φρούτα και το σπανάκι.

Read More

And More