Ιδέες, για να περάσεις περισσότερο και πιο ποιοτικό χρόνο με το μικρό σου!

Ετοιμάζεις το φαγητό, μαζεύεις τα άπλυτα από το πάτωμα, τα βάζεις στο πλυντήριο, σκουπίζεις και σφουγγαρίζεις το πάτωμα. Κάθεσαι μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, για να τελειώσεις εκείνα τα τελευταία θέματα που δεν πρόλαβες να τακτοποιήσεις πριν φύγεις από το γραφείο. Την ίδια στιγμή, το παιδί σου βρίσκεται στο σπίτι (με τις τελευταίες εξελίξεις), αλλά το μεγαλύτερο διάστημα είναι και πάλι μόνο του, αφού εσύ πρέπει να είσαι στη δουλειά. Το βράδυ φτάνει και είστε όλοι (φυσικά) τόσο πολύ κουρασμένοι, που το μόνο που επιθυμείτε είναι να κλείσετε τα ματάκια σας πάνω στο ζεστό μαξιλάρι.

Τελικά, πόσος χρόνος μένει, για να περάσεις με το παιδί σου; Με την καθημερινότητα να είναι γεμάτη από υποχρεώσεις, σίγουρα όχι αρκετός. Για να είμαστε ειλικρινείς, όχι τόσο αρκετός, όσο θα ήθελες. Δε θέλω, όμως, να αγχώνεσαι για αυτό. Το μυστικό βρίσκεται στο να αξιοποιήσεις παραγωγικά οποιαδήποτε στιγμή εσύ και το μικρό σου είστε μαζί στο σπίτι.

 

Σήμερα, λοιπόν, σου έχω μερικά tips, προκειμένου να αξιοποιήσεις την κάθε μικρή στιγμή και να περάσεις περισσότερο χρόνο με το παιδί σου!

 

 

– Πάρε στυλό και agenda και κάνε ένα μικρό πρόγραμμα. Καταλαβαίνω πλήρως να μη θες να βάλεις τον ελεύθερο χρόνο σε κουτάκια, όμως, τελικά είναι ο πιο σίγουρος τρόπος, για να περάσεις ποιοτικά τις στιγμές με το μικρό σου. Σκέψου μερικές ιδέες, κατέγραψε τις και προσπάθησε να τοποθετήσεις μία την ημέρα. Ναι, κάποιες θα τις παραλείψεις. Τις περισσότερες να είσαι σίγουρη ότι θα τις πραγματοποιήσεις.

– Μαζί με τα παιδιά. Τι θα έλεγες, αν, για παράδειγμα, τα μικρά σου μετέφεραν το καλάθι με τα άπλυτα ρούχα μέχρι το πλυντήριο; Να τοποθετήσουν τα πιάτα και τα ποτήρια στο τραπέζι, πριν το μεσημεριανό; Όσο εκείνα σε βοηθούν, θα μπορείτε να μιλάτε και να συζητάτε όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και όλοι θα χαμογελούν!

– Όσο εσύ είσαι μπροστά από τον υπολογιστή, άφησε το παιδί να κάτσε δίπλα σου. Μήπως να αλλάξει χώρο και, αντί για το δωμάτιο του, να διαβάσει δίπλα σου; Στο γραφείο σου; Όχι μόνο θα λύσει τις απορίες του γρηγορότερα, αλλά θα δεις ότι θα τελειώσετε τις υποχρεώσεις σας και οι δύο συντομότερα και πιο ευχάριστα.

– Καθιερώστε 30 λεπτά την ημέρα, στην οποία το κινητό και όλες οι μπλε οθόνες θα κλείνουν. Μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε περνά από τη φαντασία σου αυτή τη στιγμή, απλά χωρίς τα gadgets στην παρέα σας. Λίγος χρόνος μέσα στην ημέρα για τους δυο σας και αφήστε τον πιο συνεκτικό δεσμό αγάπης να δημιουργηθεί.

– Βάλτε έναν στόχο παρέα. Έτσι, ακόμα και όταν εσύ απουσιάζεις, το μικρό σου θα σκέφτεται πώς να τον εκπληρώσει. Μόλις ακούσει τα κλειδιά στην πόρτα, να είσαι βέβαιη ότι θα τρέξει κατά πάνω σου και ξαφνικά όλο το απόγευμα θα είστε παρέα. Γιατί, ο χρόνος κυλά τόσο γρήγορα, όταν “περνάει” ευχάριστα.

– Ζήτησε βοήθεια από τη μαμά σου. Μόλις νιώσεις κουρασμένη, ζήτα από τη μαμά σου ή να σε βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού ή αν μένει αρκετά κοντά, ζήτησε της να σου ετοιμάσει το αγαπημένο φαγητό του εγγονού ή της εγγονής της. Για να έχεις και εσύ τις στιγμές με το μικρό σου, όταν το Σαββατοκύριακο σου “χτυπά” την πόρτα.

– Μαγειρέψτε μαζί και μεγαλύτερες ποσότητες. Το πρώτο, επειδή θα περάσετε χρόνο μαζί, κάνοντας κάτι παραγωγικό. Το δεύτερο, γιατί μεγαλύτερη ποσότητα σημαίνει φαγητό σε ταπεράκι. Δηλαδή, λιγότερο μαγείρεμα για εσένα και περισσότερο χρόνο για ποιοτική απασχόληση με το μικρό σου.

 

 

Read More

And More