Λίγο πριν το μαιευτήριο: Συμβουλές προετοιμασίας

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Ή έστω πλησιάζει. Το ταξίδι που έκανες με το μωρό στην κοιλιά σου φτάνει στο τέλος του, αφού πλέον το έμβρυο θα αποχωριστεί την κοιλιά σου και θα έρθει στον κόσμο αυτό. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγεται μπροστά σου και ποτέ ξανά η ζωή σου δεν προβλεπόταν τόσο συναρπαστική. Πριν από όλα αυτά, όμως, θα πρέπει να βρεθείς στο μαιευτήριο. Είσαι κατάλληλη προετοιμασμένη; Αν όχι, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές!

Ετοίμασε το βαλιτσάκι
Είναι το πρώτο και ίσως το σημαντικότερο βήμα που πρέπει να κάνεις. Μία κίνηση που έχεις αναβάλει πολύ να κάνεις, αλλά τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή! Τα πράγματα που θα πάρεις μαζί σου στην κλινική χρειάζονται ιδιαίτερη σκέψη και… φροντίδα. Για αυτό, φτιάξε τη λίστα σου και μην αφήσεις τίποτα εκτός.

Αγόρασε σουτιέν θηλασμού
Ναι, δεν είναι ό,τι ωραιότερο υπάρχει εκεί έξω και ίσως να σου φαίνεται λιγότερο αναγκαίο από όλες τις προετοιμασίες που κάνεις, αλλά η αλήθεια είναι πως θα τα χρειαστείς αμέσως και μάλιστα πολύ.

Πλύνε όλα τα ρουχαλάκια των πρώτων ημερών
Η βρεφική επιδερμίδα είναι πολύ ευαίσθητη και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να έχεις καθαρίσεις όλα τα υφάσματα που θα έρθουν σε επαφή με το μωρό σου με ενδελεχή και σωστό τρόπο. Πίστεψε με! Τις πρώτες ημέρες δεν θα έχεις χρόνο ούτε να σκεφτείς τις συγκεκριμένες ασχολίες.

Συναρμολόγησε την κούνια
Να μια “βαριά” δουλειά, που σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να γίνει μετά την επιστροφή στο σπίτι! Γενικά, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι το άγχος και η κούραση των πρώτων ημερών στο σπίτι δεν χρειάζεται να επιβαρυνθεί και από τέτοιες εκκρεμότητες που μπορείς να ετοιμάσεις από τώρα. Μην διστάσεις να ζητήσεις τη βοήθεια του συντρόφου σου. Μπορεί να το συναρμολογήσει ακόμα και μόνος του.

Διάλεξε τον παιδίατρό σου
Καλό είναι να είσαι προετοιμασμένη σε αυτό τον τομέα, γιατί τον πρώτο καιρό θα είσαι πολύ αγχωμένη και θα θέλεις συνεχώς την επιβεβαίωση και την επιστημονική άποψη του ειδικού. Για όλα εκείνα τα ερωτήματα και άγχη που – μεταξύ μας – άδικα σε βασανίζουν.

Αγόρασε σακουλάκια για το γάλα
Αν στόχος σου είναι ο αποκλειστικός θηλασμός, θα χρειαστείς φυσικά ένα θήλαστρο, αλλά και τα ειδικά σακουλάκια για την ψύξη του μητρικού γάλακτος. Ρώτα το γιατρό σου τι άλλο χρειάζεται να έχεις και κάνε τη δουλειά από νωρίς. 

Read More

And More