10 πρώτες φορές στη ζωή ενός μικρού παιδιού, για τις οποίες δε θα σου μιλήσει κανείς!

Από τη στιγμή που γίνεσαι μητέρα, η ζωή σου αρχίζει να γεμίζει με σημαντικές στιγμές, οι οποίες, πλέον, δεν αφορούν μόνο εσένα. Αφορούν εσένα και το μικρό σου. Ο πιο δυνατός δεσμός. Ένας συνδυασμός συναισθημάτων και χρωμάτων. Επειδή, όμως, όταν γίνεσαι για πρώτη φορά μαμά, αυτό που σε κυριεύει είναι το άγχος (με την απειρία να μη βοηθά και πολύ), ψάχνεις να βρεις πληροφορίες σχετικά με το πώς να είσαι σωστή μαμά. Αγοράζεις βιβλία, βγάζεις από το αρχείο σημειώσεις της μαμάς και της γιαγιάς, ρωτάς τον παιδίατρο. Επειδή, όμως, το να είσαι μαμά είναι μία “ζωντανή” διαδικασία, όσο περνάει ο καιρός, τόσο μαθαίνεις, στην πράξη, περισσότερα!

 

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι καμία μαμά δεν γνωρίζει, εκ των προτέρων, τι θα συμβεί επακριβώς στη ζωή του μικρού της. Επειδή η παρέα του TLife είναι εδώ για σένα, σου έχω 10 μοναδικές πρώτες φορές του μικρού σου, για τις οποίες, δεν πρόκειται να σου μιλήσει κανένας άλλος, πέρα από την ίδια τη ζωή. 

 

1. Η πρώτη του πρόταση

To πιο πιθανό σενάριο: Ο γιατρός, σύντομα, θα αρχίσει να σε ρωτά αν το μικρό σου μίλησε και ποιες ήταν οι πρώτες λέξεις που είπε. Όμως, η στιγμή που θα καταφέρει μόνο του να δημιουργήσει μία ολόκληρη πρόταση (με νόημα) είναι μοναδική. Θα νιώσεις πλήρης και περήφανη μαμά. P.S: Ακόμα και αν η πρόταση αυτή αποτελείται από δύο – τρεις μικρές λέξεις.

2. Το πρώτο του περπάτημα

Τέλος, το μπουσουλητό! Ετοιμάσου να το δεις να περπατάει. Είτε κρατιέται από τον τοίχο, είτε από το χερούλι της πόρτας, η εικόνα του νεογέννητου, το οποίο, πλέον, μπορεί να σταθεί στα πόδια του είναι συγκινητική. Πολύ.

3. Η πρώτη του επαφή με το ρυθμό

Πλέον, τα τραγούδια έχουν πανομοιότυπο ρυθμό και στίχους που ακόμα και ένα μικρό παιδάκι μπορεί να τραγουδήσει. Voila! Μόλις συνειδητοποιήσει το ρυθμό, καταλάβει το tempo και αρχίσει να κουνάει τα ποδαράκια του, η καρδιά σου θα λιώσει.

4. Η πρώτη σας κοινή έξοδος

Στο εστιατόριο, που πιστεύεις ότι όλα τα μάτια θα είναι πάνω σας. Όχι, όμως, για το σωστό λόγο. Ευτυχώς, η πραγματικότητα θα είναι καλύτερη από τη φαντασία σου. Αρκεί να επιλέξετε ένα εστιατόριο, το οποίο να έχει και κάτι για το μικρό σου. Pancakes, φυσικούς χυμούς, smoothies, γιαούρτι με πολλά φρούτα.

5. Η πρώτη βόλτα χωρίς καρότσι 

Χέρι – χέρι. Όλοι μαζί. Χωρίς κανένα καρότσι ανάμεσα σας. Και δε θέλω να σκέφτεσαι ότι το καρότσι είναι μία ξεκούραστη λύση. Γιατί, άλλη χάρη έχει το να είστε και οι τρεις στο ίδιο επίπεδο. Ετοιμάσου να το αισθανθείς!

6. Η πρώτη του αγκαλιά στο αδερφάκι του

Στην αρχή, μπορεί να ζηλεύει λίγο τη σχέση που θα δημιουργήσεις μαζί του. Στη συνέχεια, όμως, ετοιμάσου το πρωινό που θα δεις το ένα σου παιδάκι αγκαλιά με το άλλο να είναι το συγκλονιστικότερο που έχεις ζήσει.

7. Τα πρώτα σημάδια ότι αναπτύσσει δική του προσωπικότητα

Παίρνει την πρώτη δική του απόφαση. Μένοντας, παράλληλα, πιστό στις φτερούγες σου. Σιγά – σιγά, λοιπόν, το μικρό σου θα αρχίσει να εκδηλώνει ποιο φαγητό του αρέσει και ποιο όχι, σε ποιο είδος μουσικής χορεύει και σε ποιο είναι κακόκεφο. Και είναι μόνο η αρχή…

8. Η πρώτη του δημιουργία

Επόμενος Πικάσο; Κάπως έτσι, βλέπει κάθε μαμά το παιδάκι της, όταν το τελευταίο αποφασίζει να πιάσει τις κυρομπογιές και να ζωγραφίσει. Ό,τι και αν απεικονίζει, θα το λατρέψεις!

9. Το πρώτο του μικρό ξέσπασμα

Καθόλου ευχάριστη στιγμή, όμως, υπάρχει και αυτή στη ζωή. Δεν θα είναι πάντα εύκολο να διαχειριστείς τα ξεσπάσματα, αλλά να θυμάσαι ότι το μωρό σου δεν είναι πια μωρό και αυτό έχει την αξία του.

10. Τα πρώτο φιλί για Καληνύχτα

Μόνο που δεν θα το δώσεις εσύ. Αλλά, το παιδάκι σου σε εσένα. Αν αρχίσεις να σε χαϊδεύει, να σε ακουμπάει και γενικότερα να ανακαλύπτει το πρόσωπο σου, να είσαι σίγουρη ότι το φιλάκι δεν καθυστερεί.

Read More

And More