Αυτό το φορμάκι θέλει να γίνει η απαραίτητη “ασπίδα” για το μωρό σου ενάντια στην γρίπη

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας φέρνουν μαζί τους διάφορα πράγματα, αλλά δυστυχώς δεν ξεχνούν ποτέ την γρίπη! Γι’ αυτό και αν είσαι νέα μητέρα και το μωρό σου δεν έχει ακόμα κλείσει τους έξι μήνες ζωής του, τότε θα πρέπει να είσαι ιδιαιτέρως προσεκτική απέναντι σε οποιονδήποτε θα μπορούσε δυνητικά να μεταδώσει στο μικρό σου τον ιό της γρίπης! Βλέπεις, το χαριτωμένο και μικροσκοπικό μωράκι σου είναι πόλος έλξης για καθένα που συναντάτε εκεί έξω, με αποτέλεσμα όλοι να θέλουν να το χαϊδέψουν, να το φιλήσουν, να το πάρουν αγκαλιά και γενικώς να του μεταφέρουν… τα μικρόβιά τους! Και εσύ, όμως, κάπως πρέπει να προστατεύσεις το μωρό σου που ακόμα δεν είναι στην κατάλληλη ηλικία για να εμβολιαστεί! Η λύση; Αυτό το πανέξυπνο φορμάκι που φέρει σαν logo ένα δυνατό μήνυμα: “Please, don’t touch me”! Ή σε μια ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά… “μείνε μακριά μου μεγάλε, μικροβιοφόρε, άνθρωπε”!

Κάθε γνωστός και άγνωστος άνθρωπος που έρχεται σε επαφή με ένα μωρό θα πρέπει να έχει στο μυαλό του δύο πολύ βασικά πράγματα. Πρώτον, τα παιδιά κάτω των έξι μηνών δεν μπορούν να εμβολιαστούν, ώστε να υπάρχει η κατάλληλη πρόληψη απέναντι στην γρίπη και δεύτερον, οι πνεύμονες και το ανοσοποιητικό σύστημά τους ακόμα αναπτύσσονται, με αποτέλεσμα να μην του προσφέρουν την προστασία που χρειάζεται. Ωστόσο, επειδή μπορεί να έρθεις σε δύσκολη θέση και να νιώσεις άβολα όταν έρθει η στιγμή να απομακρύνεις κάποιον από το παιδί σου, αυτό το ευφάνταστο φορμάκι θα μπορούσε να κάνει… την βρώμικη δουλειά για εσένα!

Όπως προτείνει, λοιπόν, το αστείο onesie, ο καλύτερος τρόπος σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία για να προστατευτεί το μωρό από τους παθογόνους μικροοργανισμούς και τους ιούς είναι να έχει περιορισμένες επαφές με αγνώστους (των οποίων την κατάσταση της υγείας δεν γνωρίζεις), αλλά και με οποιονδήποτε θα μπορούσε να του μεταδώσει κάποια ασθένεια. Με λίγα λόγια, η μοναδική προστασία του μέχρι να συμπληρώσει τους έξι μήνες είναι εσύ!

Read More

And More