Μωρά του Φεβρουαρίου, ενωθείτε! Ποια είναι τα κοινά σας χαρακτηριστικά;

Ήρθε και ο Φεβρουάριος! Ο τελευταίος μήνας του χειμώνα (ημερολογιακά). Ο πιο σύντομος, αλλά και ταυτόχρονα μεγάλος μήνας. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η Τσικνοπέμπτη, αλλά και τα προεόρτια της Αποκριάς βρίσκονται στην καρδιά του. Μήπως, όμως, ο φετινός Φεβρουάριος είναι ο μήνας που θα φέρεις το μωρό σου στον κόσμο αυτό;

Αν τώρα διανύεις τις τελευταίες ημέρες της εγκυμοσύνης σου, αν ο Φεβρουάριος είναι “ο μήνας σου”, τότε πολύ σύντομα θα βιώσεις το θαύμα της γέννησης και θα υποδεχτείς στον κόσμο σου το μικροσκοπικό πλασματάκι που θα αλλάξει την ζωή σου και θα φέρει νέες ισορροπίες, νέα χαμογέλα και νέα συναισθήματα!

 

Τα μωρά του Φεβρουαρίου (όπως τα νεογέννητα κάθε μήνα) έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά. Ποια είναι αυτά;

 

– Θέλουν τα πάντα να βρίσκονται σε τάξη και να είναι καθαρά. Στα Λατινικά (σε γυρνώ σε χρόνια σχολικά), η λέξη Φεβρουάριος, Februum, σημαίνει καθαριότητα. Γι’ αυτό, ετοιμάσου να δεις το μωράκι σου, σε λίγα χρόνια, να πιάνει τη σκούπα και τη σφουγγαρίστρα, για να κρατήσει μακριά τη σκόνη. Επίσης, μη διανοηθείς να μαζέψεις εσύ τα παιχνίδια του. Ευτυχώς. Τα μωρά του Φεβρουαρίου θέλουν τα πάντα να βρίσκονται σε τάξη, για να αισθάνονται εντάξει. Και, τώρα, πάρε μία ανάσα!

– Είναι ιδιαίτερα ξεχωριστά, αν το έτος είναι δίσεκτο (Surprise). Κάθε τέσσερα χρόνια, ο Φεβρουάριος “κερδίζει” μία παραπάνω ημέρα. Φέτος, είναι αυτή η χρονιά. Τα παιδιά, λοιπόν, που γεννιούνται σε δίσεκτο έτος είναι κάπως… μοναδικά κι ας αντιμετωπίζουν ένα μικρό ζήτημα με τα γενέθλιά τους (αφού η ημέρα εξαφανίζεται για τρία χρόνια)!

– Δε θυμώνουν εύκολα. Σύμφωνα με μία επιστημονική έρευνα, όσα παιδιά γεννιούνται τους μήνες που το κρύο είναι τσουχτερό, χαρακτηρίζονται από συναισθηματική σταθερότητα και λιγότερες διακυμάνσεις στη ψυχολογία τους.

– Φύση; Καλλιτεχνική. Είναι δημιουργικά. Όπως, και το επάγγελμα, το οποίο θα θέλουν να ακολουθήσουν μεγαλώνοντας. Τραγουδιστές, ζωγράφοι, συνθέτες, ηθοποιοί είναι τα όνειρα τους για το μέλλον.

– Το αγαπημένο τους λουλούδι είναι το… νυχτολούλουδο. Συμβολίζει την πιστότητα και την αγάπη στους φίλους τους, με το έντονο χρώμα του να κάνει τα μάτια τους να γυαλίζουν.

– Το τυχερό τους πετράδι είναι ο αμέθυστος. Συνεχίζοντας το μοβ μας ταξίδι, τα μωρά του μήνα αυτού αγαπούν το συγκεκριμένο κόσμημα, κυρίως για την αισθητική του. Κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι ο αμέθυστος υποδηλώνει ζεστασιά στην… καρδιά.

– Αγαπημένο τους χρώμα; Μα, φυσικά, το μοβ. Συμβολίζει τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, την πνευματικότητα, την πίστη, αλλά και το μυστήριο. Χρώμα ιδιαίτερο και “δυνατό”. Σαν το μικρό σου.

– Έχουν γεννηθεί με άλλους (και πολύ πετυχημένους) διάσημους. ο The Weeknd, η Rihanna, η Shakira, ο Bob Marley, η Jennifer Aniston, η Drew Barrymore, ο John Travolta και άλλοι πολλοί. Όλοι καλλιτέχνες. Καταλαβαίνεις, έτσι;

Read More

And More