Νεογέννητο: Ποια είναι τα απαραίτητα για την πρώτη μέρα στο σπίτι με το μωρό

Μπορεί να έχεις προετοιμαστεί με τον πλέον κατάλληλο τρόπο για τον ερχομό του πρώτου μωρού σου, ακόμη κι αν οι εννέα μήνες σου φαίνονται πολύ λίγος χρόνος για να προγραμματίσεις τις υποχρεώσεις σου, να εφοδιαστείς τα απαραίτητα αντικείμενα, να το… χωνέψεις πως πλέον θα είσαι μανούλα και να μπεις στο κλίμα της επικείμενης γέννας. Ωστόσο, πολλές φορές οι γυναίκες συνηθίζουν να κοιτάζουν σε βάθος -πολύ βάθος- χρόνου και συχνά χάνουν τις μικρές λεπτομέρειες και τα απαραίτητα πραγματάκια που θα χρειαστούν κατά την πρώτη… διανυκτέρευση! Διότι καλές είναι οι κούνιες, οι στράτες και το πάρκο, αλλά αν το μωρό δεν συμπληρώσει κάποιους μήνες, τότε μάλλον είναι αχρείαστα!

Προκειμένου, λοιπόν, να κάνεις τις απαραίτητες ετοιμασίες για την πρώτη νύχτα με το νεογέννητο μωρό στο σπίτι, αξίζει να σκεφτείς ποια είναι τα βήματα που θα ακολουθήσετε εκείνη την ημέρα και ποιες ανάγκες είναι πιθανό να προκύψουν. Για παράδειγμα, σε αυτή τη φάση το μωρό θα κάνει τρεις ενέργειες: φαγητό, τσισάκια και ύπνος. Επομένως, το πιο λογικό είναι να προβλέψεις με ποιους τρόπους θα καλυφθούν οι συγκεκριμένες ανάγκες των πρώτων ημερών και όχι τι θα χρειαστείτε σε έξι μήνες. Πάρε, λοιπόν, μολύβι και χαρτί και σημείωσε τι ακριβώς θα σου χρησιμεύσει για αυτές τις απλές λειτουργίες και πώς θα αντεπεξέλθεις σε αυτές τις απαιτήσεις.

Η αλήθεια είναι πως αν επισκεφτείς ένα οποιοδήποτε κατάστημα με είδη για μωρά και παιδιά, το πιο πιθανό είναι πως θα έρθεις αντιμέτωπη με ένα… σίφουνα από πράγματα που είτε δεν είχες σκεφτεί ποτέ να αγοράσεις, είτε εκείνα με τα οποία ήθελες να εφοδιαστείς αλλά τώρα σου δίνονται άπειρες επιλογές σε διαφορετικά υλικά, σχέδια και χρώματα. Και κάπου εκεί χάνεις τον προσανατολισμό σου και πολύ συχνά μπορεί να υποπέσεις στο λάθος να πάρεις αντικείμενα, ρούχα και παιχνίδια εντελώς άσχετα και άκαιρα.

Για να μην μπερδευτείς, επομένως, όταν επιχειρήσεις να αγοράσεις τα essentials για τις πρώτες ημέρες, ρίξε μια ματιά παρακάτω!

Εσωρουχάκια


Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα αλλάζεις με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Πάνες


Σίγουρα θα σου χρησιμεύσουν πολύ και δεν θα είναι ποτέ αρκετές.

Μαξιλάρι θηλασμού


Επειδή οι πρώτες μέρες μπορεί να είναι ζόρικες, αυτό θα σου “λύσει” τα χέρια.

Καλαθούνα


Η κούνια μπορεί να είναι ακόμη υπό παραγγελία, αλλά ευτυχώς το καλάθι ύπνου είναι η πρώτη επιλογή για αυτή την ηλικία.

Καθισματάκι αυτοκινήτου


Πώς αλλιώς θα φύγετε από το μαιευτήριο;

Πορτ μπεμπέ


Θα διστάζεις να πας μέχρι την κουζίνα για ένα ποτήρι νερό και το καθισματάκι θα σου φανεί… παράδεισος.

Μάρσιπος


Για να κινείσαι στο σπίτι με άνεση και να νιώθεις ασφαλής ανά πάσα στιγμή.

Read More

And More