Οι μαμάδες της showbiz θηλάζουν… εσύ;

Οι μαμάδες της showbiz θηλάζουν… εσύ; | tlife.gr

Τα τελευταία χρόνια το… debate για το μητρικό θηλασμό έχει πάρει αρκετά μεγάλες διαστάσεις. Είτε το θέμα συζήτησης είναι ο θηλασμός ή μη των μωρών και οι επιλογές μιας νέας μητέρας, είτε το ζήτημα του δημόσιου θηλασμού, οι απόψεις που εκφράζονται είναι πολλές και συνήθως “παθιασμένες”! Θα έχεις προσέξει, ίσως σε συζητήσεις εντός παρέας και φίλων, μπορεί και απλώς ακούγοντας και διαβάζοντας σχόλια, γνώμες, έρευνες και “έρευνες” στα μίντια, πως υπάρχουν ένθερμοι οπαδοί της κάθε πλευράς, με κάποιους να επισημαίνουν την αναγκαιότητα του μητρικού θηλασμού για τη σωστή και υγιή ανάπτυξη του βρέφους, αλλά και την φυσικότητα που χαρακτηρίζει τη διαδικασία. Και έπειτα είναι η άλλη “όχθη” που υπερτονίζει πως το σώμα μιας γυναίκας είναι προσωπική υπόθεση και θα το αξιοποιήσει όπως θέλει, μιας και είναι η μόνη που έχει δικαιώματα πάνω του.

Ωστόσο, η αλήθεια φαίνεται πως βρίσκεται κάπου στη μέση. Διότι, σαφώς και κάθε μητέρα αντιδρά και λειτουργεί με διαφορετικό και εξατομικευμένο τρόπο, καθιστώντας άδικη την “καταναγκαστική” υποβολή της στη διαδικασία του θηλασμού, χωρίς αυτό να αναιρεί το γεγονός πως το μητρικό γάλα είναι πολύτιμο για την υγεία του νεογέννητου. Όσο για το δημόσιο θηλασμού, αυτό είναι μάλλον μια υπόθεση με πολλές παραμέτρους, τόσο κοινωνικούς, όσο και ψυχολογικούς, που μοιάζει ατελείωτη και υπόκειται στη δικαιοδοσία του καθένα.

Παρ’ όλα αυτά, αρκετές είναι οι διάσημες γυναίκες του Hollywood και της showbiz που εμφανίζονται υπέρμαχοι του θηλασμού και μάλιστα δεν διστάζουν να φωτογραφηθούν και να μοιραστούν με τον κόσμο αυτό που οι ίδιες (με τον τρόπο της η καθεμία) αποκαλούν “θαύμα”! Μάλιστα, μιας και στην Αμερική το “breastfeeding debate”, όπως έχει ονομαστεί, έχει πάρει πολύ μεγάλη έκταση, δίνοντας συχνά στο θέμα περισσότερο πολιτική χροιά (η πρώην Πρώτη Κυρία Michelle Obama αγωνίστηκε ανοιχτά και σθεναρά υπέρ του μητρικού θηλασμού), οι διάσημες μαμάδες, παίρνουν το… βήμα για να δηλώσουν και ένα δυνατό “παρών” στο κέντρο του κυκλώνα των αντιδράσεων! Πότε προβάλλοντας την ομορφιά και τη φυσικότητα του θηλασμού και άλλοτε δίνοντας έμφαση στα κοινωνικά δικαιώματα τους, πάντως οι μεγάλες κυρίες του χώρου του θεάματος μας δείχνουν τις οικογενειακές στιγμές τους άφοβα! Και εμείς τις απολαμβάνουμε σε ρόλο που δεν έχουμε συνηθίσει να τις βλέπουμε!

Παρακάτω μπορείς να δεις μερικές από τις διάσημες μαμάδες με τα νεογέννητα μωρά τους, καθώς θηλάζουν!

 

Doutzen Kroes

 

Hilaria Baldwin

 

Jessica Alba

 

Olivia Wilde

 

Gisele

 

Angelina Jolie

 

Blake Lively

 

Gwen Stefani

 

Liv Tayler

 

Natalia Vodianova

READ more