Ποιες είναι οι πέντε πιο κοινές ερωτήσεις των νέων μαμάδων;

Ποιες είναι οι πέντε πιο κοινές ερωτήσεις των νέων μαμάδων; | tlife.gr

Αν είσαι νέα μητέρα είναι απολύτως φυσιολογικό το μυαλό σου να έχει γεμίσει με χιλιάδες ερωτηματικά γύρω από το πώς να διαχειριστείς αυτό το μικροσκοπικό πλασματάκι που μόλις ήρθε στο σπίτι! Και αυτές οι απορίες είναι βέβαιο πως θα συνεχίσουν να αυξάνονται, να εξελίσσονται και να αντικαθίστανται από νέες ερωτήσεις που θα προκύπτουν καθώς το μικρό σου θα αλλάζει ηλικιακό στάδιο και οι ανάγκες του θα ανανεώνονται συνεχώς. Φυσικά μαζί σου “συμπάσχουν” και χιλιάδες άλλες νέες μαμάδες σε όλο τον κόσμο που έρχονται αντιμέτωπες με αυτή την καινούρια πραγματικότητα! Πλέον, μία από τις πιο κοινές αντιδράσεις των μαμάδων που τώρα ζουν για πρώτη φορά τη μητρότητα, και ό,τι αυτή περιλαμβάνει, είναι να θέτουν τα ερωτήματά τους στα διαδικτυακά forum, σελίδες και groups στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία συγκεντρώνονται γυναίκες σε ανάλογη κατάσταση για να βοηθηθούν και να λύσουν τις απορίες τους. Και ενώ πολύ συχνά θα έχεις ακούσει τις διάφορες “δραματικές” και “γραφικές” ερωτήσεις που διατυπώνονται online σε αντίστοιχους ιστοτόπους -όχι, αυτά δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα, σε διαβεβαιώ!-, ωστόσο πολλές είναι οι φορές που ένα τέτοιο είδος διαδικτυακής κοινότητας έχει λειτουργήσει συλλογικά, δίνοντας έγκυρες απαντήσεις και βοηθητικές λύσεις!

Ποια είναι, όμως, τα πιο συχνά, κοινά και φυσικά άγχη που αντιμετωπίζει μια νέα μητέρα; Ποιες είναι οι πιο σταθερές και τακτικές ερωτήσεις που στέλνουν οι μαμάδες στα online groups που λειτουργούν από και για τις μητέρες;

Αυτές είναι, λοιπόν, βάσει στατιστικών ερευνών οι πιο FAQ ερωτήσεις των μαμάδων:

1.Πόσο θα μου στοιχίσει η πρόσληψη μιας babysitter για το μωρό;

2.Πώς θα καταφέρω να κάνω το μικρό μου να κοιμηθεί;

3.Πώς δένεται ο μάρσιπος του μωρού;

4.Γιατί το παιδί μου δεν τρώει τίποτα άλλο εκτός από ψωμί;

5.Το παιδί μου κάνει αυτό. Είναι φυσιολογικό;

Και ενώ είναι απολύτως κατανοητός ο λόγος για τον οποίο μια νέα μητέρα θα ζητήσει βοήθεια από γυναίκες που αισθάνεται πως βιώνουν τα ίδια άγχη και βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, ωστόσο οι σωστές και έγκυρες απαντήσεις, συμβουλές και εξηγήσεις θα δίνονται πάντοτε από τον παιδίατρο και τον εκάστοτε ειδικό, στον οποία η κάθε μητέρα απευθύνεται.

READ more