Πώς ένα μωρό λέει “σ’ αγαπώ” χωρίς καν να το πει;

Του μιλάς, του τραγουδάς, το ταΐζεις με όλη σου την αγάπη, το φροντίζεις, του λες “σ’ αγαπώ” συνέχεια. Ναι, το μωρό που, πριν λίγο καιρό έφερες στον κόσμο αυτό, είναι ο νέος σου έρωτας. Είναι αυτά τα γλυκά του ματάκια που σε κάνουν να το χαζεύεις με τις ώρες και να θες να το έχεις στην αγκαλιά σου κάθε στιγμή. Ακόμα, δεν μπορεί να μιλήσει. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να σου δείξει την αγάπη του. Έχει τους δικούς του μοναδικούς (και αξιολάτρευτους) τρόπους. Ποιοι είναι;

 

 

1. Σε κοιτάζει για πολλή ώρα. Επίμονα, αφού έτσι εκδηλώνει την έντονη αγάπη που “κρύβει” για το πρόσωπο σου, που ίσως αυτή τη στιγμή παρατηρεί με προσοχή. Κράτησε την τελευταία λέξη. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η προσοχή είναι ο τρόπος, με τον οποίο το μωρό σε μαθαίνει και σε αποθηκεύει στη μνήμη του. Για αυτό, μόλις την κερδίσεις, έχεις αποκτήσει μία τεράστια θέση και στην καρδιά του.

2. Όσο το ταΐζεις, προσπαθεί να ακουμπήσει το μάγουλο σου με τα χείλη του. “Ένα για την μαμά, ένα για τον μπαμπά” και τα χείλη του είναι έτοιμα να εντοπίσουν το πρόσωπο σου και να κολλήσουν πάνω του. Μπορεί να μην πρόκειται για αληθινό φιλί, όμως, μόνο και μόνο η κίνηση του αυτή δείχνει την εγκάρδια αγάπη που σου έχει.

3. Σε χαϊδεύει. Χάδι. Στοργή, αγάπη, φροντίδα, θαλπωρή. Όλα αυτά εκδηλώνει η συγκεκριμένη κίνηση, που αν το μωράκι σου την έχει ήδη κάνει, τότε είσαι πάρα πολύ τυχερή. Αν, πάλι, θέλεις να το (ξανα)ζήσεις, όταν το μωράκι σου θέλει να σε ακουμπήσει με το χέρι του, πήγαινε κοντά του και διευκόλυνε το. Το χάδι “κρύβει” την πιο ανιδιοτελή αγάπη.

4. Σου χαμογελάει. Μπορεί εσύ να γελάς στην κανονική σου ζωή, γιατί άκουσες ένα έξυπνο ανέκδοτο ή επειδή ένα αστείο περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια σου, όμως, το μωράκι σου δεν γνωρίζει τίποτα από τα δύο. Έτσι, το χαμόγελο του είναι το πιο ειλικρινές και αγαπησιάρικο που θα συναντήσεις και θα βιώσεις. Έρευνες έχουν δείξει ότι, σε ηλικία 6 με 8 μηνών, τα μωράκια ταυτίζουν το πρόσωπο των γονιών τους με κάτι χαρούμενο και διασκεδαστικό, καθώς και ότι όταν στο πρόσωπο του σχηματίζεται ένα γλυκό μειδίασμα, τότε η αγάπη του είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη.

5. Βάζει τα κλάματα, όταν βλέπει ότι φεύγεις από το σπίτι. Για τη δουλειά, τα ψώνια της εβδομάδας, για κάτι απρόοπτο που συνέβη. Οπουδήποτε και αν πηγαίνεις, αν, μόλις το μικρό σου βλέπει ότι ανοίγεις την πόρτα του σπιτιού, αρχίζει να διαμαρτύρεται, τότε είσαι πάρα πολύ τυχερή. Γιατί, δεν σε αγαπάει απλά. Σε λατρεύει. Και έτσι το εκφράζει.

6. Κάνει μικρά παλαμάκια. Αδυνατώντας να μιλήσουν, τα μωρά εκφράζουν την αγάπη τους, μέσω της πράξης. Μόλις, λοιπόν, σε ταυτίσει στο μυαλό του με την έννοια της αγάπης και της οικογένειας, θα στρίψει όλο του το σώμα προς τη μεριά σου, με τα χέρια του να ζητούν την αγκαλιά και τη συντροφιά σου.

Read More

And More