Πώς θα βοηθήσεις το μωρό σου να σταματήσει το κλάμα και να κοιμηθεί;

Πώς θα βοηθήσεις το μωρό σου να σταματήσει το κλάμα και να κοιμηθεί; | tlife.gr

Εάν είσαι νέα μητέρα, τότε γνωρίζεις ήδη πόσο δύσκολες είναι εκείνες οι στιγμές που το μωρό σου ξεκινάει να κλαίει και σταματάει μετά από… τρεις εβδομάδες. Και ενώ έχεις εξαντλήσει κάθε πιθανό ενδεχόμενο και έχεις βεβαιωθεί πως ούτε πεινάει, ούτε πονάει, ούτε χρειάζεται αλλαγή η πάνα του, ούτε κρυώνει, ούτε ζεσταίνεται, αλλά αντιθέτως έχεις φροντίσειτο μωρό να νιώθει απολύτως άνετα και θα περίμενες πως είναι ώρα να κοιμηθεί, εκείνο παρ’ όλα αυτά κλαίει απαρηγόρητο. Σίγουρα θα εύχεσαι να υπήρχε ένας μαγικός τρόπος να ηρεμήσεις το μικρό σου και να το βοηθήσεις να χαλαρώσει, ώστε τελικά να κοιμηθεί; Ποια είναι, όμως, η κατάλληλη μέθοδος; Νομίζω πως δεν είναι αυτό που θα ήθελες να ακούσεις, από την στιγμή που η κούραση έχει χτυπήσει… κόκκινο, αλλά ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος είναι να το πάρεις αγκαλιά, να σηκωθείς και να το κουνήσεις!

Σύμφωνα με έρευνα του 2013, τα βρέφη κάτω των έξι μηνών, όταν είναι στην αγκαλιά της μαμάς τους που κουνιέται σταματούν άμεσα να κλαίνε και να “χτυπιούνται”, ενώ την ίδια στιγμή οι ρυθμοί της καρδιάς του ηρεμούν και μειώνονται. Όπως επισημαίνεται από την ερευνητική ομάδα, ο λόγος για τον οποίο αντιδρούν με αυτό τον τρόπο έγκειται στο γεγονός πως αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια σε αυτή τη θέση και στάση, νιώθοντας πως η μητέρα τους μπορεί να τα προστατεύσει από οποιονδήποτε πιθανό κίνδυνο.

Δοκίμασε, λοιπόν, να νανουρίσεις το μωρό στην αγκαλιά σου, κουνώντας ελαφρώς τα χέρια σου, ενώ είσαι όρθια ή περπατάς και μην φοβάσαι τίποτα! Έχεις στο πλευρό την επιστήμη να σε στηρίζει!

READ more